Burlesc Ring xx menehtyi 28.02.2014

Burlesc Ring xx

ERJ-II, KRJ-I, MEJ-III, YLA2, XLA-I, Class I


Tämä on virtuaalihevonen || © Jessica M. || Täyttää 3v 04.07.2010

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Burlesc Ring xx
Leevi
ori
03.01.2010, ikä
englantilainen täysiverinen
164cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH11-006-0111
Ko Int II, Re 140cm
yleis

Nora, Special Ring
Nora VRL-02066


Luonnekuvaus

Leevi ei ole luonteeltaan lainkaan orimainen, vaikka ori onkin. Silti se on valpas ja eloisa, sekä hyvin mukava käsitellä. Leeviä pystyy kuka tahansa käsittelemään, sillä se on todella rauhallinen tapaus. Hoitaessa ori seisoo kiltisti paikallaan, eikä turhista sätkyile. Leevi pitää rapsutteluista ja muutenkin kaikesta toiminnasta, joka tehdään karsinassa. Ori ei ole hirveän kiinnostunut muista hevosista, vaan keskittyykin aina hoitajaansa. Leevillä ei ole arkaa tai herkkää kohtaa, josta harjattaessa se ottaisi nokkiinsa. Leevillä ei myöskään ole huonoja tallitapoja, vaan se on nätisti hiljaa karsinassaan.

Kengittäjän kanssa Leevi käyttäytyy hyvin, mutta katsoo tätä aluksia hieman epäluuloisesti. Varusteita laittaessa Leevi on mukava, eikä kiusaa hoitajaansa koskaan nostamalla päätän kuolaimia laitettaessa yms. Se avaa suunsa kuolaimia varten ihan itsestään. Ainoastaan satulavyön kiristäminen saa Leevin hieman kiukustumaan, mutta kun sen tekee nätisti, voi huomata Leevin hiukan vain luimivan. Koskaan se ei yritä näykkiä tai potkia. Taluttaessa Leevi kävelee rauhallisesti taluttajan vierellä, eikä haikaile edes tammojen perään. Muiden hevosten kanssa Leevi on melko alistuvaa sorttia, eikä siitä saa lauman johtajaa tekemälläkään.

Ratsastaessa Leevi on varma ja sillä voikin moni ratsastaa. Leevi sopii ratsastajalle, joka tykkää ratsastaa herkällä ja kuuliaisella hevosella. Leevi on todella rauhallinen tapaus, myös maastossa. Leevillä on ratsastanut monen tasoiset ratsastajat ja aina se on käyttäytynyt yhtä moitteettomasti. Vähän huonommilla ratsastajilla Leevi kulkee nätisti varoen pudottamasta ratsastajaansa. Leevistä löytyy potentiaalia myös taitavammalle ratsastajalle. Maastovarmana hevosena ori ei säiky turhia, eikä ole edes kuuma. Reipas Leevi toki on, mutta pysyy käsissä hyvin. Ainoastaan laukatessa ori voi innostua enemmän kuin normaalisti, mutta hiljentää heti pyynnöstä.

Esteillä Leevi on eteenpäinpyrkivä ja se omaa erinomaisen hyppytyylin. Selkää se käyttää hypyissä paljon, mistä johtuu sen ilmavat ja suuretkin hypyt. Leevi ei ole vielä koskaan esteelle kieltänyt ja hyppääkin rehellisesti esteen kuin esteen, vaikka lähestyminen olisi kuinka huono. Kouluratsastuksen parissa työskentely on orille myös mieluisaa. Leevi on pohkeelle herkkä ja tottelee hyvin myös pelkillä painoavuilla. Parhaiten Leevi kulkee tasapainoisen ratsastajan alla, joka osaa istua orin vaikeissa liikkeissä. Leevillä on hieman ponimaiset liikkeet, mutta ne ovat lennokkaat ja joustavat.

Leevi tietää jo auton äänestä, että nyt ollaan lähdössä kisoihin. Jotenkin ori on aina virkeämpi kisa-aamuina, mikä johtuu varmaan siitä, että Leevi tykkää lähteä kilpailuihin. Traileriin ori menee mielellään, mutta hyvin käyttäytyen. Kuljettamiseen ei liity siis mitään rynnimisiä tai traileripelkoja. Kuljetuksessa Leevi on säyseä ja keskittyykin paljolti heinien syömiseen. Kisapaikalle saavuttaessa voi jo kaukaa kuulla Leevin tervehdykset. Ori hirnuu kimeästi saadakseen vastauksia muilta hevosilta. Kisapaikalla Leeviä on mukava käsitellä, sillä se seisoo paikallaan ja katselee kilpailuiden vilinää. Ori puhkuu kyllä intoa, mutta pysyy silti tyynen rauhallisena.

Verryttelyssä Leevi tutustuu ensin hieman paikkoihin, mutta alkaa nopeasti keskittyä ratsuna olemiseen. Koulukisoissa Leevi on innokas, mutta suoritus ei silti koskaan ole hätäinen, päin vastoin. Leevi keskittyy täysillä jokaisen liikkeen tekemiseen ja saa tuomareilta parhaat pisteet juuri tasaisesta ja moitteettomasta suorituksesta. Esteradalla ori käy vähän kuumana, mutta tästä ei koidu haittaa itse suoritukselle. Kisoissa Leevi hyppää suuremmalla ilmavaralla, joten ratsastajan tulee tuntea Leevin liikkeet ja hypyt jo entisestään. Leevin esteratakin on yleensä tasapainoinen suoritus.Sukutaulu


I. John D. Rocker xx
xx-o, 168cm
KERJ-I, MEJ-II, KRJ-II, ERJ-II, YLA2, XLA-I, Class I
II. Von Pluring xx
xx-o, 157cm
III. Edisons Keeper xx
xx-o, 164cm
IIE. Sunny Nadine xx
xx-t, 159cm
IE. Madam Mim xx
xx-t, 161cm
IEI. Flintheart Gloomgold xx
xx-o, 175cm
IEE. Nora Malceco xx
xx-t, 148cm
E. Blown It Again xx
xx-t, 160cm
KTK-III, ERJ-II, MEJ-III, YLA2, XLA-I, Class I
EI. Way Dreams Are xx
xx-o, 155cm
EII. Wrap My Words xx
xx-o, 152cm
EIE. Acquitted xx
xx-t, 169cm
EE. Ain't No Sunshine xx
xx-t, 166cm
EEI. All Up To You xx
xx-o, 167cm
EEE. Belly Dancer xx
xx-t, 157cm


I. John D. Rocker on yksi kapasiteetikkaimpia hevosia, joita tunnen. Orilla on hieno suku ja sen kilpailunäytöt puhuvat puolestaan. Orilla on suuri sydän ja se on luonteeltaan rehellinen. Tammoja Joni on astunut vasta kolme, mutta tästä orista löytyy tulevaisuudessa hieno jalostusori.

Ii. on mainekas kouluratsu Von Pluring xx. Pluring on yksi Liverpoolin hiemoimmista nuorista kilpahevosista. Se tuleekin erittäin hyvästä suvusta, jossa melkein jokainen hevonen on tunnettu tahollaan. Jalostuksessa Von Pluring on ollut hyvinkin suosittu, mutta omistaja on ollut hyvin tarkka tammojen suhteen. Tämän takia orilla ei ole vielä paljon jälkeläisiä. Iii. Edison Keeper xx on menestynyt lähinnä kouluradoilla, mutta näyttelyistäkin on tullut hyviä sijoituksia. Ori periyttää hienoa ulkomuotoa ja rehtiä luonnetta. Liikkeiltään Keeper on näyttävä, mikä onkin ehkä taannut niin hyvän menestyksen kansainvälisillä kouluradoilla. Jälkeläisiä orilla on vain muutama. Iie. Sunny Nadinexx omaa positiivisen elämänasenteen. Tamma on iloinen ja aina valmiina tekemään töitä. Kisoissa se on pärjännyt mukavasti, mutta enemmän sitä on käytetty siitoksen puolella. Lajina on ollut kenttäratsastuksen lisäksi esteratsastus. Nykyään Nadine synnyttää varsoja ja viettää leppoisaa elämää.

Ie. on Liverpoolin tallin hyväluontoisin tamma Madam Mim xx. Kilpailukäytössä tammaa ei ole pidetty, vaikka sen sillä olisi hyvät edellytykset siihen. Tamma on toiminut koko elämänsä siitostammana. Periyttää täydellistä luonnetta varsoilleen. Iei. Flintheart Gloomgold xx on tunnettu estehevonen, joka toimii myös satunnaisesti jalostuskäytössä. Ori on haluttu isä varsoille, mutta sitä käytetään harkitusti jalostuksessa. Ori on luonteeltaan hyvin kiltti ja rehellinen hevonen, ja se ilmeisesti myös periyttää näitä ominaisuuksia. Iee. Nora Malceco xx on upea rakenteinen täysveritamma. Kilpaili ennen siitoskäyttöön ryhtymistään monipuolisesti lajissa kuin lajissa. Erityisesti menestystä tuli kouluradoilta. Nykyään asuu samalla tallilla Liverpoolissa kuin Madam Mim xx ja kumppanit.

E. Blown It Again xx on kaikinpuolin kiltti yleispainotteinen kilpahevonen. Tamma kilpailee sekä esteillä että koulussa, mutta tulevaisuudessa ehkä myös kenttäratsastuksessa. Tamma on kantakirjattu kolmannella palkinnolla ja käy satunnaisesti myös näyttelyissä.

Ei. Way Dreams Are xx on jo melko vanha jalostusori. Luultavasti Niina jäi sen viimeiseksi varsaksi, sillä tällä komealla orilla on jo vajaat 20 jälkeläistä. Ori on tehnyt pitkän ja menestyneen kilpauran esteillä ja koulussa. Luonteeltaan tämä ori on melkoinen haaveilija, mikä näkyy jo sen uneliaasta katseesta, jossa kumminkin on erityinen pilke. Eii. Wrap My Words xx on jo eläkkeellä oleva 165cm korkea ori. Ori on kilpaillut esteradoilla ja toiminut lähes koko ikänsä jalostuksessa. Orin näyttelymenestystä ei voi kehua, mutta luonnetta löytyy ulkomuodonkin edestä. Wrap on luonteeltaan jollain tapaa raisu, mutta hyvinkin rehellinen ja nöyrä ori. Eie. Acquitted xx on kuumahko kimo tamma. Luonteeltaan se ei ole maailman mukavin, mutta se loistaa kisoissa kuin tähti. Tamman lajina toimii esteratsastus ja se onkin todella hyvä siinä. Jälkeläisiä tällä tammalla on viitisen kappaletta, joista suurin osa on päätynyt emänsä jalanjälkiä seuraten esteradoille.

Ee. Ain't No Sunshine xx on musta kilpatamma, joka asuu Eglannissa, siitostallilla, josta Niinakin on tuotu. Tätä tammaa pidetään yleisesti pahantuulisena, mutta tutustuessaan siihen huomaakin myös muita piirteitä. Kisoista ei vielä ole tullut suurempaa menestystä, mikä on ymmärrettävää tamman ollessa niin nuori.
All Up To You xx oli komea ensimmäisellä palkinnolla kantakirjattu ori. Se menehtyi kuitenkin traagisesti liikenneonnettomuudessa tullessaan kisamatkalta. Ennen kuolemaansa se kilpaili hyvin menestyen kenttäkilpailuissa ja onkin monen huippukenttäratsun suvussa. Eee. Belly Dancer xx on kouluradoilla liitänyt täysiveritamma. Liikettä tältä tammalta ei puutu, ja siksi se onkin ollut haluttu siitostamma tuleville kouluratsunaluille. Tammalla on myös jonkin verran menestystä näyttelyistä. Luonnetta ei Dancerilta puutu, sen huomaa kyllä jokainen, joka sen kanssa on tekemisissä ollut.Saavutukset

YLA2 saavutettu 22.06.2011 (24+34+28+35 = 121p)
XLA-I saavutettu 20.02.2012 (23+19+30+25+17 = 114p)
ERJ-II saavutettu 25.05.2012 (2+50+30+11,8+4 = 97,8p)
KRJ-I saavutettu 15.06.2012 (19-43-22-12-8 = 104p)
MEJ-III saavutettu 27.08.2012 (15,5+21+8+15+11+5,5 = 76p)
Class I
Breed- & Sex-type 8/10 pts.
Head, neck, body 8/10 pts.
Legs 7/10 pts.
Movement, walk 7/10 pts.
Movement, trot 7/10 pts.

Class I ~ 37/50 pts.
Judge: Kmlnt, SHI
Jälkeläiset & jalostusinfo

Burlesc Ring xx on tällä hetkellä tarjolla jalostukseen rajoitetusti ja ottaa vastaan vain 1-polvisia tammoja. Ota yhteyttä sähköpostilla.

12.03.2010 xx-t. Halleperry Ring xx (e. Amylee Ring xx)
24.10.2010 xx-o. Mnopol Ring (e. Celia Ring xx)
28.12.2010 xx-t. Qiana Ring (e. Celia Ring xx)
28.10.2011 rbsh-o. Katerina KTN (e. Nora Ion)
25.03.2012 hwb-t Bellamy Csincsilla (e. Csinos STY )
11.05.2012 rp-o. Jupiterian Joker (e. Mallaidh Jessamine)
06.06.2012 xx-t. Fluralne DON xx (e. Ixia Ring xx)
29.06.2012 trak-t. Graftham Cahew (e. Graftham Adelé)
01.08.2012 xx-o. Cheshire Grin ACT xx (e. Heathrow Krug xx)


Kilpailumenestys

KRJ - 43 sijoitusta + 3 Cup-sijoitusta

28.08.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 7/100
01.09.2010 - Kutsu - KRJ Va B - 5/70
02.09.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 2/50
04.09.2010 - Kutsu - KRJ Va B - 7/100
01.09.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 6/100
03.09.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 9/100
03.09.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 10/100
27.10.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 1/43
19.12.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 3/50
14.12.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 3/100
18.12.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 3/100
22.02.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 7/50
23.02.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 7/50
25.02.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 1/50
25.02.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 1/50
24.03.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 6/40
26.03.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 1/40
27.03.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 1/40
15.04.2011 - Kutsu - KRJ He A - 7/50
05.04.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 1/30
07.04.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 4/30
08.04.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 1/30
09.04.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 1/30
20.04.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 1/64
20.04.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 2/61
22.04.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 7/64
23.04.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 1/61
24.04.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 1/64
23.04.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 5/60
24.04.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 5/60
26.04.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 4/60
18.04.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 6/48
28.05.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 3/40
31.05.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 1/40
09.06.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 3/100
11.06.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 2/100
05.06.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 5/40
11.06.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 4/30
13.06.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 1/40
27.05.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 2/7
27.05.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 3/30
29.05.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 1/7
29.05.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 1/30

15.02.2011 - Kutsu - KRJ-Cup PSG - 2/54
26.03.2012 - Kutsu - KRJ-Cup Int II - 4/158
25.04.2012 - Kutsu - KRJ-Cup Va A - 15/202


ERJ - 56 sijoitusta

07.11.2010 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/50
12.01.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 5/50
13.01.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 3/50
13.01.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/50
14.01.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 4/50
09.02.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 6/70
20.01.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/60
19.04.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 7/50
15.04.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 3/45
26.04.2011 - Kutsu - ERJ 110cm - 6/100
01.05.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 4/69
20.05.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 5/51
25.05.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 5/60
28.05.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/60
02.06.2011 - Kutsu - ERJ 130-140cm - 5/87
03.06.2011 - Kutsu - ERJ 110-120cm - 2/67
04.06.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 1/30
25.08.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/50
19.08.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 6/47
22.08.2011 - Kutsu - ERJ 120-130cm - 1/73
11.09.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 5/100
10.09.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 3/29
05.11.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 1/40
11.11.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/30
14.11.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 2/30
01.11.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 4/17
01.11.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 3/16
02.11.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 3/16
03.11.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 4/17
05.11.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 1/17
06.11.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 1/17
15.02.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 1/60
17.02.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/60
15.02.2012 - Kutsu - ERJ 100cm - 5/50
18.02.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 2/100
26.02.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 3/40
28.02.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 6/40
21.02.2012 - Kutsu - ERJ 100cm - 3/50
21.02.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 2/50
24.02.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/50
25.02.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 7/50
25.02.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 1/50
05.03.2012 - Kutsu - ERJ 90cm - 3/40
06.03.2012 - Kutsu - ERJ 90cm - 2/40
31.03.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 2/60
21.03.2012 - Kutsu - ERJ 100cm - 5/30
25.03.2012 - Kutsu - ERJ 100cm - 1/30
10.03.2012 - Kutsu - ERJ 110cm - 1/60
16.03.2012 - Kutsu - ERJ 100cm - 3/40
30.03.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 6/80
01.04.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 4/40
28.03.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 5/40
30.03.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 2/40
31.03.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 3/40
23.03.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 6/58
28.03.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 1/58


KERJ - 38 sijoitusta + 1 Cup sijoitus


18.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 3/30
23.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 3/25
06.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 1/46
19.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 1/74
20.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 1/35
10.06.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/20
11.06.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/20
18.06.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 7/50
12.07.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 6/40
09.09.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 3/17
20.10.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 5/27
21.10.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 4/27
24.10.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 4/27
20.11.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 2/50
06.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC1 - 4/50
07.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC1 - 7/50
10.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 1/29
12.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 3/30
25.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/27
31.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 5/38
20.02.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 3/16
21.02.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 1/16
24.02.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 1/16
11.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/5
12.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 3/28
20.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 4/40
30.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 4/30
20.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 2/28
10.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/40
01.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/22
13.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/29
15.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/29
16.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 2/26
16.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/29
17.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/31
19.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 1/40
21.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 3/40
19.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 1/51

15.12.2011 - Kutsu - KERJ-Cup CCI/CIC4 - 2/44


MEJ - 31 sijoitusta


01.02.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/42
05.02.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/42
18.06.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 1/37
19.06.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/37
20.06.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 5/37
22.06.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/38
13.11.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 5/73
14.11.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 5/62
16.12.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/47
18.12.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/47
20.12.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 3/40
03.02.2012 - Kutsu - MEJ 110cm - 3/20
28.01.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 4/46
29.01.2012 - Kutsu - MEJ 110cm - 5/42
30.01.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 1/46
31.01.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 3/46
02.02.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 5/46
16.02.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 2/16
17.02.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 5/25
19.02.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 5/25
28.03.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 3/40
28.03.2012 - Kutsu - MEJ 110cm - 2/28
27.03.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 1/40
28.03.2012 - Kutsu - MEJ 110cm - 1/40
29.03.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 1/40
02.04.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 2/40
20.04.2012 - Kutsu - MEJ 100-120cm - 4/19
21.04.2012 - Kutsu - MEJ 100-120cm - 2/19
17.04.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 6/38
18.04.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/35
27.04.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 1/30

15.01.2012 - Kutsu - MEJ-Cup 110-120cm - 2/30
Päiväkirja & valmennukset

03.01.2010 Sumuisena yönä syntyi upea rautias orivarsa, joka nimettiin Leeviksi, eli virallisesti Burlesc Ringiksi. Tämä varsa olikin vasta toinen kasvattamani täysiverinen ja siltä odotetaan tulevaisuudessa hyvinkin paljon. Potentiaalia sillä on vaikka mihin! Leevi on mamman oma mussukka, toivottavasti en lelli sitä ihan pilalle...

12.03.2010 Leevin ensimmäinen jälkeläinen saatettiin tänään maailmaan. Varsan emänä toimii Amylee Ring xx. Tämä pieni hontelojalkainen tammavarsa sai nimekseen Halleperry Ring ja se jääkin meille Speciin kasvamaan ja myöhemmin kilpailemaan.

09.04.2010 Päätin viettää Leevin kanssa oikein kunnolla aikaa, ori kun on jäänyt vähän vähemmälle huomiolle viimeaikoina. Ulkona satoi, joten hain Leevin muita aikaisemmin sisälle. Pistin sen käytävälle kiinni ja aloitin orin hoitamisen. Leevistä lähti paljon karvaa, joten oletan kesän olevan täällä pian, kun on karvanvaihtoaika. Pyörittelin karvoja irti kumisualla ja tein oikein perusteellisen hoidon. Lopuksi jäi vielä aikaa kavioiden öljyämiselle. Saatuani Leevin hoidettua se sai mennä karsinaan syömään päiväruokia. Lopulta lähdin hakemaan muitakin hevosia sisälle.

24.04.2010 Tammani Celia Ring synnytti tänään tummanruunikon orivarsan. Isänä toimii kukas muukaan kuin Leevi. Varsa sai nimekseen Mnopol Ring ja se matkaakin vierotuksen jälkeen jo valittuun kotiin. Tästä tulevaisuuden lupauksesta kuulemme toivottavasti vielä.

28.12.2010 Jälleen kerran varsa uutisia! Leevin kolmas jälkeläinen syntyi tänään ja tammana oli Celia Ring. Varsa on siro ruunikko pikkutamma. Tämä varsa laitetaan hiljaiseen myyntiin eli jos joku sille kotia tarjoaa, voidaan tamma myydän uuteen kotiin.

22.02.2011 Kouluvalmennus
Ratsukko asteli maneesiin ja Nora kiipesi orin selkään. Iso kokoinen ratsukko tallusti pitkin uraa, kunnes kehotin aloittamaan veryttelyn. Nora teki pysähdyksiä ja siirtymisiä ympyröiden ja volttien ohella, Leevi oli aluksi hieman jäykkä, mutta alkoi hiljalleen taipua paremmin ja kuuntelemaan ratsastajansa ohjeita. Veryttelyn jälkeen oli pieni tauko, jonka aikana ohjeistin ratsukot ensimmäiseen harjoitukseen, jossa tehtiin pituushalkaisijalla avotaivutuksia ensin vasemmalle ja sitten oikealle, ravissa. ratsukko ravasi kauniissa kootussa ravissa kohti halkaisiajaa, jossa Leevi yritti parhaansa, mutta kulki hieman venossa, mikä johtui todennäköisemmin sen jäykkyydestä. Kehotin Noraa tulemaan halkaisijan uudestaan käynnnissä ja nyt ori taipuikin jo paremmin. Seuraavat taivutukset ravissa sujuivat jo paremmin, joten siirryttiin sulkutaivutuksiin, jotka tehtiin myös pituushalkaisijalla molempiin suuntiin. Sulkutaivutukset olivat selkeästi helpompia ratsukolle ja Leevi suoriutui niistä selkeästi paremmin. Viimeisenä tehtävänä oli tehdä laukan vaihdot ja vastalaukka uralla, molempiin suuntiin. Leevi nosti kauniisti laukan Noran huomaamattomista avuista ja laukka jatkui lennokkaana uraa pitkin. Laukan vaihdot onnistuivat täydellisesti. Vastalaukka tuotti mutkissa hieman hankaluuksia ja laukka näytti hieman epäpuhtaalta, mutta Nora sai asian kuitenkin korjattua istunnalla ja pienillä avuilla. Vastalaukat teillekkin treeniin, hyvää työtä!

29.03.2011 Kouluvalmennus
Valmennukseen osallistui tällä kertaa vain yksi ratsukko, mutta nyt olikin aikaa keskittyä ratsukon mahdollisiin ongelma kohtiin. Annoin Noran verytellä vapaasti, kuitenkin veryttelyssä tuli tehdä erilaisia tempon muunnoksia ja paljon ympyröitä se kahdeksikkoa, jotta hevonen alkaa taipua hyvin ja tulee mahdollisimman kuuliaiseksi. Runsaan veryttelyn jälkeen kehotin ratsukkoa kävelemään hetkisen ja selitin valmennuksen ohjelman. Aluksi tehtiin laukan vaihtoja kahdeksikolla molempiin suuntiin, jonka jälkeen vaihdot tehtiin uraa pitkin ensin pitemmillä väleillä ja lopuksi jokaisella askeleella. Valmennukseen loppuun katsotaan myös miten piaffet ja passaget sujuvat. Kahdeksikolla ratsukko suoritti laukan vaihdot täysin ongelmitta ja käskinkin heidän siirtyä pian uralle. Nora siirsi Leevin laukkaan ja ohjeistin Noraa tekemään toisella pitkällä sivulla kaksi laukan vaihtoa ja toisella neljä. Ratsukko suoriutui hyvin kahdesta vaihdoista, mutta Leevin pitkä askel johti siihen, että toisella sivulla viimeinen vaihto ei mahtunut enää mukaan. Nora kokosi Leeviä lisää, jotta kaikki vaihdot mahtuivat samalle sivulle. Leevi totteli kuuliaisesti ja kokosi itsensä, lopulta sivulle mahtui reilusti neljä askelta. Harjoituksen lopuksi vaihdot tehtiin joka askeleella ja ratsukko suoriutui tästäkin upeasti. Pienen hengähdys tauon jälkeen pyysin Noraa näyttämään ratsukon piaffen, joka oli erittäin upean näköinen. Myös passage sujui ratsukolta ongelmitta ja viimeiseksi pyysin vielä suorittamaan pitkällä sivulla vaihdot, piaffe-passage-piaffe. Leevin passage oli aluksi hieman haparoivaa, mutta sekin löytyi pian, kun Nora selvensi apujaan. Toisella yrityksellä Vaihdot sujuivat miltei täydellisesti. Hyvää työtää molemmilta!

25.04.2011 Kevät alkaa olla jo pitkällä ja pian onkin sitten kesä. Tänään päätin lähteä parin hevosen kanssa maastoon ja ensimmäisenä Leevin kanssa. Leevi oli melko puhdas haettuani sen tarhasta, joten kovin kauan sen hoitamiseen ja varustamiseen ei mennyt. Aurinko paistoi lämpimästä kun kävelimme pitkin pellon reunaa. Leevillä tuntui olevan energiaa, joten päätin jäädä pellolle verryttelemään ja laukkailemaan. Pitkän laukkapätkän jälkeen harjoittelimme vielä koululiikkeitä ja hyvinhän se ori jaksoi keskittyä purettuaan ensin isoimmant energiat laukkailuun. Matkalla talliin tapasimme naapuritallin Liisan ja tämän puoliveritamman Minnin. Leevi taisi iskeä silmänsä tammaan, sillä erottuamme se hirnui kaihoisasti tamman perään...

26.05.2011 Käväisimme oripojan kanssa kansainvälisessä rakennearvostelussa. Leevi edusti koko arvostelun ajan ja saimme rakenteesta ihan hyvät pisteet. Palkinnoksi lähti Class I, mikä tarkoittaa, että Leevi on hyvin sopiva jalostukseen.

01.06.2011 Saimme vihdoinkin Leevin KRJ sijoitukset täyteen, hurraa! Leevi on kehittynyt hurjasti varsinkin juuri kouluratsuna, joten menestys ei ole ihme. Nyt keskitymme esteille ja kenttään, toivottavasti yhtä hyvällä menestyksellä kuin koulussakin. Näyttelyissä emme ole hirveästi ehtineet käymään, mutta kaikki aikanaan.

22.06.2011 Tänään oli jännittävä päivä, sillä pistäydyimme yleislaatuarvostelun kesäkuun tilaisuudessa. Leevi käyttäytyi koko tilaisuuden ajan mallikkaasti ja saikin tuomareilta paljon kehuja. Palkinnoksi tuli YLA2, johon olemme oikein tyytyväisiä. Luultavasti tätä tullaan korottamaan jossain hamassa tulevaisuudessa, sitten kun orilta löytyy paljon menestyneitä jälkeläisiä.

28.10.2011 Vähän aikaa sitten Leevi oli astunut terskinhevostamma Nora Ionin ja tänään tuo tamma synnytti kauan odotetun varsan. Varsa sai nimekseen Katerina KTN ja se jää emän omistajalle kenttäratsuksi. Tamma on oikein kaunis rautias ja rodultaan russian based sport horse, joka onkin ihan uusi rotu minulle. Nyt on hyvä syy tutustua kyseiseen rotuun kun oma ori toimii yhdelle yksilölle isänä.

02.01.2012 Vuosi vaihtui melko rauhallisissa merkeissä. Leevin kanssa täytyisi tänä vuonna kilpailla entistä aktiivisemmin esteradoilla, mikä on ollut viime aikoina vaikeaa omistajan sairasloman vuoksi sekä siksi että vanhemmat hevoset pitäisi saada kisattua ensin pois alta. Kenttäkisoissa ja maastoestekisoissa Leevi on pärjännyt hyvin, joten olen ottanut tavoitteeksi myös niiden lajien laatuarvostelut.

29.01.2012 Leevin kanssa seuraavana tähtäimessä on XLA palkinto ja aionkin ilmoittaa orin helmikuun tilaisuuteen heti kun olemme viimeistelleet herran. Kisaura orin kanssa on ollut vähän jäissä, mutta pikkuhiljaa noita sijoituksia on alkanut tulemaan. Toivottavasti tänä vuonna saan vietyä Leevin myös jaosten laatuarvosteluihin.

03.02.2012 Ilmeisesti tarhojen lähettyvillä oli tapahtunut jotain ihmeellistä, sillä kaikki hevoset sinkoilivat eri suuntiin aivan vauhkoina. Leevi varsinkin oli juossut itsensä hikeen, mutta onneksi hevoset alkoivat rauhottua kun kävelin tarhoille päin. Otin sisälle Leevin ja pari muuta säikympää hevosta. Leeville heitin kuivatusloimen ja annoin sille puolen tunnin hieronnan, jotta se rentoutuisi edes vähän. Illalla uutisissa kerrottiin meilläpäin liikkuneesta susilaumasta ja pahoin pelkään, että se aiheutti aamuisen kohtauksen.

06.02.2012 Enää kymmenisen sijoitusta, niin Leevi on kisojensa puolesta valmis myös ERJ'n laatuarvosteluun. Orille kuuluu muutenkin hyvää, eli kisoissa on menestytty yhä ja Leevi tuntuu nauttivan kilpailemisesta entistä enemmän. Talven kirpeissä pakkasissa orilla on enemmän energiaa kuin koskaan, joten sen kanssa ollaan työskennelty aika paljon viime aikoina.

Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub