G-Force xx menehtyi 20.02.2014

G-Force xx

Ch, KTK-III, KRJ-II, KRL-III, YLA2, XLA-I, DiplomaTämä on virtuaalihevonen || © Marcie H. || Täyttää 3v 30.03.2009

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
G-Force xx
Kalle
ori
30.06.2008, ikä
englantilainen täysiverinen
167cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH11-006-0113
Ko Int II, Re 140cm, Me 130cm
koulu

Fiktio
Nora VRL-02066


Luonnekuvaus

Kalle? Mihin se ori on taas kadonnut? Jo kolmas kerta tällä viikolla, ei voi olla totta... Kalle on meidän ikuinen lapsi, aina karkaamassa tarhastaan ja aina keksimässä jotain (omasta mielestään) kivaa. Korkeimmatkaan aidat eivät pidättele meidän Kallea, jos sitä kesäisin houkuttaa vihreämpi ruoho aidan toisella puolella. Tammojen kanssa ei onneksi ole syntynyt suurempia vahinkoja, sillä Kallea kiinnostaa tämä vastakkainen sukupuoli vain astutustilanteissa. Kalle on kiltti ori, mutta tosiaan osaa olla rasittava ainaisten kujeittensa takia. Karatessaan se antaa ottaa hyvin itsensä kiinni ja joskus tuntuukin, että se karkaa halutakseen vain huomiota. Ja huomiota tämä ori kaipaakin.

Kalle on seurallinen oriherra, se pitää niin ihmisten kuin muidenkin eläinten seurasta. Kalle pitää kaikesta toiminnasta mitä sen kanssa keksiikin tehdä ja on aina innokkaasti mukana. Harjaustuokiot ovat orin päivän kohokohdat ratsastustyöskentelyn ohella. Jos joskus unohtuu puhumaan vaikkapa puhelimeen Kalle kyllä muistuttaa olemassaolostaan tökkimällä hellästi turvallaan. Jos kuitenkaan nämä hellät otteet eivät riitä saattaa ori käyttää rajumpia keinoja mm. yrittämällä syödä hiuksia. Suitsia laittaessa ori saattaa kiusoitella nostamalla päätään ylös, mutta ei jaksa leikkiä tätä leikkiä kauaa, koska haluaa päästä työskentelemään. Kalle viihtyy sitä paremmin, mitä enemmän vaihtelevaa tekemistä sillä on.

Ratsuna Kalle on toimiva ja reipas kouluhevonen. Kalle pitää työskentelystä, mutta sen kanssa ei kannatta toistaa samaa asiaa tai tehdä jotain liian kauan, muuten ori kyllästyy ja alkaa pelleilemään. Monipuolinen työskentely pitää orin tyytyväisenä ja yhteistyöhaluisena. Mahtava ratsu Kalle onkin. Ori on taitava lajissa kuin lajissa, vaikka kouluratsuna se loistaa parhaiten. Kouluratsuna ori toimii hyvin ja pitää myös haasteista. Tylsät ja tavalliset koululiikkeet pitkästyttää ja silloin ei Kalle jaksa työskennellä oikein. Sopivasti haastetta ja tarpeeksi lyhyt harjoitteluaika ovat avainsanat Kallen kanssa.

Esteilläkin Kalle on oikein kelpo hevonen. Ori pysyy hyvin käsissä, vaikka joskus innostuukin esteradalla. Kallea pitää ratsastaa varmasti esteillä ja siihen pitää luottaa sataprosenttisesti. Kalle kuuntelee ratsastajaansa paljon ja jos huomaa ratsastajassa pientäkin epävarmuuttaa, saattaa se nopeasti alkaa kieltämään. Kalleen vain pitää osata luottaa, mutta kukapa sitä ei osaisi, kun on meidän Kalle kyseessä? Kalle on mitä luotettavin ratsu, myös maastossa. Ori on rauhallinen, melkein verrattavissa maastoiluun tottuneeseen suomenjunttiin. Mitä menin tekemään? Vertasin Kallea suomenhevoseen, ehkä se antaa jonain päivänä anteeksi.

Kisat ovat Kallen makuun! Kalle tekee tietenkin parhaansa kisassa kuin kisassa, tietenkin saadakseen huomiota katsojilta palkintojen jaossa, mutta myös saadakseen omistajaltaan kehuja. Verryttelyssä ja muutenkin itse suorituksessa Kalle esiintyy edukseen, vaikka ori joskus hieman liioittelee omaa komeuttaan ja kulkee häntä koholla ja kaula kaarella. Orin kanssa on ihan mukava puuhailla kisapaikalla vähän rauhallisemmassa paikassa, sillä liika yleisö pistää pojan jälleen kujeilemaan ja näyttämään kuinka urhea ori se onkaan. Dramaattiset pystyyn hyppimiskohtaukset eivät ole harvinaisia, mutta hermoiluksi orin käytöstä ei voi sanoa. Taluttajan täytyy antaa orin pitää esityksensä, jonka jälkeen Kalle yleensä rauhoittuu heti.

Radalla Kalle siis tekee aina parhaansa. Esteillä ilmavara saattaa olla melko runsas, sillä Kalle haluaa taata paikkansa ensimmäisenä kunniakierroksella. Täytyyhän kisojen hienoimman hevosen päästä ensimmäiseksi, vai mitä? Kalle saattaa myös keksiä esteradalla omia ratsastusteitään, nopeampia ja tiukempia sellaisia, joten ratsastajan täytyy pysyä aika hyvin orin reaktioissa mukana. Kouluradalla Kalle suorastaan liitää ja näyttää kyllä aina parhaat puolensa. Ainoa negatiivinen juttu Kallen koulusuorituksessa on hieman liioitellut lisäykset, jolloin niistä tulee helposti liian hätäisiä. Kalle myös saattaa ennakoida tiettyjä liikkeitä kuten laukannostoja.

Sukutaulu


I. Hollywood Getaway xx
xx-o, 170cm
II. Hometown Hero xx
xx-o, 164cm
III. Princeton xx
xx-o, 165cm
IIE. Hillview Oni xx
xx-t, 163cm
IE. Talleygrand Roulette xx
xx-t, 165cm
IEI. Kryptonite xx
xx-o, 167cm
IEE. Talleygrand Roxy xx
xx-t, 159cm
E. N' Nyala xx
xx-t, 163cm
EI. Ekkehard xx
xx-o, 166cm
EII. Friedenreich xx
xx-o, 168cm
EIE. Talyana xx
xx-t, 163cm
EE. Illina xx
xx-t, 162cm
EEI. Earthquake xx
xx-o, 169cm
EEE. Callia xx
xx-t, 158cm


I. Hollywood Getaway xx oli 170cm korkea hieno tummanruunikko täysveriori. Ori oli kouluratojen ehdoton kuningas ja onkin sijoittunut mukavasti tasolla He C-Prix St. Georges. Orilla on kuusi jälkeläistä, kaikki hienoja yksilöitä. Hollywood Getaway kuoli 19-vuotiaana syyskuussa 2010.

Ii. Hometown Hero on mainetta niittänyt risuestelaukkahevonen Irlannista. Ori on rakenteellisesti hyvä ja erinomaista ratsutyyppiä. Heron jälkeläisiä löytyy ympäri maailmaa erilaisiin lajeihin painottuneina. Kallen puoliveli kilpailee koulua Int I tasolla, mutta orin jälkeläisistä löytyy myös hyviä laukkahevosia. Iii. Princeton on tummanruunikko 165cm korkea ori. Nuorena se oli lupaava risuestelaukkahevonen, mutta kaaduttuaan esteellä se katkaisi jalkansa ja siihen kaatuivat omistajan unelmat maineesta ja kunniasta. Orin jälkeläisnäytöt ovat kuitenkin vakuuttavat ja ori onkin nykyään hyvin haluttu nimi täysveristen sukutauluissa. Iie. Hillview Oni on kaunis 163cm korkea tamma, joka on toiminut siitostammana kauan. Muuten sitä käytetään ihan vain harrastehevosena, vaikka senn isä on tunnettu ori ja sen jälkeläisistä maksetaan maltaita USA'ssa. Omistaja kuitenkin näkee hyötyvänsä Onista enemmän kotona kuin kilparadoilla.

Ie. Talleygrand Roulette on laadukas täysveritamma, joka on kilpaillut kouluratsastuksessa kansainvälisellä tasolla mukavalla menestyksellä. Moni saattaa ihmetellä miksi kouluhevonen ostettiin laukkasiittolaan, mutta syy tähän löytyy tamman emästä. Iei. Talleygrand Roxy on hyvin menestyksekäs laukkahevonen. Tammasta tuli kaikkien aikojen derbyvoittaja voittaen kaikki huippuoriit ja vieden kaikki mahdolliset palkinnot. Tammalla on kolme jälkeläistä, jotka kaikki ovat kilpailleet kouluratsastuksen saralla. Iei. Kryptonite on tempperamenttinen musta ori, joka on kilpaillut kouluradoilla hyvin menestyen. Liikettä tältä herralta löytyy vaikka muille jakaa ja ilmeisesti ori myös periyttää sitä. Orilla on mm. kolme orijälkeläistä, jotka on hyväksytty jalostukseen Saksassa.

E. N' Nyala oli Miljan omistuksessa oleva hieno koulutamma. Tammalta löytyy kasa sijoituksia kouluradoilta ja se on periyttänyt kouluratsun ominaisuuksiaan myös neljälle jälkeläiselleen. N' Nyala tuotiin USA'sta kasvattajaltaan Janet Morrisilta. Valitettavasti tämä kaunis tamma menehtyi melkein 20-vuotiaana lokakuussa 2010.

Ei. Ekkehard oli 19-vuotiaana menehtynyt laukkahevonen. Nuorempana tämä orimainen ori menestyi hyvin laukkaradoilla ja se olikin hyvä pitkänmatkanjuoksija. Ori tienasi kilpaurallaan paljon rahaa omistajalleen. Kisaeläkkeelle siirtyessään ori astui monta tammaa, joiden varsoista tuli myöhemmin menestyneitä juoksijoita ja muutama yleisratsu. Eii. Friedenreich on jo monta vuotta sitten kuollut maineikas laukkahevonen sekä jalostusori. Ori oli hyvin suosittu jalostuksessa, sillä se omasi erinomaisen rakenteen laukoissa menestymisen lisäksi. Se kantakirjattiinkin II-palkinnolla Saksan kantakirjaan. Eie. Talyana kilpaili myös laukkaratsastuksen parissa jonkin aikaa, kunnes tamman jalat eivät enää kestäneet kyseistä lajia. Tamma myytiin kouluratsuksi, mutta ei kuitenkaan toiminut kovin hyvin tässäkään lajissa. Niimpä Talyana toimi suurimman osan elämästään siitostammana. Tammalla oli hyvä rakenne ja se periytti jälkeläisilleen myös rehtiä ja rauhallista luonnetta.

Ee. Illina on viiden hienon varsan ylpeä emä ja lisäksi menestynyt laukkuri pitkillä matkoilla. Tamman suvusta ainoastaan sen isä on kilpaillut laukoissa, joten sen takia puolen miljoonan voittosummat on hyvä saavutus. Tamma asuu edelleenkin USA'ssa ja sen jälkeläisistä on tullut menestyneitä kilparatsuja laukoissa ja kouluratsastuksessa. Tamma on tänä päivänä jo eläkkeellä kilpailuista ja varsomisesta. Eei. Earthquake on melkein 170cm korkea komea täysveriori. Väriltään se on kaunis ruunikko. Ori kilpaili eläessään pitkillä matkoilla hyvin menestyen ja näitä laukkaratsun ominaisuuksia periytti myös jälkeläisilleen. Ori kuoli vanhuuden tuomiin vaivoihin vuosi sttten. Eee. Callia oli hieno ja siro koulutamma, joka menestyi kohtalaisen hyvin kansallisella tasolla. Parhaimmillaan tammalla startattiin Int I-tason luokkia. Callia varsoi yhteensä kolme varsaa. Kahdesta orista tuli kouluhevosia, mutta tamma näytti taitojaan mieluummin laukkaradalla.Saavutukset

Champion myönnetty 29.06.2011
XLA-I saavutettu 20.06.2011 (15+19+25+25+19 = 103p)
YLA2 saavutettu 22.06.2011 (30+41+37+35 = 136p)
KRL-III saavutettu 30.06.2011 (75.4 %)
KRJ-II saavutettu 15.10.2011 (18-41-20-10-8 = 97 p.)
KTK-III saavutettu 15.01.2014 (17-17-16-17 = 67p)
Diploma
Breed- & Sex-type 10/10 pts.
Head, neck, body 9/10 pts.
Legs 9/10 pts.
Movement, walk 7/10 pts.
Movement, trot 7/10 pts.

Diploma ~ 42/50 pts.
Judge: Tessa, SHI
Jälkeläiset & jalostusinfo

G-Force xx on tällä hetkellä tarjolla jalostukseen rajoitetusti. Ottaa vastaan vain 1-polvisia tammoja. Ota yhteyttä sähköpostilla.

10.03.2010 xx-o. Gillroy Ring xx (e. Celia Ring xx)
20.04.2010 xx-o. Leighton Ring xx (e. Amylee Ring xx)
10.02.2011 xx-o. Underground Attack Ring xx (e. Amylee Ring xx)
23.09.2011 xx-o. Foryou Ring xx (e. Rudy Ring xx)
02.08.2012 xx-t. Primrose ACT xx (e. Pandemonium d'Armens xx)
21.02.2013 fwb-t. Akileya's Veronicamars (e. Vendetta Leya)

Kilpailumenestys

KRJ - 71 sijoitusta + 1 Cup-sijoitus

28.08.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 5/50
29.08.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 9/100
02.09.2010 - Kutsu - KRJ Int I - 5/60
04.09.2010 - Kutsu - KRJ Int I - 4/60
01.09.2010 - Kutsu - KRJ Va B - 8/70
02.09.2010 - Kutsu - KRJ Va B - 8/70
07.09.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 7/50
02.09.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 1/50
05.09.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 1/77
01.09.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 10/93
03.09.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 6/100
01.09.2010 - Kutsu - KRJ Int I - 5/49
08.09.2010 - Kutsu - KRJ Int I - 2/38
08.09.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 5/36
21.10.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 3/50
27.10.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 1/30
01.11.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 2/30
27.10.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 3/49
21.12.2010 - Kutsu - KRJ Int I - 6/50
10.12.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 6/40
14.12.2010 - Kutsu - KRJ Int II - 3/40
28.12.2010 - Kutsu - KRJ Va B - 4/50
28.12.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 6/50
18.12.2010 - Kutsu - KRJ PSG - 4/28
03.01.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 7/82
16.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 4/50
14.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 2/40
17.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 6/40
16.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 5/50
23.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 5/50
24.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 4/50
25.02.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 2/50
23.02.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 1/50
19.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 2/30
27.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 4/40
27.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 1/40
28.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 5/40
01.03.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 6/40
14.02.2011 - Kutsu - KRJ PSG - 3/40
17.02.2011 - Kutsu - KRJ PSG - 3/40
20.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 4/30
24.02.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 4/40
24.02.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 6/40
15.02.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 7/62
03.03.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 6/40
17.02.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 3/30
31.05.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 3/40
01.06.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 1/40
11.06.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 6/100
24.05.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 5/90
26.05.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 7/75
15.06.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 1/40
19.06.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 4/40
16.07.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 5/30
17.07.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 3/30
18.07.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 5/30
29.08.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 6/50
31.08.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 4/50
28.01.2012 - Kutsu - KRJ Va B - 6/40
01.02.2012 - Kutsu - KRJ Va A - 2/40
01.02.2012 - Kutsu - KRJ Va A - 2/40
02.02.2012 - Kutsu - KRJ Va A - 1/40
05.02.2012 - Kutsu - KRJ Va A - 4/40
25.01.2012 - Kutsu - KRJ Va B - 4/40
26.01.2012 - Kutsu - KRJ Va B - 2/40
23.01.2012 - Kutsu - KRJ Va A - 2/40
27.01.2012 - Kutsu - KRJ Va A - 5/40
06.02.2012 - Kutsu - KRJ Va A - 1/50
17.01.2012 - Kutsu - KRJ Int I - 2/100
20.01.2012 - Kutsu - KRJ Int I - 6/100
21.01.2012 - Kutsu - KRJ Int II - 2/100

15.02.2011 - Kutsu - KRJ-Cup PSG - 5/54


Muut sijoitukset

13.03.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 5/30
19.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 2/34

24.04.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 7/97
14.05.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 3/34


10.09.2010 - NJ - pt. Shonna. - LKV2, irtoSERT, JS
20.04.2011 - NJ - pt. Anette N. - LKV1, irtoSERT, JS
30.04.2011 - NJ - pt. Anette N. - irtoSERT, JS
Päiväkirja & valmennukset

20.12.2009 Minulle tarjottiin aikuisikäistä rautiasta täysiverioria G-Forcea. Sen kanssa ei ihan hirveästi oltu tehty mitään, vaikka koulutustasoltaan se oli jo Va A'n tasoinen. Ostin orin melkein harkitsematta asiaa sen enempää, sillä sen suku oli niin potentiaalinen. Specissä Kallea koulutetaan eteenpäin ja siitä tuleekin tallimme ensimmäinen kouluratsu.

24.12.2009 Muutama päivä sitten ostin Kallen ja tänään se kuljetetaan meille uuteen kotiin. Ori onkin varsinainen joululahja koko talliporukalle. Ori kotiutui hyvin uuteen talliin ja jäikin rauhassa mutustelemaan heiniään liiempiä kummastelematta.

02.01.2010 Vuosi on vaihtunut ja hevosten joululoma päättynyt. Kallea aletaan treenaamaan muiden hevosten tapaan ja toivommekin pian pääsevämme osallistumaan kisoihin. Kalle on nopea oppimaan, joten koulutustason nostaminen saattaakin olla helpompi juttu kuin alunperin ajattelin.

15.01.2010 Kouluvalmennus (aiheena istunta)
Nora ja Kalle olivat mahtavan näköinen ratsukko jolla oli erittäin hyvää yhteistyötä. Kalle oli koko tunnin erittäin kuuliaisen näköinen herra. Kaikenlaiset tasapainoharjoitukset sujuivat ratsukolta hyvin eikä Noran istunnassakaan ollut suurempia ongelmia. Volteilla Nora kallistui hieman liikaa keskelle päin. Selkä pysyi kuitenkin hienosti suorana koko tunnin ja kantapäätkin olivat mahtavasti alhaalla. Hienoa työtä. Ilman jalustimia mentäessä Nora pomppi aluksi hieman satulassa, sillä Kalle ravasi niin reippaasti ja lennokkaasti. Muuteman harjoituksen päästä kuitenkin Nora alkoi pysyä satulassa pomppimatta. Sen jälkeen asiat sujuivat oikein hienosti.

10.03.2010 Kallen ensimmäinen jälkeläinen syntyi tänään. Tammana ollut Celia Ring varsoi hienon tumman orivarsan, joka sai nimekseen Gillroy Ring. Varsa jää itselleni kasvamaan ja myöhemmin sitten kilpailemaan. Toivottavasti se on perinyt varsinkin isänsä kouluratsun taidot.

20.04.2010 Tammani Amylee Ring synnytti rautiaan orivarsan. Kalle tietenkin toimii isänä. Orivarsan nimeksi tuli Leighton Ring eli Toni. Varsa matkustaa namusedän hoiviin ja toivottavasti pääsee vanhemmalla iällä näyttämään taitonsa kilparadoilla.

21.05.2010 Kouluvalmennus Vaativa B
Kalle työskenteli alusta alkaen yhteistyöhaluisesti ja esimerkillisesti. Alkuverryttelyt sujuivat teidän kannaltanne hienosti, eikä ori pistänyt missään harjoituksessa hanttiin. Avotaivutus käynnissä sujui hyvin ja sait orin asettumaan hienosti. Sama tehtävä ravissa, eikä mitään ongelmaa. Jossain vaiheessa Kalle rupesi kuitenkin kyllästymään taivutuksiin ja yritti pistää plörinäksi. Päättäväisillä ja lujatahtoisilla otteilla sait orin kuitenkin jatkamaan yhtä hienosti, kuin alkutunnilla. Laukannosto pysähdyksestä oli Kallelle helppo nakki, mutta peruutuksesta laukannostamista saitte treenata muita enemmän.

10.10.2010 Surullisia uutisia. Kallen emä menehtyi eilen melkein 20-vuotiaana. Noin kuukausi sitten vihreimmille niityille laukkasi myös Kallen isä Hollywood Getaway xx. Molemmat olivat tehneet hienon uran kouluradoilla. Nyt onkin sitten jälkeläisten tehtävä jatkaa näiden hienojen täysiveristen jalan jäljissä. Itse ainakin vaalia Kallen kautta näitä sukujuuria, jotka onneksi ovat melko harvinaiset.

10.02.2011 Tänään syntyi Kallen kolmas jälkeläinen. Tämä on tilausvarsana alkunsa saanut ori, jonka emä on Amylee Ring. Tästä yhdistelmästä onkin aiemmin syntynyt varsa Leighton Ring, joten tämä sai nyt sitten täysveljen. Underground Attack Ringiksi nimetty vaalea orivarsa muuttaa Rawenwood Ranchille heti vieroituksen jälkeen. Sieltä ori saa hyvän koulupainotteisen kodin, jossa se jatkaa isänsä jalanjälkiä kouluratojen valloitukseen.

12.04.2011 Treeniä ja treeniä. Ratsuna Kalle hipoo jo lähdes täydellistä, mutta silti hiomme kuntoon pieniäkin juttuja. Eikö sanotakin, että harjoitus tekee mestarin? Kalle on niin kovin kiva hevonen ratsastaa, etten millään malttaisi ratsastaa noilla muilla hevosilla, jotka ei aina olekaan niin kivoja kouluradalla.

25.04.2011 Koulukisojen välissä olemme ehtineet kokeilla myös muita lajeja. Kouluradoille luotu Kalle ilmeisesti osaa jotain myös muissa lajeissa, sillä pari sijoitusta olemme haalineet kokoon. Kuitenkin jätämme muut lajit vain virkistykseksi ja keskitymme vain koulun treenaamiseen.

01.05.2011 On aika vuotuisen varsakatsauksen. Käyn aina joka vuosi vähintään kerran katsomassa kasvattejani ja hevosteni jälkeläisiä ympäri maapalloa. Kallen ensimmäinen jälkeläinen asuukin meillä kotona, mutta kerrottakoon nyt siitäkin hieman. Gillroy Ring on melko vähän kilpaillut, mutta sijoituksia on jo jonkun verran monesta lajista. Etenkin kenttäratsastuksen parissa ori näyttää viihtyvän ja näin ollen siitä lajista on myös enemmän sijoituksia. Huomenna lähden katsotsomaan Leighton Ringiä.

02.05.2011 Lähtiessäni katsomaan Kallen toista jälkeläistä Leightonia en ollut aivan varma missä ori tällä hetkellä asustaa. Poika löytyi kuitenkin Suomesta eräältä yksityistallilta monen mutkan kautta. Orista oli kasvanut komea ja ilmeisesti siitä pidetäänkin hyvää huolta lihaksista ja karvan kiiltämisestä päätellen. Kilparadoille oria ei harmikseni ole viety, ainakaan vielä, mutta omistaja on luvannut aktivoitua tässäkin suhteessa.

03.05.2011 Tänään matkasin Yhdysvaltoihin katsomaan Kallen uusinta jälkeläistä "Damonia". Nyt jo 5-vuotiasta nuorta herraa oli oikein mukava nähdä ja hienohan siitä on tullut. Luultavasti pian ori pääsee kilparadoille näyttämään taitojaan ja täytyy nyt toivoa, että se ehtisi myös meille Saksaan kilpailemaan, ehkä jopa kasvatustallilleen Speciin. Innolla seurailen tämän orin menestymistä.

18.05.2011 Kalle on siirtynyt kisaeläkkeelle hyvin menneen kisakauden jälkeen. Sijoituksia on liki 50 ja käymmekin vielä satunnaisesti kilpailuissa, varsinkin KRJ Cupeissa. Tähtäimessä ovat tällä hetkellä ensisijaisesti XLA-, YLA-, KRL- ja KRJ-palkinto. Katsotaan nyt mihin noista ensimmäisenä pääsemme. Lisäksi olen ajatellut viedä Kallen lähipäivinä SHI'n rakennearvosteluun. Tarvitsisimme myös enää yhden irtosertin, jotta voisin anoa Champion-arvonimen. Eli näin yleisesti ottaen hyvin on orin kanssa mennyt!

19.05.2011 Tuli tultua juuri SHI'n rakennearvostelusta, jossa arvosanaksi saimme Diploman. Se on paras mitä voi saada, hyvä Kalle! Ori käyttäytyi muutenkin mallikkaasti koko arvostelun ajan. Diploma tarkoittaa, että ori on erittäin sopiva jalostukseen eli "very well suited for breeding".

22.05.2011 Julkaisin juuri kesäkuun XLA tilaisuuden kutsun. Kalle olisi tarkoitus ilmoittaa kyseiseen tilaisuuteen, mutta ensin pitäisi vielä vähän valmistautua. Aikaa tässä on, sillä viimeinen osallistumispäivä on vasta 28.6. Tietenkin lähdemme tavoittelemaan sitä I-palkintoa, joten panostusta tarvitaan.

25.05.2011 Omistajaa laiskotti, joten vuorossa oli kevyt maastolenkki orin kanssa. Kalle ei ollutkaan pitkään aikaan päässyt maastoon, joten se kävi aluksi vähän kuumana. Itse olin niin nuutunut orin selässä, että ehkä tämä tunne siirtyi myös Kalleen, sillä hetken päästä se rauhoittui. Teimme noin puolen tunnin lenkin, ja laukkaakin otin vaih lyhyen pätkän. Suurin osa maastolenkistä oli vain rentoa kävelyä.

16.06.2011 Kouluvalmennus (valmentajana Sarah Warel)
Tänään aiheenamme oli koottu ja lisätty ravi. Alkuverryttelyn jälkeen aloitimme ihan perusasioista työstämällä ravia oikeaan suuntaan. Keskityimme hyvään tahtiin ja istuntaan. Ilmeisesti tämä harjoitus oli Kallen mielestä hyvinkin tylsä, eikä se jaksanut keskittyä kunnolla. Pyysin Noraa pyytämään enemmän Kallelta ja siirryimmekin kootun ja lisätyn ravin harjoituksiin. Lisätyssä ravissa Kalle oli upea näky, enkä löytänyt paljon korjattavaa. Käskin kuitenkin Noraa istumaan pystyssä ja pitämään ohjat kunnolla kädessä, sillä Kalle painoi hieman kädelle. Koottu ravi sujui myös ihan hyvin, vaikka löysinkin virheitä korjattavaksi. Kallen takaosan pitäisi työskennellä vielä paremmin, joten pyysin Noraa keskittymään syvään istuntaan ja pohkeiden oikeanlaiseen käyttöön. Puolipidätteiden ja istunnalla ratsastamisen ansiosta koottu ravikin alkoi näyttämään jo erinomaiselta. Loppuverryttelyssä ori oli rento ja lennokas.


Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub