Noorallah Ring xx menehtyi 28.6.2014

Noorallah Ring xx

KERJ-I, ERJ-II, MEJ-II, YLA1, Class II

 
Täyttää 4 vuotta 28.06.2011 || Tämä on virtuaalihevonen

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Noorallah Ring xx
Noora
tamma
30.06.2010, ikä tällä hetkellä 16v.
englantilainen täysiverinen
167cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH11-006-0117
Ko Va A, Re 140cm
kenttä/este

Special Ring
Nora (VRL-02066)
Luonnekuvaus

Kesäkuun lopussa syntyi kaunis pieni tammavarsa, joka sai nimensä oman nimeni mukaan. Tämä tulevaisuuden lupaus on ehdottomasti yksi silmäteristäni jo ainoastaan sen suvun perusteella. Sen lisäksi Nooraksi kutsuttu tamma on hyvin potentiaalinen kilparatsun alku ja luonteeltaan se muistuttaa hieman omistajaansa. Tämä voi tuottaa hankaluuksia ja haasteita, mutta niitähän tässä on juuri kaivattu. Noora on uskollinen ja rehellinen tamma, jonka kanssa pääsemme vielä pitkälle.

Luonteeltaan Noora on hyvin itsepäinen tamma, jonka kanssa täytyy ihan oikeasti taistella saadakseen tahtonsa läpi. Toisaalta myös tajutessaan ettei kiukuttelusta tai vastaanpanemisesta ole mitään hyötyä tamma kyllä antaa periksi. Noora on äärimmäisen luotettava hevonen, joka ei tosiaan tee pahaa kenellekään ainakaan tahallaan. Tammalla on myös hyvät vaistot mm. ihmisten suhteen ja se osaa kyllä erottaa ne hyvät ihmiset pahoista. Ihmisille, jotka osaavat kohdella sitä hyvin, tamma on äärettömän nöyrä ja kiltti. Mutta kun sen vaistot varoittavat henkilöstä, joka ei todellakaan tiedä mitä tekee, se kyllä näyttää mielipiteensä melko dramaattisestikin.

Nooraa on hyvin helppo hoitaa, sillä se on sen verran hienoneiti, ettei viitsi tarhassakaan piehtaroida ja liata itseään. Tamma nauttii kaikenlaisesta käsittelystä ja sen kanssa on mukava puuhailla kaikkea, koska tamma on niin positiivinen. Tietenkin Noorallekin osuu niitä huonoja päiviä, mutta silti se yrittää olla kaikille mieliksi, vaikka naamataulu kertoo toista. Taluttaessa Noora kävelee oikeastaan samaan tahtiin taluttajan kanssa, joten edellä hiihtäjää tai perässä hinattavaa hevosta tästä tammasta ei todellakaan saa.

Kuten yleensä tammojen ominaisuuksiin kuuluu, myös Nooralla on hyviä ja huonoja päivä. Joskus kaikki sujuu kuin vettä vaan ja toisinaan mikään ei suju. Tammaa pitääkin ratsastaa sen mukaan, miltä se minäkin päivänä tuntuu. Kun osaa suhtautua sen oikkuihin, niin ratsastus ja työskentely yleensäkin onnistuu. Kouluratsastuksesta ja sen tuomista haasteista Noora pitää erityisen paljon. Onkin outoa jos tämä tamma ei jaksa keskittyä koulukiemuroihin, sillä se rakastaa uusien asioiden oppimista ja myös vanhojen kertaamista. Tamma omaa upeat ja ilmavat liikkeet, joihin on helppo mukautua.

Esteille Noora tarvitsee taitavan ja rohkean ratsastajan, sillä tamman itseluottamus esteillä ei ole täysi kymppi. Alle 120cm esteet ylittyvät kepeästi ja vaivattomasti, mutta kun esteet nousee tammaa tarvitsee rohkaista, jotta se luottaa itseensä ja tekee hyvän hypyn. Noora pitää hyppäämisesta, kunhan sen saa luottamaan itseensä ja ratsastajaan. Maastoilua tamma rakastaa ja joskus saattaa käydä hieman kuumana, varsinkin pellolla ja rannalla. Noora kuitenkin kuuntelee ja tottelee hyvin pidättäviä apuja, eikä useinkaan tarvitse pelätä rodeokohtauksiakaan. Maastoesteillä tarvitsee olla tarkkana, sillä tamma saattaa epäröidä ja kieltää varsinkin massiivisilla esteillä. Kunnon rohkaisulla ja sopivalla tempolla tamman saa hyvin maastoesteistäkin yli.

Kisoihin Noora tarvitsee rohkean ja kokeneen ratsastajan, joka ei turhia hermoile. Tammalla kun on tapana jännittää ja hermoilla kisoissa, joten se tarvitsee ratsastajan tukea. Jo pelkät kisavalmistelut kotitallilla saavat tamman pyörimään pitkin karsinaa ja sen hermostuneisuus vain lisääntyy kisoja kohden. Kisapaikalla pyöritään ja panikoidaan, mutta verryttelyssä tamma rauhoittuu kun saa keskittyä työskentelemiseen. Koulukisat ovat rauhallisempia kisareissuja, joten siellä Noora ottaa rennommin.

Kisoissa tamma antaa parastaan ja todella keskittyy suoritukseen. Varsinkin koulukisoissa tamma loistaa hienoilla suorituksillaan. Esteradalla saattaa ilmetä pientä panikointia ja sähellystä, mutta kisoissa tamma on rohkeampi hyppääjä kuin kotona. Radan jälkeen Noora on silminnähden rentoutunut ja vaikka jännittyneisyys on kisojen alussa kova, siitä huomaa kuinka paljon se kisoista nauttii. Noora on kilpailuhenkinen ja kunnianhimoinen, joten se yrittää aina parhaansa ja välillä vähän liikaakin. Tämän voi huomata tamman uhkarohkeista kurveista esteradoilla ja ratsastajallahan ei ole mitään sanomista kun neiti päättää saada kovan ajan!Saavutukset

MEJ-II saavutettu 28.02.2013
Pisteet: 14,5+42+13+12+9+3 = 95,5p

YLA1 saavutettu 30.10.2013
Pisteet: 37+37+44+35 = 153p
Kommentit:
"Erinomainen rotuleima, hyvä kaula ja rodunomainen pää. Sukupuoli leima ok. Hyvä runko ja kuivat jalat.
Toimivat linkit ja hieno suku, täydet pisteet siltä osin. Tämä tamma tuo varmasti paljon hyvää uusille sukupolville."


KERJ-I saavutettu 15.11.2013
Pisteet: 14+35+28+10 = 87p

ERJ-II saavutettu 25.05.2014
Pisteet: 4+50+24,25+15+10 = 103,25p

Class II
Breed- & Sex-type 7/10 pts.
Head, neck, body 5/10 pts.
Legs 6/10 pts.
Movement, walk 7/10 pts.
Movement, trot 7/10 pts.

Class II ~ 32/50 pts.
Judge: bill, SHI
Kuvagalleria


       
© Jessica M.


Sukutaulu


I. Gillroy Ring xx
xx-o, 166cm
KRJ-I, XLA-I, YLA2, Class I
II. G-Force xx
xx-o, 167cm
Ch, YLA2, XLA-I, KRJ-II, KRL III, Diploma
III. Hollywood Getaway xx
xx-o, 170cm
IIE. N' Nyala xx
xx-t, 163cm
IE. Celia Ring xx
xx-t, 164cm
KTK-III, ERL II, KERJ-I, MEJ-III, XLA-II, YLA2, Class I
IEI. Ludwig van Drake xx
xx-o, 167cm
KRJ-II, ERJ-II, MEJ-III YLA2, XLA-II, Class I
IEE. Inflate My Ego xx
xx-t, 161cm
VIR MVA Ch, KTK-III, ERJ-I, KERJ-II, MEJ-II, YLA2, XLA-I, Klass I
E. Halleperry Ring xx
xx-t, 165cm
KRJ-II, MEJ-III, YLA2, Class I
EI. Burlesc Ring xx
xx-o, 164cm
ERJ-II, MEJ-III, KRJ-I, YLA2, XLA-I, Class I
EII. John D. Rocker xx
xx-o, 168cm
KERJ-I, KRJ-II, ERJ-II, MEJ-II, YLA2, XLA-I, Class I
EIE. Blown It Again
xx-t, 160cm
KTK-III, ERJ-II, MEJ-III, XLA-I, YLA2, Class I
EE. Amylee Ring xx
xx-t, 169cm
KTK-III, ERJ-I, KERJ-II, XLA-I, YLA2, Class I
EEI. Hr Brady xx
xx-o, 169cm
KERJ-I, KRJ-II, ERJ-II, MEJ-III, YLA2, XLA-I, Class I
EEE. All Your Attention xx
xx-t, 170cm
VIR MVA Ch, KTK-III, ERJ-II, KRJ-II, MEJ-II, XLA-I, YLA2, Class I

E. on myöskin oma kasvattini Halleperry Ring xx. Vielä nuori rautias tamma on mukava käsitellä ja ratsastaa. Kilparadoille asti se ei vielä kuitenkaan ole päässyt näyttämään taitojaan. Hyvän rakenteen omaava Hani tullaan näkemään tulevaisuudessa niin este- ja kouluradoilla kuin näyttelykehissäkin.

Ee. Amylee Ring xx on upea rautias täysveritamma. Amy on oma kasvattini ja vielä nuori, eikä sitä ole vielä kilparadoilla nähty. Luonteeltaan Amy on kiltti ja hieman ponimainen. Rakenne tammalla on myös hieno ja sen liikkeetkin ovat upeat. Eee. on Englannista tuomani tamma All Your Attention xx. Tämä hieno ruunikko neiti on vielä tuore näky kilparadoilla, mutta menestystä on jo ihan mukavasti. Myös näyttelyissä tamma on pärjännyt loistavasti. Eei. Hr Brady on älykäs täysveriori, jolla on kapasiteettia vaikka mihin. Orin hyvin aloitettu kilpaura loppui vähäksi aikaa, mutta jatkuu toiveiden mukaan kun kisakausi alkaa. Harrilla on kaksi jälkeläistä, mutta orin tulevaisuuteen kuuluu myös jalostusorina toimiminen.

Ei. Burlesc Ring xx on nuori, mutta oriksi hyvin rauhallinen täysiverinen. Tämä potentiaalinen kasvattini tulee valloittamaan kilparadat vielä lähitulevaisuudessa.Eii. John D. Rocker on yksi kapasiteetikkaimpia hevosia, joita tunnen. Orilla on hieno suku ja sen kilpailunäytöt puhuvat puolestaan. Orilla on suuri sydän ja se on luonteeltaan rehellinen ori. Tammoja Joni on astunut vasta kaksi. Eie. Blown It Again xx on kaikinpuolin kiltti yleispainotteinen kilpahevonen. Tamma kilpailee sekä esteillä, että koulussa, mutta tulevaisuudessa ehkä myös kenttäratsastuksessa.

I. Gillroy Ring xx on upeannäköinen kilparatsu täältä meidän kotitallilta Special Ringistä. Nuoresta iästä huolimatta ori säväyttää niin ratsastajaa kuin katsojaakin. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun saa ratsastaa näinkin voimakkaalla ja hienolla orilla. Gillroy tulee vielä olemaan yksi hienoimmista täysiverisistä, jonka tunnen.

Ii. G-Force eli Kalle on veikeä täysveriori, joka saapui vähän aika sitten Special Ringiin. Orilla on hieno suku ja se on potentiaalinen kilpahevonen, varsinkin kouluratsastuksen puolella. Iii. Hollywood Getaway xx on 170cm korkea hieno tummanruunikko täysveriori. Ori on kouluratojen ehdoton kuningas ja onkin sijoittunut mukavasti tasolla He C-Prix St. Georges. Orilla on jo kuusi jälkeläistä, kaikki hienoja yksilöitä. Iie. N' Nyala on Miljan omistuksessa oleva hieno koulutamma. Tammalta löytyy kasa sijoituksia kouluradoilta ja se on periyttänyt kouluratsun ominaisuuksiaan myös neljälle jälkeläiselleen. N' Nyala on tuotu USA'sta kasvattajaltaan Janet Morrisilta.

Ie. Celia Ring xx on kolmas Special Ringin kasvatti. Luonteeltaan tämän neiti on säyseä ja rauhallinen tilanteessa kuin tilanteessa. Tamman lajina on este- ja kouluratsastus, mutta sukunsa puolesta tammalla voisi kilpailla myös kenttäratsastuksen parissa. Iee. Inflate My Ego xx on kilpauransa vasta aloittanut näpsäkkä rautias tamma. Tamman sukujuuret löytyvät lähinnä Englannista ja eurooppalaisista maista. Elli osaa olla rasittavan tammamainen, mutta kilpahevosena se on potentiaalinen. Iei. Ludwig van Drake xx on yleispainotteinen vielä menestymätön kilpaori. Luonteeltaan kujeileva ja herkkä ori kunnostautuu tulevaisuudessa menestyksekkäänä kilpa- ja jalostusorina.

Jälkeläiset

22.08.2011 hann-o. Rollington #1 (i. Don Sparrow W!)
18.09.2011 x-o. Nicolas Ring x (i. Nile Czcibor al Rayad ox)
31.03.2012 xx-o. Marwoolaf Ring xx (i. Sasnak Marwick xx)
01.06.2012 xx-t. Toscana Ring xx (i. Not Tested GA xx)
20.11.2012 xx-t. Nenebith Ring xx (i. Dewey Ring xx)
08.12.2012 rp-t. Naomi Ring (i. Breezy Swirl)
Kilpailumenestys

KRJ - 21 sijoitusta + 3 Cup-sijoitusta

28.08.2010 - Kutsu - KRJ Va A - 3/50
03.09.2010 - Kutsu - KRJ Va B - 4/100
02.05.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 4/40
22.07.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 6/40
25.07.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 3/40
27.08.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 5/50
30.08.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 6/50
09.09.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 6/40
09.09.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 5/40
27.09.2011 - Kutsu - KRJ He A - 3/50
29.09.2011 - Kutsu - KRJ He A - 7/50
20.09.2011 - Kutsu - KRJ He A - 7/50
21.09.2011 - Kutsu - KRJ He A - 6/50
21.09.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 3/50
22.09.2011 - Kutsu - KRJ He A - 2/50
14.09.2011 - Kutsu - KRJ Va B - 4/50
09.09.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 6/83
10.09.2011 - Kutsu - KRJ Va A - 8/83
30.01.2012 - Kutsu - KRJ Va A - 6/40
29.01.2012 - Kutsu - KRJ Va B - 2/50

15.05.2011 - Kutsu - KRJ-Cup Va A - 10/110
30.11.2011 - Kutsu - KRJ-Cup Va A - 4/142
26.03.2012 - Kutsu - KRJ-Cup Va A - 5/143


ERJ - 63 sijoitusta

20.01.2011 - Kutsu - ERJ 90cm - 1/66
19.01.2011 - Kutsu - ERJ 80cm - 7/80
06.02.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 8/100
19.04.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 3/50
19.04.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 5/50
25.04.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 7/100
27.05.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 5/60
02.06.2011 - Kutsu - ERJ 100cm - 1/50
14.07.2011 - Kutsu - ERJ 110cm - 5/100
24.08.2011 - Kutsu - ERJ 110cm - 4/50
19.08.2011 - Kutsu - ERJ 90cm - 4/43
20.08.2011 - Kutsu - ERJ 90cm - 3/43
09.09.2011 - Kutsu - ERJ 80cm - 3/100
11.09.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 4/24
12.09.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/25
28.11.2011 - Kutsu - ERJ 140cm - 3/30
04.11.2011 - Kutsu - ERJ 110cm - 3/30
14.02.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 7/50
24.02.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 2/40
24.02.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/40
28.02.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 3/40
19.02.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 5/50
21.02.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/50
29.02.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 6/50
30.03.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/60
31.03.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 4/60
12.03.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 7/60
14.03.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 6/60
18.03.2012 - Kutsu - ERJ 110cm - 3/40
16.03.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 4/50
26.03.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 5/80
27.03.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 8/80
03.04.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 3/30
04.04.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 5/30
28.03.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 3/40
29.03.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 2/40
01.03.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 4/60
03.05.2012 - Kutsu - ERJ 100cm - 1/30
05.05.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 5/30
06.05.2012 - Kutsu - ERJ 100cm - 5/30
13.04.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 4/40
15.04.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 2/40
23.03.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 4/60
10.04.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 6/47
03.05.2012 - Kutsu - ERJ 100cm - 7/50
10.07.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 1/70
11.07.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 5/70
23.08.2012 - Kutsu - ERJ 130cm - 2/50
28.08.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 5/30
29.08.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 4/30
26.08.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 1/30
28.08.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 4/30
28.08.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 3/30
30.08.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 4/50
25.10.2012 - Kutsu - ERJ 120cm - 6/40
31.10.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 1/40
22.11.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/40
26.11.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 3/40
28.11.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 5/30
29.11.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/30
03.12.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 6/40
29.11.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 6/50
30.12.2012 - Kutsu - ERJ 140cm - 2/30


KERJ - 37 sijoitusta


10.03.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 1/30
08.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 5/30
01.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/39
29.05.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 3/28
09.07.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 6/37
12.07.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 5/37
25.10.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 5/34
21.11.2011 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 5/46
21.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 3/49
15.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC1 - 6/50
31.01.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/12
11.02.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 4/33
15.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC1 - 5/50
12.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 1/25
09.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 4/43
19.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC1 - 4/40
22.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC1 - 5/40
30.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 5/30
24.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 3/28
12.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/30
23.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC1 - 1/40
25.03.2012 - Kutsu - KERJ CCi/CIC1 - 6/40
09.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/40
29.03.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 2/22
04.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 5/50
10.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/50
13.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/29
15.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/29
16.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 1/26
19.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 1/26
20.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 1/26
23.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 5/30
20.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 4/40
28.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 3/15
19.05.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 2/24
06.06.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 2/40
07.06.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 6/40


MEJ - 53 sijoitusta + 3 Cup-sijoitusta


24.01.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 5/36
07.02.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 1/36
16.06.2011 - Kutsu - MEJ 130cm - 6/37
21.06.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/38
22.06.2011 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/38
21.12.2011 - Kutsu - MEJ 110cm - 1/51
04.02.2012 - Kutsu - MEJ 80cm - 3/17
30.01.2012 - Kutsu - MEJ 90cm - 5/37
02.02.2012 - Kutsu - MEJ 80cm - 1/39
02.02.2012 - Kutsu - MEJ 90cm - 3/37
03.02.2012 - Kutsu - MEJ 90cm - 3/37
25.03.2012 - Kutsu - MEJ 90cm - 3/31
27.03.2012 - Kutsu - MEJ 90cm - 1/31
29.03.2012 - Kutsu - MEJ 90cm - 1/32
18.04.2012 - Kutsu - MEJ 100-110cm - 2/25
15.04.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 1/42
19.04.2012 - Kutsu - MEJ 90-100cm - 4/34
19.04.2012 - Kutsu - MEJ 100-110cm - 4/29
15.04.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 3/35
17.04.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/38

20.04.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 5/35
25.04.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 5/30
27.04.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 5/30
28.04.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/31
19.05.2012 - Kutsu - MEJ 100cm - 3/26
22.05.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/15
23.05.2012 - Kutsu - MEJ 110cm - 3/16
28.08.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 1/39
04.09.2012 - Kutsu - MEJ 110cm - 2/34
04.09.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 5/30
07.09.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 4/26
26.11.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/24
26.11.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/21
20.11.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 1/16
21.11.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/16
15.11.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 5/32
18.11.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 3/32
02.01.2013 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/9
23.12.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/5
25.12.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/5
26.12.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/5
17.01.2013 - Kutsu - MEJ 130cm - 2/11
18.01.2013 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/13
18.01.2013 - Kutsu - MEJ 130cm - 3/11
20.01.2013 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/13
21.01.2013 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/13
21.01.2013 - Kutsu - MEJ 130cm - 1/11
22.01.2013 - Kutsu - MEJ 130cm - 3/11
24.01.2013 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/13
25.01.2013 - Kutsu - MEJ 130cm - 1/11
26.01.2013 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/13
06.02.2013 - Kutsu - MEJ 110cm - 1/30
06.02.2013 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/21

15.04.2012 - Kutsu - MEJ-Cup 130cm - 2/19
15.08.2012 - Kutsu - MEJ-Cup 130cm - 5/36
20.01.2013 - Kutsu - MEJ-cup 110-120cm - 1/8
Päiväkirja & valmennukset

05.08.2010
Nyt jo vuoden vanha neitimme on hurmaava tapaus, josta koko talliporukka tykkää. Noora on saanut viettää kesälomaa laitumella muiden nuorten kanssa, mutta välillä olemme käyneet koulutuksen perusasioita. Tammaa on kiva käsitellä, eikä se ole ollenkaan arka tai vaikea. Se nauttii ihmisten ja muiden eläinten seurasta. Nyt jo huomaa kuinka Noora rakastaa huomiota ja nauttii siitä kun saa olla huomionkeskipisteenä. Tammaa koulutetaan pikku hiljaa ja tavoitteena on tietenkin saada aikaan kyvykäs ratsu kilparadoille. En usko että tästä tavoitteesta jäädään, sillä tamman suku on täynnä upeita kilparatsuja. Melkein kaikki niistä ovat joko omia tuontihevosiani tai kasvattejani. Nooran isän puolelta löytyy pari Miljan koulutäysiveristä. Edellytykset tammalla on siis vaikka mihin! Uskomme, että Nooralta sujuu kaikki lajit, mutta erityisesti kenttäratsastukseen tamma on kuin luotu.

30.11.2010
Pikku varsastamme on kasvanut kaunis täysiverinen. Noora ei pidä talvesta lainkaan, varsinkaan kun kylmemmät pakkaset ovat saapuneet nyt myös tänne Saksaan. Tamma odottaa koko ulkoiluajan tarhan portilla ja usein otankin sen muita aikaisemmin sisälle. Usein tammalla on niin kiire sisälle lämpimään talliin, että sen perässä on vaikea pysyä kun se tarpoo eteenpäin hyvinkin määrätietoisesti. Olemme kouluttaneet tammaa tässä muutaman kuukauden sisällä paljon. Noora on todella nopea oppimaan, joten vaikeuksia ei ole kovinkaan paljon ollut. Tietysti välillä on näitä tammapäiviä, jolloin Nooraa ei huvita tehdä yhtikäs mitään. Nämä päivät ovat onneksi harvassa. Koulutus on edennyt siis siihen pisteeseen, että muutamat kisatkin olemme jo strartanneet ja ihan hienolla menestyksellä. Yritän löytää Nooralle orin, joka voisi astua tamman. Luultavasti varsan pidän itselläni, ellei ole suurta kysyntää.

23.12.2011
Jouluaatto lähestyy ja maisemat ovat syksyiset. Tallin hevosilla on ollut lomaa omien kiireideni vuoksi. Toki hevosia on hoidettu ja liikutettu päivittäin, mutta kunnon treeniä kisoja varten ei ole tehty. Noorallekin on pieni loma tehnyt hyvää, mutta vuoden vaihteessa aloitamme taas uuden kilpakauden toivottavasti hyvällä menestyksellä. Tamma on kehittynyt ratsuna todella hyvin ja alun kisajännityskin on hieman jo laantunut. Noora käyttäytyy siis jo hyvin rauhallisesti sekä trailerissa ja kisapaikalla. Vaihdoin tänään tamman sivuille myös uuden ulkoasun näin joulun kunniaksi. Tamma pitäisi taas varsottaa pian. Valitsen oriksi luultavasti kenttäpainotteisen orin, sillä Noorakin on nykyään painottunut enemmän kenttäpuoleen. Tuloksena olisi siten kapasiteetikas varsa kenttäradoille.

02.11.2013
Miten se aika rientääkään! Vasta vähän aikaa sitten tamma oli pieni hoiperteleva varsa ja nyt se on jo vanha mamma. No ei sentään nyt vielä ihan vanha, mutta kilpaura on kokonaan takana päin ja varsojakin on kaiken kaikkiaan kuusi kappaletta. Todennäköisesti lisää varsoja Noora ei tule saamaan. Edessä on enää laatuarvosteluja. Olemme menossa korottamaan sekä KERJ että MEJ palkintoja. Myös uusiin laatuarvosteluihin, kuten yleislaatuarvosteluun ja XLA laatuarvosteluun, aiomme tähdätä ennen kunnon eläkkeelle jäämistä.

Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub