Gillroy Ring xx menehtyi 25.02.2014

Gillroy Ring xx

KRJ-I, XLA-I, YLA2, Class I


Tämä on virtuaalihevonen || © Jessica M. || Täyttää 3v 08.09.2010

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Gillroy Ring xx
Roi
ori
10.03.2010, ikä
englantilainen täysiverinen
166cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH11-006-0114
Ko Int II, Re 140cm
yleis

Nora, Special Ring
Nora VRL-02066


Luonnekuvaus

Roi on äärettömän ihana ratsastaa heti kun siihen saa kunnon tuntuman. Varsinkin aloittelevien ratsastajien kanssa ori saattaa testata ratsastajaansa palloilemalla kentän keskellä. Kun Roi jumittaa, sitä pitää käskeä topakasti liikkeelle pohkeilla. Jos pohjeavut ei auta, raippaa saa käyttää pelkäämättä että Roi lähtee kiitolaukkaa ympäri kenttää. Ammattilaisen kanssa ori kulkee hyvin, koska tietää pelleilyn olevan täysin turhaa.

Roilla on ihanat lennokkaat ja pitkät askeleet. Roi on herkkä suusta, mutta pohkeita saa käyttää kyllä ihan reilustikin. Koulutuntisin kannattaa laittaa kannukset, niin työskenteleminen ei ole niin raskasta. Roi kulkee kauniisti peräänannossa ratsastajan sitä vaatiessa ja osaa melko pitkälle vaikeita koululiikkeitä. Esteistä ori tykkää myöskin, välillä saattaa kuumua ja silloin on vaikea saada sitä hidastamaan. Laukan rytmin ja tasapaino ovat avainsanat, joita tarvitse orilla hyppäämiseen. Roi kuitenkin kieltää tosi harvoin ja hyppää hyvällä tekniikalla, sekä hyvässä tasapainossa. Maastossa Roi on kiltti hevonen, vaikka saattaa pelästyä esimerkiksi puskasta juoksevaa koiraa. Maastoesteitä Roi katsoo vähän epäilevästi, mutta hyppää kyllä rehellisesti niidenkin yli.

Hoitaessa Roi saattaa olla äkäinen ja luimia hoitajalleen. Se kiintyy yhteen ihmiseen ja on tälle kiltti kuin enkeli, mutta muiden kanssa käyttäytyy huonosti. Kannattaisi laittaa Roi kiinni karsinaan harjauksen ajaksi, jos ei tunne sitä kunnolla. Roi ei oikein välitä muista hevosista ja vihoittelee niille minkä kerkiää. Varusteiden kanssa saattaa olla joitakin ongelmia, jos ori sille päälle sattuu. Kun Roille laittaa suitsia se heittää päänsä korkealle, ettei kuolaimia meinaa saada suuhun. Satuloidessa ei ole erikoista jos Roi näykkii, potkii takajaloilla tai kuopii. Etusuojat saa laitettua hyvin, mutta takasuojien kanssa on ongelmia kun orin takajalat viuhuvat silmien kohdalla. Kyllä, Roi saattaa kuulostaa kovin vihaiselta ja tempperamenttiselta hevoselta, mutta toki siitä löytyy hyväkin puolia. Luotettavan ihmisen seurassa ori saattaa olla kuin enkeli. Laitumelle/tarhaan taluttaessa Roi on hyvin kiltti. Se kulkee nätisti vierellä samaan tahtiin kuin taluttaja.

Kisoissa Roi on hyvin hermostunut ja kiihtynyt. Sitä häiritsee paljon ylimääräinen melu ja sählinki. Veryttelyalueella Roi voi hyppiä pystyyn ja tehdä muitakin hölmöyksiä. Kannattaa ratsastaa hieman erillään muista. Esteradalla Roi menee kohtalaisen hyvin. Vaikka sitä hermostuttaa uudet asiat, ratsastajan pitää pitää pää kylmämä, niin Roikin rauhoittuu. Roi saattaa kammoksua oudon näköisiä esteita ja voi hypätä sivuun juuri ennen estettä, jos ratsastaja ei osaa olla varuillaan. Onneksi tutun ratsastajan kanssa kielteleminen on harvinaista. Jos saat puhtaan radan, sinulla on luultavasti myös hyvä aika, sillä orin laukka on aikaa voittava. Kouluradalla Roi panostaa suoritukseen koko sydämmellään. Vaikka Roin siirtymisissä on hieman parannettavaa, antaa tuomari yleensä hyvät pisteet kauniista ja tasaisesta kokonaisuudesta. Kuljetus sujuu muuten ongelmitta, mutta lastauksessa Roi ei tykkäisi mennä traileriin. Se pelkää lastausramppia ja luulee että se romahtaa kun se astuu sille.Sukutaulu


I. G-Force xx
xx-o, 167cm
Ch, KRJ-II, KRL-III, YLA2, XLA-I, Diploma
II. Hollywood Getaway xx
xx-o, 170cm
III. Hometown Hero xx
xx-o, 164cm
IIE. Talleygrand Roulette xx
xx-t, 165cm
IE. N' Nyala xx
xx-t, 163cm
IEI. Ekkehard xx
xx-o, 166cm
IEE. Illina xx
xx-t, 162cm
E. Celia Ring xx
xx-t, 164cm
KTK-III, YLA2, XLA-II, Class I
EI. Ludwig van Drake xx
xx-o, 167cm
ERJ-II, KRJ-II, YLA2, XLA-II, Class I
EII. Gyro's Helper xx
xx-o, 170cm
EIE. Casey Callay xx
xx-t, 164cm
EE. Inflate My Ego xx
xx-t, 161cm
VIR MVA Ch, KTK-III, ERJ-I, KERJ-II, MEJ-II, YLA2, XLA-I, Klass I
EEI. Birthmark xx
xx-o, 151cm
EEE. Cry Out Of Joy xx
xx-t, 168cm


I. G-Force eli Kalle on veikeä täysveriori, jonka ostin Miljalta Special Ringiin. Orilla on hieno suku ja se on potentiaalinen kilpahevonen, varsinkin kouluratsastuksen puolella. Sijoituksia onkin kertynyt jo paljon. Laatuarvosteluissakin Kalle on käynyt, mutta vielä on ilmeisesti edessä ainakin KRJ'n laatuarvostelu.

Ii. Hollywood Getaway xx oli 170cm korkea hieno tummanruunikko täysveriori. Ori oli kouluratojen ehdoton kuningas ja onkin sijoittunut mukavasti tasolla He C-Prix St. Georges. Orilla on kuusi jälkeläistä, kaikki hienoja yksilöitä. Hollywood Getaway kuoli 19-vuotiaana syyskuussa 2010. Iii. Hometown Hero on mainetta niittänyt risuestelaukkahevonen Irlannista. Ori on rakenteellisesti hyvä ja erinomaista ratsutyyppiä. Heron jälkeläisiä löytyy ympäri maailmaa erilaisiin lajeihin painottuneina. Kallen puoliveli kilpailee koulua Int I tasolla, mutta orin jälkeläisistä löytyy myös hyviä laukkahevosia. Iie. Talleygrand Roulette on laadukas täysveritamma, joka on kilpaillut kouluratsastuksessa kansainvälisellä tasolla mukavalla menestyksellä. Moni saattaa ihmetellä miksi kouluhevonen ostettiin laukkasiittolaan, mutta syy tähän löytyy tamman emästä.

Ie. N' Nyala oli Miljan omistuksessa ollut hieno koulutamma. Tammalta löytyy kasa sijoituksia kouluradoilta ja se on periyttänyt kouluratsun ominaisuuksiaan myös neljälle jälkeläiselleen. N' Nyala tuotiin USA'sta kasvattajaltaan Janet Morrisilta. Valitettavasti tämä kaunis tamma menehtyi melkein 20-vuotiaana lokakuussa 2010. Iei. Ekkehard oli 19-vuotiaana menehtynyt laukkahevonen. Nuorempana tämä orimainen ori menestyi hyvin laukkaradoilla ja se olikin hyvä pitkänmatkanjuoksija. Ori tienasi kilpaurallaan paljon rahaa omistajalleen. Kisaeläkkeelle siirtyessään ori astui monta tammaa, joiden varsoista tuli myöhemmin menestyneitä juoksijoita ja muutama yleisratsu. Iee. Illina on viiden hienon varsan ylpeä emä ja lisäksi menestynyt laukkuri pitkillä matkoilla. Tamman suvusta ainoastaan sen isä on kilpaillut laukoissa, joten sen takia puolen miljoonan voittosummat on hyvä saavutus. Tamma asuu edelleenkin USA'ssa ja sen jälkeläisistä on tullut menestyneitä kilparatsuja laukoissa ja kouluratsastuksessa. Tamma on tänä päivänä jo eläkkeellä kilpailuista ja varsomisesta.

E. Celia Ring xx on kolmas Special Ringin kasvatti. Luonteeltaan tämän neiti on säyseä ja rauhallinen tilanteessa kuin tilanteessa. Tamman lajina on este- ja kouluratsastus, mutta sukunsa takia se on kilpaillut myös kenttäratsastuksen parissa. Celia on suhteellisen kokematon vielä, mutta eiköhän tulevaisuus näytä, mihin tamma oikein pystyy.

Ee. Inflate My Ego xx on kilpauransa lopulla oleva näpsäkkä rautias tamma. Tamman sukujuuret löytyvät lähinnä Englannista ja eurooppalaisista maista. Elli osaa olla rasittavan tammamainen, mutta kilpahevosena se on potentiaalinen. Rakenteeltaan Elli on hieno, sillä onkin jo VIR MVA Ch-arvonimi ja se on myös kantakirjattu. Kaikin puoli menestynyt ja hieno tamma! Eei. julistautuu hieno Birthmark xx, jonka saavutuksia kilparadoilla ei voi muuta kuin ihailla. Ori on kilpaillut eniten esteitä ja kenttää, mutta taitaa myös kouluratsastuksen salat. Sitä on käytetty jalostuksessa harkiten ja siksi se onkin harvinainen helmi sukutaulussa. Eee. Cry Out Of Joy xx on vielä nuori, mutta potentiaalinen kilpahevonen. Elli on sen ensimmäinen jälkeläinen ja onkin vielä pitkän aikaa ainut, sillä tamma keskittyy vieroituksesta asti vain kilpailemiseen ja treenaamiseen. Tästä tammasta odotetaan kaikkien aikojen kilpatammaa.

Ei. Ludwig van Drake xx on yleispainotteinen kilpaori. Luonteeltaan kujeileva ja herkkä ori on kunnostautunut menestyksekkäästi kilpaorina ja toivottavasti myös joskus jalostusorina. Ori on palkittu jo YLA2 palkinnolla ja lisää meriittejä on luvassa. Jälkeläisiä orilla on vasta muutama. Eii. on vielä nuori kilpaori Gyro's Helper xx. Ori on kauniin kullanruskea ja säkäkorkeudeltaan 170cm korkea tulevaisuuden lupaus. Ori on luonteeltaan valloittava tapaus ja potentiaalisen sukunsa takia se tulee olemaan helmi niin jalostuksessa kuin kilpakäytössäkin. Eie. esittäytyy upeaakin upeampi Casey Callay xx. Tämä tamma on kasvattajansa ehdoton ykköskasvatti. Tamma on niin ulkomuodoltaan kuin kyvyiltäänkin ihanteellinen kilpa- ja siitoshevonen. Caseyn suku on täynnä upeita kilpahevosia, joten ei ole syytä ihmetelläkään, mistä tamma kykynsä on perinyt.Saavutukset

YLA2 saavutettu 31.01.2012 (31+35+30+35 = 131p)
XLA-I saavutettu 20.04.2012 (19+16+30+25+12 = 102p)
KRJ-I saavutettu 15.06.2012 (19-41-22-10-8 = 100p)
Class I
Breed- & Sex-type 10/10 pts.
Head, neck, body 7/10 pts.
Legs 9/10 pts.
Movement, walk 7/10 pts.
Movement, trot 7/10 pts.

Class I ~ 40/50 pts.
Judge: Tessa, SHI
Jälkeläiset & jalostusinfo

Gillroy Ring xx on tällä hetkellä tarjolla jalostukseen rajoitetusti ja ottaa vastaan vain 2-polvisia tammoja tammoja. Ota yhteyttä sähköpostilla.

30.06.2010 xx-t. Noorallah Ring xx (e. Halleperry Ring xx)
18.06.2011 non-t. Bellamy Csoki (e. Valéria NON)
01.08.2011 trak-t. Chrome Steeds (e. Carmen May Steeds)
01.06.2012 rp-o. Sebastian of Yeneva (e. Miona of Yeneva)
28.10.2012 fwb-o. Suprant Illustrious (e. Suprant Super Chilik)
11.07.2013 ISH-t. Supremacy X (e. Bliss Bliss X)
29.09.2013 fwb-t. Minninnewah Solo (e. Ichikawa Solo)

Kilpailumenestys

KRJ - 42 sijoitusta + 2 Cup-sijoitusta

04.09.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 2/60
08.04.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 4/30
27.04.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 4/60
05.05.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 7/100
22.04.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 4/64
28.04.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 5/40
28.04.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 2/40
03.05.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 3/60
09.05.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 8/92
11.05.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 5/92
30.05.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 4/40
30.05.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 3/40
08.06.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 1/100
05.06.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 2/40
24.05.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 7/75
10.06.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 2/30
09.06.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 5/40
28.05.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 1/30
29.05.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 5/30
30.05.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 5/30
15.06.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 1/40
18.06.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 5/40
25.07.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 5/40
16.07.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 2/30
25.08.2011 - Kutsu - KRJ He A - 5/50
29.08.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 5/80
29.08.2011 - Kutsu - KRJ Int II - 7/48
28.08.2011 - Kutsu - KRJ Int I - 6/59
06.09.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 6/40
09.09.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 1/40
24.09.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 7/50
25.09.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 2/50
16.09.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 1/50
25.09.2011 - Kutsu - KRJ He A - 7/50
28.09.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 2/50
13.09.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 3/30
13.09.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 2/30
15.09.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 5/30
15.09.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 3/30
18.09.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 2/30
07.09.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 1/83
12.09.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 9/83

26.03.2012 - Kutsu - KRJ-Cup Va B - 4/291
25.04.2012 - Kutsu - KRJ-Cup Va B - 11/371


ERJ - 51 sijoitusta

18.01.2011 - Kutsu - ERJ 80cm - 7/80
18.01.2011 - Kutsu - ERJ 90cm - 1/66
21.01.2011 - Kutsu - ERJ 80cm - 4/80
16.04.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 1/50
19.04.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 4/50
18.05.2011 - Kutsu - ERJ 110cm - 1/100
27.05.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 7/60
04.06.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 2/50
31.05.2011 - Kutsu - ERJ 110-120cm - 2/67
03.06.2011 - Kutsu - ERJ 130-140cm - 2/87
11.07.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 3/100
15.07.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 5/100
24.08.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 5/50
02.09.2011 - Kutsu - ERJ 110cm - 2/50
06.09.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 9/100
11.09.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/21
12.09.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/20
26.11.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/30
04.11.2011 - Kutsu - ERJ 120cm - 2/40
13.11.2011 - Kutsu - ERJ 130cm - 2/39
13.11.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/36
20.02.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 7/60
13.02.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 9/100
14.02.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 1/100
16.02.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 8/100
25.02.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 1/40
28.02.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/40
20.02.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 6/50
24.02.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 7/50
23.02.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 1/50
27.02.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 2/50
27.02.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 2/66
27.02.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 7/77
28.02.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 8/77
26.03.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 5/60
28.03.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 2/60
29.03.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 7/60
30.03.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 5/60
31.03.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 7/60
18.03.2012 - Kutsu - ERJ 110cm - 4/30
19.03.2012 - Kutsu - ERJ 110cm - 3/30
20.03.2012 - Kutsu - ERJ 110cm - 2/30
23.03.2012 - Kutsu - ERJ 110cm - 2/30
12.03.2012 - Kutsu - ERJ 110cm - 3/60
14.03.2012 - Kutsu - ERJ 110cm - 5/50
17.03.2012 - Kutsu - ERJ 110cm - 1/50
28.03.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/80
28.03.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 3/40
29.03.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 1/40
30.03.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 6/40
23.03.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 4/58


KERJ - 38 sijoitusta


10.03.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 7/60
08.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/36
10.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/36
17.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 3/30
18.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 5/30
22.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 2/28
20.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 5/55
05.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 1/30
25.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 4/36
23.04.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 5/31
13.06.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 1/25
16.06.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 2/50
18.07.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 4/30
20.11.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 5/29
25.11.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 5/29
20.11.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 3/46
21.11.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 4/46
14.01.2012 - Kutsu - KERJ Helppo - 5/40
22.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/27
24.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/27
25.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 5/27
18.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 1/50
13.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 5/23
14.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 2/29
20.02.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 5/30
23.02.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 2/30
13.02.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 5/33
14.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/30
15.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 4/30
10.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 5/50
13.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 5/28
21.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 3/37
20.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 1/40
31.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 1/33
29.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 3/12
31.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 2/12
01.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 2/12
18.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 2/47


MEJ - 24 sijoitusta - 1 Cup-sijoitus


28.01.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/36
30.01.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 5/36
17.06.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/38
20.06.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 6/38
22.06.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/38
11.11.2011 - Kutsu - MEJ 110cm - 7/50
01.02.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 1/40
02.02.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 3/40
04.02.2012 - Kutsu - MEJ 110cm - 1/20
30.01.2012 - Kutsu - MEJ 110cm - 6/42
31.01.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 5/46
19.03.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 3/30
26.03.2012 - Kutsu - MEJ 110cm - 5/28
27.03.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 2/40

31.03.2012 - Kutsu - MEJ 110cm - 5/28
01.04.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 3/32
11.04.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 1/42
13.04.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 5/42
13.04.2012 - Kutsu - MEJ 110cm - 4/36
21.04.2012 - Kutsu - MEJ 90-100cm - 4/34
21.04.2012 - Kutsu - MEJ 100-110cm - 1/29
15.04.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/35
16.04.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/38
27.04.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 5/31

15.04.2012 - Kutsu - MEJ-Cup 130cm - 3/19
Päiväkirja & valmennukset

08.04.2010 Roi on jo sen verran iso, että ratsukoulutus on aloitettu. Ori on ollut hieman vastahakoinen ottamaan ratsastajaa selkäänsä, mutta on jo tottunut ratsastajan painoon ja pieniin apuihin. Tänään Roi käyttäytyi hyvin, vaikka saikin kerran pystyynhyppimiskohtauksen. Pysyin hyvin selässä avustajan yrittäessä rauhoitella oria. Tänään edistyimme sen verran, että pystyin ravaamaan liinan päässä. Pian tulee laukan harjoittelu, jota en odota innolla, sillä tiedän orin osaavan pukittaa ihan mukavasti. Kaipa me siitä selviämme! Mielessäni siintää jo se hetki, kun Roi on suorittanut koulutuksensa ja voimme osallistua ensimmäisiin kisoihimme.

30.06.2010 Roi sai tänään ensimmäisen jälkeläisen! Tammana toimi Halleperry Ring xx ja varsakin taitaa jäädä minulle. Kaunis ruunikko tammavarsa sai nimekseen Noorallah Ring xx ja se onkin ensimmäinen 3-polvinen täysiverinen, joka on syntynyt Specissä. Tämä kaunokainen seuraa vanhempiensa jalanjälkiä kilparadoille kunhan ensin vähän kasvaa.

13.10.2010 Aika vain kuluu kuin siivillä ja pienestä Roi varsastamme on kasvanut komea ori. Ori on juuri aloittanut kilpailemisen, mutta kilpailemme tällä hetkellä satunnaisesti. Muutamissa koulukilpailuissa olemme olleet ja sijoituksiakin on tullut vähän helpommista luokista. Esteradoille emme vielä ole päässeet kokeilemaan kykyjämme, mutta kaikki aikanaan. Roin ensimmäinen jälkeläinenkin syntyi kesällä ja ori ottaa tälläkin hetkellä vastaan tammoja, mutta hyvin rajoitetusti.

15.01.2011 Teen tällähetkellä hevosteni kanssa uusia lajivaltauksia ja Roi kuuluu tähän sakkiin. Aiomme kokeilla kenttäkisoja sekä maastoestekilpailuja. Saa nähdä mitä Roi tykkää maastoesteistä! Jospa siitä kuoriutuukin hieno kenttähevonen? Aika näyttää miten meidän käy.

27.05.2011 Saavuimme Roin kanssa kansainvälisestä rakennearvostelusta. Ori saikin todella hyvät pisteet varsinkin rotu- ja sukuleimasta. Lopullinen tuloksemme oli Class I, joka tarkoittaa sitä, että Roita pidetään hyvin sopivana jalostukseen. Kotona oripoikamme sai kasan porkkanoita palkinnoksi.

01.08.2011 Roi sai tänään toisen jälkeläisensä kun trakehner tamma Carmen May Steeds synnytti ruunikon anglotrakehner tammavarsan. Tällä varsalla onkin hyvä kilpakoti HR Warmbloodsissa. Pikkutamma on nimetty Chrome Steedsiksi ja se tulee valloittamaan esteradat tulevaisuudessa.

09.08.2011 Roin kanssa kilpaileminen on ollut hidasta, sillä kisoja on ollut niin niukasti saatavilla viime vuosien ajan ja lisäksi minun on täytynyt kilpailla vanhemmilla hevosilla ensin. Nyt kuitenkin sijoituksia alkaa olla jo melko hyvä määrä. Jälkeläisiä pitäisi saada vielä lisää, mutta muuten laatuarvosteluihin ei ole kovin pitkä matka. Tähtäimessä olisi mahdollisesti tämän kuun yleislaatuarvostelu.

08.09.2011 KRJ sijoitukset on nyt kasassa ja on aika keskittyä muihin lajeihin. Varsoja Roille pitäisi saada ainakin pari ennen laatuarvosteluja, joten sopivia tammaehdokkaita etsitään. Seuraavaksi tähtäimessä on yleislaatuarvostelu ja sen jälkeen täysiveristen oma laatuarvostelu. Koitan myös saada käytettyä oria näyttelyissä.

30.09.2011 Kouluvalmennus (valmentajana Jonna)
Kuuliainen ori otti pitkiä askelia, kun oli aika aloittaa valmennus. Teemaksi oli otettu ratsastajan toiveesta lisäykset ravissa ja laukassa. Roi oli herätelty kunnolla valmennusta varten ja työ aloitettiinkin ravissa työskennellen. Ratsastajalla oli alkuvaikeuksia istuntansa kanssa, mutta pelailtuaan hetken istunta parani silmissä ja ratsastajan suu taipui suureen hymyyn. Muutaman käytännön vinkin ja ohjeen jälkeen Nora aloitti ravilisäykset: reipas pohje ja pieni myötäys. Roilla oli ensin lieviä ongelmia ymmärtää ohjeistusta, joten kehotin toistamaan pohjetta ja myötäystä napakammin käyttäen. Muutama epäonnistunut yritys tuli, mutta maagisella kolmannella kerralla ratsastaja sai huokaista syvään, koska tämä suurikokoinen oripoika oli juuri suorittanut puhtaan ravilisäyksen! Nora otti Roin kanssa muutaman käyntiaskeleen, jonka jälkeen tämä kannusti orin suht reippaaseen raviin ja valmistelun jälkeen painoi reippaasti pohjetta ja myötäsi ohjista seurauksena tyylipuhdas lisäys. Tätä harjoiteltiin vielä muutaman kerran molempiin suuntiin, jonka jälkeen taputin oria kaulalle ja jätin parivaljakon nauttimaan onnistumisen tunteesta ja vetämään vielä viimeiset käyntikierrokset. Ori antoi myös kiitoksensa valmennuksesta suuren hörähdyksen kera!

01.03.2012 Päivittelin Roin kisakalenteria ja tajusin kuinka hyvin ori on oikeasti pärjännyt kisoissa. Pian on jo ERJ ja KERJ sijoitukset täynnä, upeaa! Kohta saammekin alkaa valmistelemaan oria muilta osin laatuarvosteluihin ja pian ori onkin hienosti palkittu tadaa! Tosin jälkeläisnäyttöä pitäisi saada lisää, joten taidankin pistää Roista jalostusilmoituksen.

15.03.2012 Kouluvalmennus
Aloitimme lämmittelyn tekemällä pysähdyksiä ja kiemurauria hieman liiotelluin taivutuksin. Ori oli alkuun melkoisen tahmea ja muutaman kerran Nora joutuikin tehostamaan pohjeapuja raipalla. Hetken siirtymisten jälkeen Roi alkoi reagoimaan herkästi ja tuli muutenkin paremmin kuulolle. Ravissa teimme avotaivutuksia, joissa ei tuntunut olevan mitään ongelmia. Sulkutaivutuksissa sen sijaan Roilla tuntui loppuvan liike ja tuli jälleen vähän tahmeammaksi, joka korjaantui muutamilla siirtymisillä, jolla saatiin se taas herkitettyä pohjeavuille. Ravailun jälken siirryimme laukkaan, jossa harjoiteltiin aluksi yksittäisiä laukanvaihtoja pitkällä sivulla. Kun yksittäiset laukanvaihdot onnistuivat hyvin, siirryimme vaihtoihin joka toisella askeleella. Tässä ei tuntunut olevan Roille taikka Noralle mitään ongelmaa, joten tehtiin myös vaihtoja joka askeleella, neljä peräkkäin. Aluksi takapää tuli vähän myöhässä, mutta alkoi lopulta sujumaan, kun tehtiin välissä muutamia etuosankäännöksiä takapään aktivoimiseksi. Kotiläksyiksi paljon siirtymisiä!

Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub