All Your Attention xx menehtyi 26.10.2013

All Your Attention xx

VIR MVA Ch, KTK-III, ERJ-II, KERJ-II, KRJ-II , MEJ-II, YLA2, XLA-I, Class I


Tämä on virtuaalihevonen || © Jessica M. || Täyttää 4v 17.09.2010

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
All Your Attention xx
Anni
tamma
17.09.2009, ikä
englantilainen täysiverinen
170cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Tuoja:
Omistaja:
VH06-006-9965
Ko Int II, Re 140cm
yleis

Nora
Nora VRL-02066


Luonnekuvaus

Käsiteltäessa Anni on aika perustamma; kiltti ja rauhallinen. Tamma on myös melko seurallinen, se tervehtii ihmisiä karsinan ovelta ja on toiminnassa mukana. Toki tamma viihtyy välillä myös omissa oloissaan. Harjatessa Anni yleensä vain mutustelee heiniään (jos heinää on tarjolla) ja keskittyy omiin juttuihinsa. Hoitaja saa siis rauhassa hoitaa hommansa, ilman että Anni yrittäisi pitää hänelle seuraa. Anni on melkoinen ruokakone, joten heinäkärryn ohi taluttaessa pitää olla varovainen, ettei Anni ehdi ryntäämään heinien kimppuun. Myöskään aukinainen karsinan ovi ja lähellä oleva heinäkasa tai kauraämpäri ei ole hyvä yhdistelmä. Kuljetus sujuu Annin kanssa ilman ongelmia, itseasiassa neiti pitää matkustelemisesta. Taluttaessa Anni kunnioittaa ihmistä, vaikka joskus voikin tanssahdella neitimäisesti.

Ratsastaessa Anni on kevyt ja kiva ratsastaa. Annilla on erittäin hyvä laukka: ilmava ja toimiva. Ravikin on upeaa, kun sen saa toimimaan. Anni saattaa joskus olla laiska, varsinkin kouluratsastuksessa. Ei kuitenkaan paljon tarvitse käskeä, kun tamma vastaa pohkeeseen ja tulee avuille. Laukannostamisessa Anni välillä jumittaa, eikä oikein aina nosta laukkaa heti kun käsketään. Joskus myös pukkia saattaa tulla, erityisesti laukannostoissa. Annin hermot eivät ole kovin hyvät, se ei aina jaksa keskittyä niinkin yksinkertaiseen asiaan kuin pohkeenväistö. Varsinkin jos Anni ei ymmärrä mitä ratsastaja pyytää, alkaa se vain peruuttaa ja potkia taaksepäin.

Esteillä Anni virkistyy ja aina pidätteet ei mene läpi tarpeeksi hyvin. Tamma kuitenkin hyppää hyvin, vaikka lähestyminen on vielä yhtä sähläystä. Annilla tarvitsee olla tasapainoinen ratsastaja, sillä sen hypyt ovat välillä todella isoja ja holtittomia. Anni ei oikeastaan koskaan kiellä, erikoisesteetkään eivät saa tammaa epäröimäänkään. Maastossa melko vaativa hevonen. Pukit ja pieni pystyynhyppiminen on jokapäiväistä maastossa.

Kisoihin Anni lähtee mielellään, vaikka kisapaikan hälinä saa sen hermostumaan. Käsittely on kuitenkin helppoa, eikä vaadi mitään erityisempiä toimenpiteitä. Radalla tamman hermot saattavat joskus pettää, mikä näkyy peruuttamisella. Välillä ei meinaa saada tammaa eteenpäin, kun se itsepäisesti peruuttelee pitkin kenttää. Raipan käyttö ei auta, se saa vain Annin hermostumaan enemmän.

Esterata sujuu kuitenkin hyvin alkuvaikeuksien jälkeen. Pienissä kaarteissa laukka saattaa tipahtaa raville, joten Annin kanssa suositellaan käyttämään vähän suurempia kaarteita. Annin matkaavoittava laukka voi kuitenkin taata sijoituksen isoista kaarteista huolimatta. Koulukisoissakin alkuvaikeuksiin kuuluu radalle meneminen. Annille radalle astuminen on sama asia kuin kavion upottaminen veteen, jossa on miljoona krokotiilia. Ehkä noin liioitellusti. Kuitenkin nyt kun Anni on tottunut kisoihin, menee radalla astuminenkin melko sujuvasti. Pisteitä Anni saa hienoista askellajeistaan ja tasapainoisesta suorituksesta.

Sukutaulu


I. Gotta Get True xx
xx-o, 160cm
II. Dream Is a Wish xx
xx-o, 165cm
III. Complicated xx
xx-o, 175cm
IIE. Don't Give It All xx
xx-t, 147cm
IE. Friday Girlfriend xx
xx-t, 161cm
IEI. He Don't Love You xx
xx-o, 164cm
IEE. Grown Up xx
xx-t, 148cm
E. Holiness xx
xx-t, 174cm
EI. Nothing Hurts xx
xx-o, 163cm
EII. Show Me xx
xx-o, 149cm
EIE. Right Girl xx
xx-t, 173cm
EE. Honest Question xx
xx-t, 150cm
EEI. I Can't Read You xx
xx-o, 172cm
EEE. Never Gonna Leave xx
xx-t, 151cm

Isä on paljon kilpaillut täysiveriori Gotta Get True xx. Ori on yleispainotteisena kilparatsuna kilpaillut menestyksekkäästi niin ratsastuskilpailuissa kuin näyttelyissäkin. Gotta Get True on kantakirtattu I-palkinnolla ja omaakin hyvän rakenteen lisäksi hienot liikkeet. Nykyään Iso-Britanniassa jalostusorina toimiva True syntyi pieneen, mutta kodikkaaseen talliin. Myöhemmin se myytiin menestyneelle kilparatsastajalle, jolloin itse oristakin tuli tähti.

Ii. Dream Is a Wish xx on upea kimo jalostusori, joka omaa hienot kouluratsun liikkeet. Periyttää jälkeläisilleen kouluhevosen ominaisuuksia ja mukavaa leppoisaa luonnetta. Wish on kilpaillut kansainvälisillä kouluradoilla hyvällä menestyksellä. Näyttelyihin oria ei koskaan ole raahattu, mutta rakenteellisesti se on hyvä ratsuhevonen. Tällä hetkellä ori viettää eläkepäiviään Iso-Britanniassa kasvattajansa luona astuen satunnaisesti vielä tammoja. Iii. Complicated xx työskenteli koko nuoren ikänsä perheessä, joka harrasti hevostensa kanssa pientä kilpailutoimintaa. Orilla ei siis suurempia sijoituksia ole, mutta luonteeltaan se oli täysi kymppi: nöyrä ja rehellinen. Complicated pärjäsi hyvin pienissä seuratason kilpailuissa. Rahkeita sillä olisi riittänyt suurempiinkin kisoihin, mutta oli ihan tyytyväinen perhehevosena. Jälkeläisiä orilla on vain muutama, joista Dream Is a Wish on ainoa kilpakentille päätynyt hevonen. Iie. oli ketterä kenttähevostamma Don't Give It All xx. Tamma kilpaili kenttää isoissa kisoissa ja sijoittuikin hyvin. Nuorenpana tamma oli vaikeasti käsiteltävissä ja se kiersikin omistajalta toiselle. Lopulta se päätyi nykyisen omistajansa ja kilpailijansa luokse, ja rauhoittui silmin nähtävästi oikean ihmisen käsissä. Nykyään tamma on vain siitoskäytössä. Tamma periyttää varsoilleen kestävyyttä ja nopeutta.

Ie. on luonteikas esteratsu Friday Girlfriend xx. Tamma on vaativa ratsastaa, eikä kokeneimmatkaan aina pärjää. Kuitenkin kapasiteettia löytyy sen verran, että tammaa on kilpailutettu ahkerasti esteillä. Tamma omaa myös mukavan rakenteen, ja se onkin kantakirjattu II-palkinnolla. Varsoja tammalla ei ole vielä kovin montaa, mutta se siirtyy luultavasti siitokseen pian, sillä parhaimmat kilpailuvuodet ovat jo takana. Iei. He Don't Love You xx on kaikkien aikojen suurin kilpahevonen. Ori tunnetaan ympäri Englantia, mutta on tunnettu myös muualla maailmassa. Tämä maineikas esteratsu on ollut ranking-listojen kärjessä jo monta vuotta. Ori onkin oikea helmi jalostuksessa ja se onkin hyvin haluttu nimi sukutauluihin. Se ei enää kilpaile, mutta toimii jalostusorina sitäkin ahkerammin. Iee. on siitostammana toiminut Grown Up xx. Tamma on kantakirjattu II-palkinnolla ja näyttelyissäkin menestystä saatiin tamman parhaimpina vuosina. Luonteeltaan Grown Up oli todella rehellinen hevonen kaikissa tilanteissa. Kilparadoille tamma ei koskaan päässyt, sillä loukkasi jalkansa sen verran nuorena, että kilpaurasta ei voitu edes haaveilla. Tamma kuoli ähkyyn 15-vuotiaana.

Emäksi esittäytyy Holiness xx. Tammalla on melko oikukas luonne, mutta kilpahevosena se on mitä loistavin. Voittoja tammalla on yli puolet sijoituksistaan ja näyttelymenestystäkin voi ihailla tamman omasta palkintokaapista. Holiness kilpailee edelleen, mutta ei niin ahkerasti kuin nuorenpana. Oikeastaan se toimii nykyään opetusratsuna nuorille lupaaville ratsastajille.

Ei. Nothing Hurts xx on vähän aikaa sitten kuollut täysveriori. Orilla todettiin vakava sairaus, jolle ei voitu tehdä mitään. Sairaus ei kuitenkaan ole periytyvä, joten jälkeläisten omistajat voivat huokaista helpotuksesta. Ori kilpaili hyvin menestyen lähinnä koulupuolella, mutta myös esteillä ori näytti taitojaan sijoittuen useasti. Jalostukseen oria käytettiin melko vähän, mutta varsoja taitaa löytyä kymmenisen kappaletta. Eii. Show Me xx on upeaakin upeampi jalostusori. Ennen kokonaan jalostuskäyttöön siirtymistään se ehti kilpailla itsensä ranking-listojen kärkeen ja näyttelymenestyskin oli huimaa. Oria ei ole käytetty valitettavasti hillitysti jalostuksessa, vaan se löytyy lähes jokaisen kilparatsun suvusta Englannissa. Show Me asustelee edelleen kasvattajallaan viettäen eläkepäiviään. Eie. oli ei-niin-menestynyt kilparatsu Right Girl xx. Tamman hermot eivät kestäneet kilpailemista, mutta sen sijaan se oli hyvä emä varsoilleen, joten sitä käytettiinkin paljon siitoksessa ennen kuolemaansa. Girl ehti varsoa kuusi ihana varsaa, joista neljä on päätynyt kilparadoille ja kaksi perhehevosiksi.

Ee. Honest Question xx on monipuolinen täysveritamma. Tammalla kilpailee eräs menestynyt englantilainen esteratsastaja, mutta tammaa käytetään satunnaisesti myös koulukilpailuissa. Varsoja sillä on vasta kaksi, toinen jo hienon kilpauran tehnyt tamma ja toinen vasta kilparatsun alku. Honest Question tuotiin Englantiin Saksasta vuonna 2009. Saksassa se oli tehnyt jo pari vuotta kilparatsun hommia hyvin sijoittuen. Eei. oli nuoruudessaan laukkoja kilpaillut I Can't Read You xx. Laukkaratsun ura katkesi jännevammaan jalassa, mutta ori jatkoi kilpailemista kouluradoilla, kun sen lahjakkuus myös sinne puolelle huomattiin. Luonteeltaan ori on vaativa, mutta käsiteltävissä, jos sen oikut tuntee. Ori on astunut muutaman tamman ja osa varsoista on päässyt näyttämään taitojaan kilparadoille. Eee. Never Gonna Leave xx on vanha suosittu siitostamma. Suosituksi siitä tekee se, että sen varsat ovat lähes poikkeuksetta kaikki hyväluontoisia ja ihmisystävällisiä. Nykyään sitä ei enää siitoksessa käytetä, vaan se viettää leppoisaa elämäänsa laitumella ruohoa mutustellen. Kilpaileminen ei ollut koskaan tamman juttu, joten sen koko elämä on pyörinyt varsojen ympärillä.Saavutukset

VIR MVA Ch myönnetty 29.06.2011
XLA-I saavutettu 20.02.2011 (11+18+30+25+0+10 = 94p)
YLA2 saavutettu 26.04.2011 (31+32+26+35 = 124p)
KTK-III saavutettu 15.07.2011 (16-17-14-15 = 62p)
ERJ-II saavutettu 25.01.2012 (6+49+12+8,4+10 = 85,4p)
KRJ-II saavutettu 15.04.2012 (19-41-15-10-8 = 93p)
MEJ-II saavutettu 30.06.2012 (14+44+8+13+8+8,5 = 95,5p)
KERJ-II saavutettu 15.09.2013 (15+35+21+10 = 81p)
Class I
Breed- & Sex-type 10/10 pts.
Head, neck, body 6/10 pts.
Legs 8/10 pts.
Movement, walk 6/10 pts.
Movement, trot 6/10 pts.

Class I ~ 36/50 pts.
Judge: Tessa, SHI
Jälkeläiset

01.01.2010 xx-t. Amylee Ring xx (i. Hr Brady xx)
07.03.2010 xx-t. Faye Ring xx (i. Foundations xx)
14.04.2010 xx-o. Jamaica Ring xx (i. John D. Rocker xx)
22.05.2011 xx-t. Founding Attention Ring xx (i. Foundations xx)
03.07.2012 rp-t. Balanda Ring (i. Bastian DNK)
23.08.2012 a-arg-o. Synvilla's Corona (i. Caballo Loco)

Kilpailumenestys

KRJ - 47 sijoitusta + 1 Cup-sijoitus

13.12.2009 - Kutsu - KRJ He A - 7/60
09.12.2009 - Kutsu - KRJ Int II - 5/27
10.12.2009 - Kutsu - KRJ Va A - 5/40
21.08.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 3/100
01.09.2010 - Kutsu - KRJ Int I - 2/60
02.09.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 7/60
27.08.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 6/60
29.08.2010 - Kutsu - KRJ Int I - 9/87
02.09.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 7/50
31.08.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 2/50
31.08.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 7/50
02.09.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 6/100
06.09.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 1/36
07.09.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 2/36
21.10.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 4/50
02.11.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 5/30
22.12.2010 - Kutsu - KRJ Int I - 1/50
15.12.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 7/100
19.12.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 7/100
14.12.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 3/40
30.12.2010 - Kutsu - KRJ Va B - 6/50
31.12.2010 - Kutsu - KRJ Va B - 7/50
30.12.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 7/50
18.12.2010 - Kutsu - KRJ PSG - 5/28
18.12.2010 - Kutsu - KRJ Int I - 4/40
27.12.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 5/50
29.12.2010 - Kutsu - KRJ Int I - 5/50
30.12.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 6/50
15.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 2/30
16.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 3/40
17.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 5/40
18.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 2/40
18.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 1/40
20.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 1/50
21.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 6/50
18.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 6/40
21.02.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 4/50
24.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 3/50
21.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 3/30
23.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 3/30
02.03.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 6/40
17.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 8/100
19.02.2011 - Kutsu - KRJ PSG - 6/40
24.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 1/30
02.03.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 2/40
16.02.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 2/30
18.02.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 3/30

15.02.2011 - Kutsu - KRJ-Cup Int I - 5/94


ERJ - 51 sijoitusta + 1 Cup-sijoitus

08.12.2009 - Kutsu - ERJ 140cm - 1/36
06.12.2009 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/40
11.12.2009 - Kutsu - ERJ 130cm - 5/30
28.10.2010 - Kutsu - ERJ 120cm - 1/40
01.11.2010 - Kutsu - ERJ 120cm - 1/30
04.11.2010 - Kutsu - ERJ 130cm - 2/30
23.10.2010 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/83
05.11.2010 - Kutsu - ERJ 120cm - 5/50
05.11.2010 - Kutsu - ERJ 100cm - 1/50
12.12.2010 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/60
14.01.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 4/50
17.01.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 5/60
19.01.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 3/60
20.01.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 7/60
26.01.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 2/50
26.01.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 5/50
24.01.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 4/40
18.01.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 8/80
27.01.2011 - Kutsu - ERJ 120-130cm - 3/40
09.02.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 2/70
19.01.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 3/80
24.03.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 4/50
22.03.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 1/40
20.03.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 3/40
31.03.2011 - Kutsu - ERJ 110cm - 4/60
29.03.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 2/100
16.04.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 2/40
17.04.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 2/40
21.04.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 5/40
20.04.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 6/40
21.04.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 5/40
22.04.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 3/40
07.05.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 1/50
14.04.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 1/50
17.04.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 3/50
26.04.2011 - Kutsu - ERJ 110cm - 2/100
21.05.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 5/30
22.05.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 1/30
23.05.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 4/30
19.05.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/35
17.05.2011 - Kutsu - ERJ 110cm - 2/100
17.05.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 7/99
25.05.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 5/60
27.05.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 7/60
27.05.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 7/60
05.06.2011 - Kutsu - ERJ 80cm - 1/50
10.07.2011 - Kutsu - ERJ 110cm - 7/100
23.01.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/30
25.01.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 1/30
26.01.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 4/30
29.01.2012 - Kutsu - ERJ 110cm - 2/40

15.12.2009 - Kutsu - ERJ-Cup 140cm - 5/150


KERJ - 39 sijoitusta


17.03.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 1/30
21.03.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 5/30
17.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 5/30
21.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 4/50
05.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/50
07.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/50
25.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 2/39
04.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/50
07.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 6/50
29.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 1/30
27.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 5/26
27.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 1/20
30.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 2/20
29.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/30
13.06.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 4/29
10.07.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 2/23
11.07.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 4/23
17.07.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 4/24
09.09.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 3/26
26.10.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 2/25
27.10.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 1/24
29.10.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC1 - 3/40
02.11.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC1 - 3/40
26.10.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 4/47
28.10.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 3/46
25.11.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC1 - 2/30
14.11.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC1 - 6/40
19.11.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC1 - 6/40
05.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 1/49
13.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 3/40
14.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 3/40
22.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 2/50
27.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC1 - 2/30
31.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC1 - 1/30
30.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 6/37
20.02.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 5/27
15.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 1/11
16.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 1/11
09.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 6/43


MEJ - 41 sijoitusta + 3 Cup-sijoitusta


21.01.2011 - Kutsu - MEJ 110cm - 6/50
28.01.2011 - Kutsu - MEJ 110cm - 2/50
04.02.2011 - Kutsu - MEJ 110cm - 2/50
05.02.2011 - Kutsu - MEJ 110cm - 7/50
06.02.2011 - Kutsu - MEJ 110cm - 3/50
08.02.2011 - Kutsu - MEJ 110cm - 3/50
04.02.2011 - Kutsu - MEJ 110-120cm - 1/30
03.05.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 4/31
05.05.2011 - Kutsu - MEJ 110cm - 3/29
05.05.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/31
07.05.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/31
23.05.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/12
08.05.2011 - Kutsu - MEJ 100-120cm - 3/15
09.05.2011 - Kutsu - MEJ 90-110cm - 2/8
28.04.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 1/8
18.05.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/41
22.05.2011 - Kutsu - MEJ 110cm - 3/34
23.05.2011 - Kutsu - MEJ 110cm - 4/34
22.05.2011 - Kutsu - MEJ 110cm - 1/30
23.05.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 4/30
01.06.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/12
16.09.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 2/6
30.10.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 1/10
01.11.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/9
14.11.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 3/62
17.12.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 4/47

20.12.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/40
21.12.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 5/47
01.02.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 4/24
02.02.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/24
03.02.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/24
27.01.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 4/32
31.01.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/27
02.02.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 3/27
03.02.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 1/27
04.02.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/27
13.02.2012 - Kutsu - MEJ 110cm - 3/30
13.02.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 4/21
19.03.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 5/31
26.03.2012 - Kutsu - MEJ 90cm - 1/15
01.04.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/32

25.03.2012 - Kutsu - MEJ-Cup 130cm - 6/39
15.04.2012 - Kutsu - MEJ-Cup 110-120cm - 2/19
15.04.2012 - Kutsu - MEJ-Cup 130cm - 4/19


22.01.2010 - NJ - pt. Peppi S. - BIS4, MVA-sert, JS
06.03.2011 - NJ - pt. Maria S. - BIS5, MVA-sert, JS
20.06.2011 - NJ - pt. Peppi S. - BIS3, MVA-sert, JS
Päiväkirja & valmennukset

27.09.2010 Nähdessäni Annin ensimmäistä kertaa vähän aikaa sitten, tiesin sillä olevan paljon potentiaalia. Tamman luonne lumosi minut ja tottakai päädyin ostamaan sen. Nyt saapui varsalastilliseni Englannista Suomeen, Anni muiden joukossa. Varsat asettuivat asumaan kodikkaaseen talliini ja näyttävät hyvinn tyytyväisiltä. Anni ja muut varsat tullaan tulevaisuudessa näkemään este- ja kouluradoilla.

01.01.2010 Anni sai ensimmäisen varsansa orista Hr Brady xx. Tammavarsa jää meille Special Ringiin kasvamaan ja kilpailemaan. Varsalta odotetaan paljon ja se onkin ensimmäinen xx-projektini tuotos. Anni itse osoittautui hyväksi emäksi, mikä on hienoa siitostamman uran kannalta.

07.04.2010 Anni odottikin minua nätisti tarhan portilla kun menin hakemaan tammaa sisälle. Tallissa harjasin ja laitoin tamman kuntoon, jonka jälkeen suuntasin kentälle. Siellä meitä odottikin neljän esteen jumppasarja. Aluksi verryttelin kevyessa laukassa, jotta saisin Annin etenemään kunnolla ja laukan toimimaan hyvin. Tamma olikin hyvin virkeä ja kuunteli apujani moitteettomasti. Ratsastin jumppasarjan ensin pelkillä puomeilla ja sitten tallitytöt nostivat esteet ristikoiksi. Anni hyppäsi hyvin, mutta viimeisessä välissä piti vähän kannustaa eteenpäin. Esteitä korotettiin ja viimeisen kerran tullessani viimeinen okseri oli 120cm. Tällä kertaa lopetimme tähän, koska kentän pohja oli niin raskas. Loppuveryttelyksi kävimme metsässä n. puolen tunnin lenkin.

14.04.2010 Tamma synnytti aamuyöllä kolmannen varsansa, josta tällä kertaa tuli ori. Varsa sai nimekseen Jamaica ja se onkin komea pikkuori. Varsa on varattu Yedidaan, missä se saa aloittaa kilpauransa este- ja kenttäratsastuksen parissa.

15.06.2010 Anni alkaa palailemaan äitiyslomalta kunnon arkeen. Treenaaminen kilpailuita varten on taas aloitettu kunnolla ja hiomme pieniä yksityiskohtia liikkeisiin ja koulukiemuroihin. Esteillä tamman into ei ole hiipunut, vielä kolmen varsan jälkeen löytyy ruutia entiseen tapaan. Tamman siitoshommat ovat vähän aikaa jäissä kilpailemisen ja laatuarvosteluiden takia, mutta eiköhän niitä varsoja vielä tulevaisuudessa saada.

20.01.2011 Tarkastelin juuri Annin jälkeläisten menestymistä kilparadoilla ja näyttelyissä. Ensimmäinen varsa Amylee Ring on pärjännyt mukavasti varsinkin kouluradoilla ja näyttelyistäkin on tullut irtoSERTiä. Selvästi tullut emäänsä liikkeissään ja lennokkuudessaan. Toinen jälkeläinen, Faye Ring, on kasvanut kauniiksi kilpahevoseksi. Omistajan mukaan tammalla on jo muutamia sijoituksia esreradoilta. Jamaicasta on kasvanut hieno ruunikko ori. Näyttelykehissä ori on pärjännyt loistavasti, se on päässyt BIS-sijoille asti. Kenttäratsastuksesta ainakin on sijoitus ellei parikin.

22.01.2011 Anni oli mukana hevoskantakirjan tammikuun tilaisuudessa. Valitettavasti jäimme pisteen päähän III-palkinnosta, joten tammaa ei hyväksytty kantakirjaan. Saatamme yrittää uudelleen vielä joskus, jos vaikka olisimme onnekkaita ja saisimme tamman kantakirjaan.

29.01.2011 Tamman kanssa on edistytty huimasti! Anni on napannut hienoja sijoituksia este- ja kouluradoilta, sekä saanut paljon kehuja suorituksistaan. Jatkamme kilpailemista samaan malliin, toivottavasti yhtä hyvällä menestyksellä.

30.01.2011 Suokukan Ratsastuskoulu järjestää tänä vuonna Estecupin, johon osallituin suurimmalla osalla hevosistani. Annin kanssa kilpailen Suokukka-cupissa, joka on tarkoitettu yli 7-vuotiaille hevosille. Ensimmäinen osakilpailu oli tänään ja luokkakorkeutena oli 120cm. Anni ei kyllä tehnyt parasta suoritustaan, sillä meille tuli muutama pudotus, mikä tiputti meidät melkein viimeiselle sijalle. Seuraava osakilpailu järjestetään maaliskuussa ja yritämme suoriutua niissä paremmin.

03.02.2011 Lunta tuprutti taivaalta kun lähdimme tamman kanssa maastoilemaan. Anni oli virkeällä tuulella ja eräs pelottava lumikasakin pelotti sitä oikein kunnolla. Pitkä laukkapätkä kuitenkin rentoutti tammaa ja kotimatka sujuikin oikein leppoisasti. Tallissa siistein Annin harjan, kun oli päässyt vähän liian pitkäksi.


Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub