Hr Brady xx menehtyi 16.11.2013

Hr Brady xx

KTK-III, KERJ-I, KRJ-II, ERJ-II, MEJ-III, YLA2, XLA-I, Class I

 
Tämä on virtuaalihevonen || © Jessica M. || Täyttää 3v 21.03.2010

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Hr Brady xx
Harri
ori
20.09.2009, ikä
englantilainen täysiverinen
169cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Tuoja:
Omistaja:
VH06-006-9928
Ko Int II, Re 140cm, CCI/CIC5
yleis

Nora
Nora VRL-02066


Luonnekuvaus


Harri on luonteeltaan oikein mukava tapaus. Se tulee toimeen lähes jokaisen ihmisen kanssa, joten ori ei ole mikään yhden ihmisen hevonen. Harri on käsiteltäessä melko kiltti ja hyväsydäminen. Harri on joskus vain hieman hermoheikko, siitä melko-sana kiltin edessä. Harjatessa ori seisoo kiltisti paikoillaan, mitä nyt saattaa irvistellä naapurissa asuvalle hevoselle. Varsinkin ruoka-aikoina sillä on tapana uhitella muille hevosille. Harri tulee toimeen oikeastaan vain tammojen kanssa ja niidenkin kanssa vain astutustilanteessa. Harrin karsinan ohi kulkeville hevosille voi käydä köpelösti, jos karsinan kalterit ovat jääneet auki. Ihmiselle ori ei kuitenkaan tee mitään pahaa.

Loimitus saattaa olla vaikeaa Harrin pyöriessä ympäri karsinaa. Siksi loimi kannattaakin vain heittää nopeasti selkään, koska ori lopettaa pyörimisen heti kun loimi on saatu selkään. Varusteiden laitossa ei ole lainkaan ongelmia. Satulavyön kiristämisenkin ori kostaa näyttämällä hampaita naapurilleen. Taluttaessa Harri on yleensä kiltti, mutta jos ympärillä on hermostuneita hevosia, Harri saattaa ruveta pyörimään ja hyörimään muiden hevosten vaikutuksesta. Pystyynhyppimen on todella harvinaista tältä hevoselta. Vaikka Harri ori onkin, se ei ole mitenkään vaikea käsitellä, vaikka tammoja olisikin lähettyvillä.

Ratsuna Harri on upeannäköinen. Liikkeet ovat hienot; kevyet ja toimivat. Ori on varma ratsu joka lajissa. Se ei säiky mitään, eikä kiellä erikoisesteille, mikä onkin välttämätön ominaisuus yleisratsulle. Maastossa saattaa olla vähän kuuma, mutta pysyy silti hyvin käsissä. Maastoesteet saavat orin innostumaan tavallista enemmän, joten rautaiset käsilihakset ovat kaiken a ja o. Harri ei hypi koskaan pystyyn tai pukita ratsastaessa.

Kouluratsastukseen Harri tarvitsee osaavan ratsastajan, sillä keskittyminen ei aina jaksa riittää koulun vääntämiseen. Kun Harri taipuu ratsastajan tahtoon, on tehty työ vaivanarvoista. Harri on menevä hevonen, mutta ei kuitenkaan kiirehdi liikaa. Esteillä ori kuitenkin saattaa vähän kuumua, muttei liikaa tai häiritsevästi. Esteille ori tulee rohkeasti ja yleensä hyppypaikkakin löytyy hyvin. Harrilla on hyvät ilmavat hypyt ja harvoin se tiputtaa tai kieltää. Joskus saattaa tulla vähän isompi hyppy, jossa voi olla vaikea pysyä mukana. Radalla esteiden välissä Harri kuumuu vähän, mutta sen saa kuitenkin melko nopeasti koottua takaisin.

Kisapaikalla Harri on innoissaan uutta haastetta varten. Tämä saattaa vaikeuttaa kuitenkin varusteiden laittoa, kun ori ei millään jaksaisi seisoa paikallaan. Kun oria tomerasti käskee olemaan paikoillaan, kyllä se hetken jaksaa seisoa kunnolla. Verryttely sujuu hyvin Harrin kanssa. Vaikka se muuten inhoaa muita hevosia, se unohtaa inhonsa kun ratsastaja on selässä. Ori viihtyy enemmän estekisoissa, sillä niissä on sen kaipaamaa vauhtia ja jännitystä. Tosin koulukisoissa se käyttäytyy hieman rauhallisemmin. Estekisoissa Harri keskittyy enemmän kuin kotona harjoiteltaessa ja kuuntelee ratsastajaansa paremmin. Harrin kanssa ei voi kauhean pieniä kaarteita tehdä, sillä orin tasapaino menee helposti, jossei se saa laukata kunnon kaarretta. Orilla on kuitenkin matkaavoittava laukka, joten se voi taata silti sijoituksen. Koulukisatkin sujuvat keskittyneemmin kuin kotona.

Sukutaulu


I. Mystery Tour xx
xx-o, 165cm
II. Poisonous Poy xx
xx-o, 159cm
III. Zacharias xx
xx-o, 163cm
IIE. Wannabe Marilyn xx
xx-t, 160cm
IE. Sweet Alabama xx
xx-t, 162cm
IEI. Increly Boy xx
xx-o, 161cm
IEE. Lolitas xx
xx-t, 147cm
E. Like a Virgin xx
xx-t, 162cm
EI. Thousand Score xx
xx-o, 148cm
EII. Anders And xx
xx-o, 174cm
EIE. Anresina xx
xx-t, 149cm
EE. Aprils June xx
xx-t, 173cm
EEI. Riprap of Rup xx
xx-o, 150cm
EEE. The Official Lady xx
xx-t, 172cm


I. Mystery Tour xx on tummanruunikko täysveriori, joka on majoitettu Harrin kasvattajalle Liverpooliin. Mystery Tour on menestynyt estehevonen ja useita mestaruuksiakin ori on napannut. Rakenteellisesti Tour on hyvä, mistä kertoo kantakirjaus toisella palkinnolla. Luonteeltaan Tour on melko orimainen ja joskus vaikeakin käsitellä.

Ii. Poisonous Poy xx on Saksasta Englantiin tuotu komea musta ori. Se on kilpaillut este- ja koulukisoissa hyvin menestyksekkäästi. Se onkin tunnettu sekä syntymaassaan Saksassa että Englannissa. Jalostukseen oria on käytetty hyvin ahkerasti ja se onkin tunnettu nimi monen hevosen sukutaulussa. Iii. Zacharias xx on suurena jalostusorina tunnettu ori. Ori on asunut koko elämänsä Saksassa eräällä kilparatsastajalla, joka on kilpaillut orilla lähinnä kouluradoilla. Jälkeläisiä Zachariaksella tiedetään olevan noin sata kappaletta. Suurin osa jälkeläisistä on nähty ainakin kerran kilparadoilla, mutta osa on ilmeisesti jäänyt perheratsuiksi. Iie. on menestynyt yleisratsu Wabbabe Marilyn xx. Nuorena tamma kilpaili lähinnä koulu- ja esteradoilla, mutta sijoituksia kertyi myös kenttäratsastuksesta. Nykyään se toimii perhehevosena. Marilyn oli myös rakenteellisesti näyttävä ja se kantakirjattiin I-palkinnolla kantakirjaan. Näyttelyissä se nähtiin poikkeuksetta BIS-kehässä.

Ie. on melko tuntematon xx tamma Sweet Alabama xx. Tamma asui Englannissa vielä viisi vuotta sitten, mutta sittemmin sen olinpaikasta ei tiedetä mitään, mutta huhutaan, että se olisi viety Ruotsiin tuntihevoseksi. Nuorempana se oli kuitenkin hyvä siitostamma Saksassa ja synnyttikin muutaman jälkeläisen kilparadoille asti. Iei. Increly Boy xx kiersi elämänsä aikana omistajalta toiselle, kunnes päätyi ratsastuskouluun ja se ruunattiin. Orilla kuitenkin todettiin olevan yksi ja ainoa jälkeläinen, joka on Harrin isänemä Sweet Alabama. Increly Boy xx toimi hyvänä opetusratsuna monelle nuorelle ratsastajalle. Kuollessaan orin oli 25-vuotias. Iee. oli hyvärakenteinen tamma Lolitas xx, joka kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla. Tamma oli upea ja yleinen näky kansainvälisissä näyttelyissä ympäri Englantia. Lolitas xx kilpaili myös ratsastuskilpailuissa jonkin aikaa, mutta toimi paremmin siitos- ja näyttelyhevosena.

E. Like a Virgin xx on hieno rautias kouluhevonen. Virgin on tullut tunnetuksi nuorena ja menestyneenä koulutammana. Tamma periyttää jälkeläisilleen kouluratsun ominaisuuksien lisäksi hyvää rakennetta ja luonnetta. Varsoja tamma on synnyttänyt kolme kappaletta, mutta tulevaisuudessa voimme odottaa lisääkin.

Ei. Thousand Score xx asuu myös Liverpoolin siitostallissa. Tämä ori on yksi tallin parhaimmista jalostusoreista. Ori on kilpaillut nuorempana esteitä ja koulua hyvinkin menestyksekkäästi ja nykyään toimii vain ja ainoastaan jalostuskäytössä. Orin jälkeläisiä on myyty ympärimaailmaa vaikuttamaan täysiveristen verilinjoihin. Eii. Anders And xx ei ollut kovin menestynyt kilpahevonen, mutta luonteeltaan tämä hevonen oli täysi kymppi. Se menehtyi kaviokuumeeseen pari vuotta sitten. Alunperin ruotsalainen ori tuotiin Englantiin vuonna 2005 jalostusoriksi sen tunnetun kenttää menestyneesti kilpailleen isänsä ansiosta. Eie. Anresina xx toimi eläessään ratsastuskoulun tuntihevosena, mutta hyvän ulkomuodon takia sitä käytettiin vähän myös siitostammana. Jälkeensä se jätti viisi hyvärakenteista varsaa. Anresinan juuret ovat perin ruotsalaiset ja sen suvusta löytyy myös paljon laukkahevosia.

Ee. on upea rakenteinen tamma Aprils June xx. Tamma on lähinnä näyttely- ja siitoshevonen, vaikka sillä lahjoja kilpahevoseksi olisikin. Sen omistaja ei vain ole kiinnostunut kilpailemisesta ja toiseksi June oli nuorempana ratsastusonnettomuudessa, jonka seurauksena sen vasen etunen ei välttämättä kestäisi kilpailemista. Eei. on vieläkin elossa oleva hieno kimo xx ori Riprap of Rup xx. Ori on kilpaillut lähinnä kenttää koko ikänsä ja myös tullut tunnetuksi menestyksensä myötä. Rakenteellisesti tämä ei ole kovin erikoinen ori, mutta sen luonne korvaa tämän puutteen varsin hyvin. Rehellinen ja nöyrä ori löytää tiensä ihmisten sydämiin. Sen sijaan eee. The Official Lady oli hyvän rakenteen omaava tamma. Se kantakirjattiin hyvällä palkinnolla ja myös kilpaili esteillä ja koulussa. Tämä tamma oli luonteeltaan hieman ilkeä ja siksi se ei soveltunutkaan jokaiselle ratsastajalle. Kuitenkin voitettuaan tämän tamman luottamuksen, kaikki tehty työ oli vaivan arvoista, sillä tamma kyllä antoi kaiken takaisin.Saavutukset

YLA2 saavutettu 21.09.2012 (34+31+27+35 = 127p)
XLA-I saavutettu 20.09.2011 (20+19+27+25+15,5 = 106,5p)
KRJ-II saavutettu 15.11.2011 (20-43-15-10-8 = 96p)
ERJ-II saavutettu 25.11.2011 (5+49+22+6,8+10 = 92,8p)
KERJ-I saavutettu 23.09.2012 (40+25+15+8 = 88p)
MEJ-III saavutettu 28.02.2013 (16,5+31+7+11+14+6,5 = 86p)
KTK-III saavutettu 30.10.2013 (18-16-17-16 = 67p)
Class I
Breed- & Sex-type 10/10 pts.
Head, neck, body 7/10 pts.
Legs 8/10 pts.
Movement, walk 7/10 pts.
Movement, trot 7/10 pts.

Class I ~ 39/50 pts.
Judge: Tessa, SHI
Jälkeläiset & jalostusinfo

Hr Brady xx on tällä hetkellä tarjolla jalostukseen rajoitetusti ja ottaa vastaan vain evm-sukuisia tammoja. Ota yhteyttä sähköpostilla.

01.01.2010 xx-t. Amylee Ring xx (e. All Your Attention xx)
06.01.2010 xx-o. Donington Ring xx (e. Blown It Again xx)
17.06.2011 wpb-t. Georgina Luxus xx (e. Crystal Georgina)
01.08.2011 xx-t. Paradise Ring xx (e. La Gioconda xx)
06.03.2012 tori-t. Beanda (e. Daalia)
27.03.2012 hwb-t. Bellamy Dzsipje (e. Csipkes Bajos )
30.06.2012 xx-t. Lady Lush Dust xx (e. Larissa xx )
30.07.2012 xx-o. All That Shinez ACT xx (e. All That Glitterz xx )
14.11.2012 ish-o. Aldebaran X (e. Enya )
01.12.2012 xx-o. Glory Britania Ring xx (e. Inflate My Ego xx )
01.01.2013 xx-t. Rio'd Kitt xx (e. Hall of Fame xx)
25.01.2013 wpb-t. Poniniemen Paradise (e. Prescilla)


Kilpailumenestys

KRJ - 44 sijoitusta + 3 Cup-sijoitusta

11.12.2009 - Kutsu - KRJ Va B - 7/60
07.12.2009 - Kutsu - KRJ Va A - 4/35
11.12.2009 - Kutsu - KRJ Va A - 2/42
11.12.2009 - Kutsu - KRJ PSG - 5/35
13.12.2009 - Kutsu - KRJ Va A - 5/45
25.08.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 3/50
04.09.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 6/60
31.08.2010 - Kutsu - KRJ Va B - 5/70
29.08.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 4/100
11.09.2010 - Kutsu - KRJ Va B - 1/50
29.08.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 3/75
23.10.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 4/40
28.10.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 3/30
19.12.2010 - Kutsu - KRJ PSG - 7/50
15.12.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 1/100
19.12.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 1/100
29.12.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 1/50
29.12.2010 - Kutsu - KRJ PSG - 6/50
17.02.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 5/50
24.02.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 2/50
20.02.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 1/30
21.02.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 4/30
21.02.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 5/30
22.02.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 5/30
22.02.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 5/30
23.02.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 3/30
24.02.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 4/30
21.03.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 5/40
24.03.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 2/40
22.03.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 3/30
24.03.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 2/30
25.03.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 4/30
07.04.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 3/30
20.04.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 5/50
23.04.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 1/50
24.04.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 3/50
19.04.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 1/47
23.04.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 7/53
27.04.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 7/57
25.01.2012 - Kutsu - KRJ Va B - 1/50
03.02.2012 - Kutsu - KRJ Va A - 3/40
06.02.2012 - Kutsu - KRJ Va A - 1/40
18.01.2012 - Kutsu - KRJ Int II - 10/100
20.01.2012 - Kutsu - KRJ Int I - 4/100

10.12.2009 - Kutsu - KRJ-Cup Int I - 1/111
15.12.2010 - Kutsu - KRJ-Cup PSG - 11/124
15.01.2011 - Kutsu - KRJ-Cup Int II - 5/97


ERJ - 52 sijoitusta + 1 Cup-sijoitus

22.10.2010 - Kutsu - ERJ 130cm - 3/50
23.10.2010 - Kutsu - ERJ 130cm - 1/50
25.10.2010 - Kutsu - ERJ 120cm - 5/68
15.01.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 1/60
09.02.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 3/70
10.02.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 4/70
11.02.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 1/70
20.01.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 7/80
16.03.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/40
18.03.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/40
20.04.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 1/40
14.04.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 4/50
23.04.2011 - Kutsu - ERJ 110cm - 10/100
27.04.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 3/50
29.04.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/50
30.04.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 3/50
01.05.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 6/75
02.05.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 7/75
28.05.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 2/30
28.05.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 1/30
17.05.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 6/40
20.05.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 5/35
19.05.2011 - Kutsu - ERJ 110cm - 8/100
17.05.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 9/99
27.05.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 6/60
31.05.2011 - Kutsu - ERJ 110-120cm - 1/67
02.06.2011 - Kutsu - ERJ 130-140cm - 3/87
17.06.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 2/40
19.06.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 4/40
14.06.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/30
04.06.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 3/24
11.07.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 2/100
23.08.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 5/30
24.08.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 3/30
23.08.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 6/50
23.08.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/50
01.09.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 2/50
03.09.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 3/50
03.09.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 7/50
26.08.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 1/60
23.08.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 7/60
20.08.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 6/50
21.08.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 2/47
22.08.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 6/50
10.09.2011 - Kutsu - ERJ 110-120cm - 3/29
10.09.2011 - Kutsu - ERJ 110-120cm - 3/27
04.10.2011 - Kutsu - ERJ 120-140cm - 7/46
05.11.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 2/28
06.11.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 1/20
06.11.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 2/22

30.04.2011 - Kutsu - ERJ-Cup 130cm - 8/126


KERJ - 40 sijoitusta + 1 Cup-sijoitus


20.03.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 1/30
09.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/36
21.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/50
25.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 2/41
04.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 3/50
23.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/40
21.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 2/35
27.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 4/19
29.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 3/27
29.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/56
13.06.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 3/30
11.07.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/40
01.09.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 1/40
17.10.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 2/9
26.10.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/23
30.10.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 4/18
21.11.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 4/50
25.11.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 6/50
12.11.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 5/40
15.11.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 2/40
17.12.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 2/50
18.12.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 1/50
21.12.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 7/50
12.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/30
13.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/30
21.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/39
22.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/39
24.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/39
17.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 5/50
16.01.2012 - Kutsu - KERJ Helppo - 1/45
17.01.2012 - Kutsu - KERJ Helppo - 5/45
30.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 4/16
31.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 3/16
23.02.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/22
12.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 2/30
13.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 5/30
14.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 3/30
31.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 3/28
01.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 5/28
13.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 2/45

15.12.2011 - Kutsu - KERJ-Cup CCI/CIC3 - 1/16


MEJ - 34 sijoitusta + 1 Cup-sijoitus

26.01.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/50
28.04.2011 - Kutsu - MEJ 110-120cm - 1/6
22.05.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 1/30
18.06.2011 - Kutsu - MEJ 100cm - 3/50
31.10.2011 - Kutsu - MEJ 110cm - 1/11
01.11.2011 - Kutsu - MEJ 110cm - 3/11
19.12.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 6/47
19.12.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 3/40
02.02.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/16
27.01.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 2/27
01.02.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/32
04.02.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 5/32
19.02.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 3/16
23.03.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/19
25.03.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 2/20
26.03.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 3/20
27.03.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/32
28.03.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/32
30.03.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 6/37
02.04.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/37
02.04.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 5/32
04.04.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/37
29.03.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 4/24
31.03.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 2/22
01.04.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/22
13.04.2012 - Kutsu - MEJ 90cm - 3/35
15.04.2012 - Kutsu - MEJ 80cm - 5/36
20.04.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/23
15.04.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 4/38
16.04.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 6/38
19.04.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/35
26.04.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/31
28.04.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/31

20.08.2011 - Kutsu - MEJ-Cup 100-110cm - 5/25


20.09.2011 - NJ - pt. Shonna. - irtoSERT, JS
19.10.2011 - NJ - pt. Shonna. - LKV2, irtoSERT, JS
29.02.2012 - NJ - pt. Elisa A. - BIS3, MVA-sert, JS

Päiväkirja & valmennukset

27.09.2009 Tätä päivää olikin odotettu kuin kuuta nousevaa. Specin pihaan rämisteli hevoskuljetusauto ihan Englannista asti tuoden minulle kuusi ihanaa ja lupaavaa xx-varsaa. Niistä yksi oli ihan tumma orivarsa, nimeltään Hr Brady xx, eli Harri. Nuori ori poukkoili ympäriinsä ja aiheutti melkoisen kaaoksen tallin pihassa. Hymyilin itsekseni ja totesin, että tuosta orista tulee vielä jotakin suurta.

12.01.2010 Harri on kotiutunut Special Ringiin hyvin ja nytkin se leikkii iloisesti kolmen muun orivarsan kanssa. Koulutus aloitetaan näillä näkymin ihan pian, tähän asti olemme tehneet vain perusjuttuja. En malta odottaa, että ori on ratsukoulutettu ja valmis kilparadoille näyttämään kykyjään. Ei tässä muu auta kuin antaa ajan kulua.

07.04.2010 Harrilla näytti olevan paljon energiaa kun se riehui tarhassaan pukitellen ja ympärällä lennokkaasti laukkaillen. Vihelsin pojalle ja se pysähtyikin heti korvat hörössä katsomaan minuun päin. Hain sen tarhasta, mutta vielä talliin kävellessään se oli hieman vauhkona. Tallissa harjasin orin ja pistin sille juoksutuskamat päälle. Kentällä ori käyttäytyi rauhallisemmin ja liinassa juokseminen sujui hyvin. Harri näytti komealta kun se ravasi kaula kaarella upeaa raviaan. Kävin taluttamassa oria lopuksi vielä metsässä, missä ori käyttäytyi siivosti. Tallissa Harri sai kunnon harjauksen ja pari porkkanaa hyvästä suorituksesta.

20.04.2010 Harrilla on jo kaksi jälkeläistä. Ensimmäinen niistä on Special Ringissä asuva ja kilpaileva Amylee Ring xx. Toinen on ori nimeltään Donington Ring xx, joka on myöskin erittäin hyvässä ja asiantuntevassa kodissa. Amylee Ring kilpailee isänsä jalanjäljissä yleispainotteisena monessa lajissa. Donington Ring taasen on kenttäpainotteinen kilparatsu. Näiden jälkeläisten turvin on kiva mennä tulevaisuudessa laatuarvosteluun!

29.01.2011 Estevalmennus
Pidin ensimmäistä kertaa valmennusta englantilaiselle täysiverioriille, joten minua melkeimpä jännitti tämä valmennus. Harri kulki suurin ja reippain askelin, joka näytti itseasiassa todella komialta. Lämmittelyistä siirryimme suoraan 40-50cm korkuisiin esteisiin. Harri laukkasi hyvää koottua laukkaa, ja ylitti jokaisen esteen huimalla ilmavaralla. Koska valmennuksessa olevat hevoset olivat kaikki tasokkaita hyppääjiä, pääsimme siirtymään heti 80-100cm radalle. Harri ylitti esteet edelleen suurella ilmavaralla. Pyysin ratsastajaa hidastamaan vieläkin enemmän oriin laukkaa, ja seuraavalla yrityksellä hitaalla laukalla estettä lähestyessään Harri ei saanut ponnattua aivan niin korkealle, mutta juuri sopivan paljon ylittääkseen esteet kunnialla. Nostin esteiden korkeuden vielä 120cm korkeuteen, ja ensimmäistä kertaa valmennuksessani Harri tiputti ja kolautteli radalla. Ori laukkasi nyt jälleen turhan kovaa, ja ratsastajalla oli työtä saada hevonen taas kokoon. Kuitenkin muuttaman uusintakierroksen jälkeen ratsukko suoriutui tehtävästä virheittä, joten pääsimme jäähdyttelemään pienentämällä esteiden korkeutta vähän kerrassaan, ja kavalettien jälkeen otimme vielä vähän ravia ja käyntiä.

18.03.2011 Teemme Harrin kanssa uusia lajivaltauksia, kun mukaan kuvioihin tulee nyt myös kenttäkisat sekä maastoestekisat. Luulen, että ori pärjää näissäkin lajeissa hyvin. Harrin jälkeläisillä ainakin tulee olemaan monia mahdollisuuksia menestyä ihan missä vaan kilparadoilla, joten ehkäpä tämä lajivaltaus vaikuttaa myös varsojen monipuolisuuteen. Toivon ainakin Harrin periyttävän monia ominaisuuksiaan ihan kaikkiin lajeihin.

22.03.2011 Harri astui tänään ensimmäistä kertaa ulkopuolisen tamman. Kyseessä oli ratsuponitamma Crystal Georgina. Varsan tulevaisuudesta ei ole toistaiseksi tietoa, mutta toivottavasti se pääsee vanhempiensa tavoin kilparadoille näyttämään taitonsa.

28.04.2011 Harri on vihdoin kerännyt tarvittavat sijoitukset kouluradoilta ja nyt voimmekin keskittyä täysillä esteratojen valloitukseen. Tarvitsemme enää noin kymmenisen sijoitusta ja sitten on esteiltäkin sijoitukset koossa. Tulevaisuudessa siintää ne laatuarvostelut, joista olen aina haaveillut, mutta vähän täytyy vielä valmistua tuleviin koitoksiin.

19.05.2011 Vihdoinkin hevoskuljetusautomme kaarsi tallin pihaan, kyllä on mukava olla kotona. Saavuimme kansainvälisestä rakennearvostelusta ja Harri saikin palkinnoksi Class I. Tämä siis tarkoittaa sitä, että oria suositellaan jalostukseen hyvillä mielin.

01.08.2011 La Gioconda synnytti Harrille kauniin varsan. Varsan tulevaisuudesta ei vielä ole muuta tietoa, kun että se menee myyntiin. Yritän löytää sille aktiivisen kilpakodin joko este- tai yleisratsuna.

09.08.2011 Kesäloma alkaa olla lopuillaan ja on aika palata normaaleihin rytmeihin. Harrikin pääsee taas kilparadoille säännöllisesti, vaikka koulu- ja esteradat alkavat pikkuhiljaa jäädä taaksepäin. Orin voit silti nähdä vielä monissa kenttä- ja maastoestekilpailuissa. Edessä onkin monen monet laatuarvostelut, niistä nyt ensimmäisenä yleislaatuarvostelu ja ehkäpä syyskuussa täysiveristen oma laatuarvostelu.

10.08.2011 Harrin varsalle on löytynyt koti. 1.8. syntynyt orivarsa matkaa uuden omistajansa luo Ruojanlaaksoon. Nimekseen tämä pikkuori sai Roscon Ringin uuden omistajan toiveiden mukaisesti. Pian näämmekin tämän lupauksen kilparadoilla!

24.08.2011 Orimme sai yleislaatuarvostelusta YLA3-palkinnon. Parempaa itseasiassa odotin, mutta ainahan tuota voi mennä korottamaan, varsinkin kun paljon pisteitä ei puuttunut kakkospalkinnosta. Nyt vain lisää jälkeläisiä ja sivujen parantelua.

02.09.2011 Tänään sitten päätin ilmoittaa Harrin tämän vuoden lopussa kuukausittain kilpailtavaan Wordl Cuppiin, johon tulee huippuratsukoita ympäri maata. Edustamme siis Suomen joukkuetta, vaikka talli sijaitseekin Saksan maaperällä. Kannustamme silti myös saksalaista joukkuetta! Lajinamme on luultavasti kenttäratsastus, sillä lajista löytyy meille sopiva taso. Odotan innolla tulevaa haastetta!

12.09.2011 Tämän kuun täysiverilaatuarvostelu lähestyy. Kovasti olen yrittänyt valmistella Harria tulevaan koitokseen ja ori alkaakin olla jo hyvässä kunnossa. Tavoitteena on tietenkin I-palkinto, mutta koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu.

Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub