Rosaburn xx menehtyi 27.8.2014

Rosaburn xx

KERJ-I, YLA2, XLA-I

 
Täyttää 4 vuotta 12.01.2013 || Tämä on virtuaalihevonen

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Rosaburn xx
Roosa
tamma
13.01.2012, ikä
englantilainen täysiverinen
160cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH12-006-0280
Ko Va A, Re 140cm (CCI/CIC5)
kenttä

Sakkura
Nora (VRL-02066)
Luonnekuvaus

Roosa on tallin hellyttävin tamma. Tämä vaatimaton tamma on aina pahnan pohjimmaisena, eikä koskaan haasta riitaa. Tamma luovuttaa heinänsä mukisematta muille hevosille ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Roosa on kiltti kaikille hoitajille, mutta tutulle hoitajalle osoittaa oikeaa kiintymystä. Tästä tammasta voikin saada oikein sydänystävän kun sen kanssa toimii pitemmän aikaa.

Roosa on helppo hoitaa niin karsinassa, käytävällä kuin puomilla. Tamma seisoo nätisti paikallaan ja katselee lempeillä silmillään hoitajaa. Se saattaa välillä tuuppaista pehmeästi turvalla odottaen rapsutuksia. Namien perään tämä tamma kyllä on ja se rakastaa saada sokeripaloja silloin tällöin. Yleensä Roosa pysyy karsinassa vaikka ovi olisi auki, mutta viimeaikoina tammasta on tullut hieman tavallista uteliaampi ja se saattaa lähteä tutkimaan maailmaa omin nokkinensa. Siksi nykyään pidetään karsinanovi kiinni hoitaessa tai vaihtoehtoisesti tamman voi sitoa kiinni. Kavioiden putsaus on helppoa ja tamma sopii mainiosti pienemmille kavioidenputsaajille.

Tamma on helppo hakea tarhasta ja tuttuja hoitajia se tulee portille rauhallisesti vastaan. Tutulle hoitajalle se usein hörähtää ja tuuppaisee turvalla. Taluttaessa kävelee rauhallisesti vierellä tai perässä. Tutut hoitajat ovat tehneet Roosan kanssa maasta käsin harjoituksia ja usein tamma voikin olla heillä irrallaan. Eläinlääkärillä ja kengittäjällä Roosa on hyvä esimerkki muille hevosille. Tamma on itse rauhallisuus ja kaikki hoitotoimenpiteet onnistuvat hyvin. Satuloiminen voi olla ongelmallista, sillä tämä tamma osaa pullistella. Suitset menevät nätisti ja kuolaimet ottaa helposti suuhun.

Ratsastaessa Roosa on oma itsensä, eli rauhallinen ja rehti. Liikettäkin tästä tammasta löytyy osaavamman ratsastajan kanssa, mutta tavallisesti tyytyy rauhalliseen vauhtiin. Käynti on usein rauhallista ja hieman ponnetonta, mutta tosiaan liikettä löytyy kun osaa pyytää. Ravi on todella tasainen ja tässä askellajissa tamman oma moottorikin käynnistyy. Kaunis elastinen ja pitkä askel on matkaa voittava ja erittäin pehmeä istua. Laukka on välillä hieman ponneton, mutta taasen ratsastamalla sen saa kuntoon. Muuten tamma kantaa itsensä yleensä hyvin, tosin rakastaa myös pieniä ratsastajia, joiden kanssa saa mennä kaulapitkänä ja turpa maata viistäen. Roosan bravuurina koulussa ovat ehdottomasti avo- ja sulkutaivutukset, joita tamma tekee enemmän kuin mielellään. Roosa onkin hyvin notkea ja taipuisa. Muutenkin kuuliainen tamma ja tekee mielellään töitä. Roosa ei siis todellakaan ole mikään työnkarttaja.

Esteillä tamma on reippaampi, mutta soveltuu myös kokemattomampien esteratsuksi. Kokeneemmille mukavan helppo hypättävä, joka vaatii tosin välillä hieman eteenpäin ajoa, jos haluaa reippaampaa vauhtia. Tottelee hyvin ääniapuja ja raippaa voi käyttää, jonka jälkeen tammaa ei tarvitse kahdesti enää käskeä. Roosa osaa katsoa itse estevälit oikein hyvin ja hyppää varmasti. Joskus kannattaa aloittaa estetreenit laukkaamalla alkuun pari kierrosta kevyessä istunnassa kenttää ympäri, jotta tamma oikeasti herää.

Maastossa Roosa on rauhallinen ja taas oikea luotto hevonen. Tamma ei vähästä säpsy, vaan kulkee mukavasti niin yksin kuin muiden mukana. Maastoesteillä saattaa joskus innostua jopa pikku pukkeihin, jotka tulevat pelkästä riemusta. Pukit ovat pieniä ja lähinnä on mukava nähdä, että tässäkin tammassa on potkua rauhallisuudesta huolimatta. Tulee mukavasti esteiden jälkeen takaisin ja on mukavan kuuliainen maastossakin.

Kisoissa tamma on rauhallinen, tosin joskus maastoradalla on nähty mielenkiintoisia pukkihyppelyitä, mutta yleisesti ottaen rauhallinen ja helppo. Traileriin meno on myös sulavaa tällä tammalla ja sopii hyvin vaikeammin lastattavan kaveriksi.Saavutukset


KERJ-I saavutettu 25.05.2014
Pisteet: 15,5+35+30+10 = 90,5p

XLA-I saavutettu 20.07.2014
Pisteet: 22 + 17 + 29 + 25 + 7 = 100p

YLA2 saavutettu 25.08.2014
Pisteet: 20 (15+5) - 28 (21+7) - 17 - 13 - 4 = 82p
Kuvagalleria


   
© Jessica M.


Sukutaulu


I. Burnout Dec xx
xx-o, 161cm, rt
VIR MVA Ch, KTK-II, KERJ-II
II. Stalin's Chords xx
xx-o, 165cm, mrn
III. Stormclouds Passion xx
xx-o, 175cm, m
IIE. Midnight Shadows xx
xx-t, 162cm, prt
IE. Bretty WAM xx
xx-t, 158cm, rt
IEI. Why Always Me xx
xx-o, 167cm, km
IEE. Marrilin xx
xx-t, 150cm, rt
E. Glaucio Rosalyn xx
xx-t, 162cm, trn
KERJ-II
EI. West On Lifeside xx
xx-o, 165cm, trn
EII. Campfire God xx
xx-o, 168cm, rn
EIE. Alive Female xx
xx-t, 164cm, trn
EE. Ronalda Fifteen Lis xx
xx-t, 160cm, rn
KTK-III
EEI. Ronalda Abott Abnar xx
xx-o, 167cm, prn
EEE. Ronalda Lizzie Liz xx
xx-t, 159cm, rn

Isä Burnout Dec xx on rautias täysveriori, joka on saavuttanut virtuaalisen muotovalion arvon. Ori on myös palkittu toisella palkinnolla kantakirjassa, sekä se on saanut toisen palkinnon KERJ:n laatuarvostelusta. Tämä kenttäratsastukseen painottunut yksilö ei ole luonteeltaan maailman helpoiten käsiteltävä, mutta varman ratsastajan käsissä 161cm korkea energinen ori on komea näky. Burnout Decillä on yhteensä 10 jälkeläistä, jakaumalla viisi oria ja viisi tammaa. Ori on periyttänyt hyvää suorituskykyä ja moitteetonta ulkonäköä.

Isänisä Stalin's Chords xx on vanhanlinjan englantilainen täysverinen. 165cm ruunikko on luonteeltaan herrasmiesmäinen. Ratsastajaltaan ori vaatii vakaata kättä. Valitettavasti tällä komistuksella ei ole kuin kaksi orijälkeläistä. Stalin's Chords on kisannut koulussa 19 sijoituksen verran ja muutaman kerran ori on myös startannut kenttäratsastuksen parissa menestyen hyvin. Isänisänisä Stormclouds Passion on syntynyt Englannissa ja tehnyt siellä upean jalostusorin uran. Orilla kilpailtiin noin 13-vuotiaaksi asti, ennen kuin jalkavamma veti sen pois radoilta. 170cm musta jättiläinen oli luonteeltaan lempeä, mutta orimainen. Se jätti jälkeensä 20 varsaa, joista enemmistö oli tammoja. 22-vuotiaana ori lopetettiin jo vanhuuden vaivojen takia. Isänisänemä Midnight Shadow oli 162cm kipakka pikkutamma. Se ei ollut luonteeltaan mikään jalostusyksilö. Tamma kilpaili nuoren naisen kanssa aktiivisesti kenttäratsastuksessa viitisen vuotta menestyen vähän niin ja näin. Midnight Shadow myytiin seuraavan jalostuskäyttöön, mutta punaruunikko tamma ei oikeastaan periyttänyt mitään muuta hyvää ominaisuutta kuin kaunista väriään. Se kuitenkin ehti saamaan kolme varsaa elämänsä aikana, ennen kuin joutui sivuun jalostuksesta vanhemmalle naisihmiselle tätiratsuksi.

Isänemä Pretty Wam xx on Saksassa syntynyt rautias tamma, jonka säkä on vaivaiset 158cm. Kilpailukokemusta tammalla on niin rataesteista, koulusta, kentästä kuin pelkistä maastoesteistäkin. Se on ollut hieman joka paikan höylä. Luonteeltaan Pretty Wamia kuvaillaan sähäkäksi ja helposti kuumenevaksi. Jälkeensä tamma on jättänyt kolme oria, joista vain yksi on puhdas täysverinen. Isänemänisä Why Always Me xx oli nuorena hevosena varsinainen hurmuri. Niin ihmiset kuin eläimetkin ihastelivat tämän monitaiturin komeita liikkeita. Punarautias ori nautti silmin nähden huomiosta, eikä se paha ollut käsitelläkään. Why Always Me oli monitaituri. Ori selvitti tehtävän kuin tehtävän helposti ja menestyikin hyvin kilparadoilla. Kuitenkin kimo 167cm ori ei herättänyt tammanomistajien mielenkiintoa uskomattomasta suorituskyvystä huolimatta. Jälkeläisiä hevoselle kertyi vain viisi kappeletta. Isänemänemä Marrilin xx pieni tamma vailla hirveän silmiin pistävää luonnetta. Rautias tamma kyllä koulutettiin hyvin, mutta loppujen lopuksi kukaan ei halunnut lähteä kisaamaan pienellä tammalla. Nuorena Marrilin jäi jalostustammaksi ja se kerkesikin varsomaan elämänsä aikana viisi jälkeläistä. Luonteeltaan tamma oli täydellinen perhehevonen, eikä se varmastikaan olisi viihtynyt kilpailuiden hälinässä.

Emä Glaucio Rosalyn xx on Sakkuran kasvattama tummaruunikko tamma. 162cm korkea hevonen on haalinut tililleen monia sijoituksia kenttäratsastuksen parista, sekä palkittu kenttäratsastuksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla. Mainittavan uran tamma on myös tehnyt rataesteiden parissa - ei siis mikään turha hevonen. Kaikessa aktiivikisauksen huumassa luonteeltaan ongelmaton ja helppo tapaus on ehtinyt pyöräyttää kaksi jälkeläistä jatkamaan sukua.

Emänisä West on Lifeside on siitä mysteerinen hevonen, ettei sen aiempia vaiheita tiedetä. 165cm tummanruunikko ori on pienen kaivelun jälkeen kisannut jonkin verran rataesteiden parissa, sekä ehtinyt käymään muutamassa näyttelyssä. Näyttelyistä ei tämän tiedon mukaan ole tullut mainittavaa menestystä. Ori ehti jättää jälkeensä kolme jälkeläistä, kaksi oria ja yhden tamman. Emänisänisä Campfire God on sentään hieman enemmän näkyvillä kuin poikansa. Ruunikko ori on syntynyt Suomessa pieneen siittolaan, jonka omistaja päätti jättää sen itselleen tulevaa jalostusta ajatellen. Campfire Godin kanssa puuhailtiin kotioloissa hieman kaikkea, mutta kilpakentille 168cm ori syttyi vasta 12-vuotiaana. Se keräsi muutamia sijoituksia, mutta ei ollut mitenkään hirveän näkyvä persoona. Lähinnä Campfire Godia suosivat ne, jotka olivat nähneet lempeän orin kotonaan. Orin jälkeläisillä onkin ollut hyvää luonnetta. Emänisänemä Alive Female oli kuvankaunis 163cm korkea tummanruunikko tamma. Kukaan ei uskonut, että tämä pippurinen tamma niittäisi kunniaa kenttäratsastuksen parissa. Tammalla oli aivan uskomattoman makea hyppytyyli, se ei koskaan epäröinyt esteellä ja luonnekin oli mainio. Alive Female ehti varsoa vain kerran, ennen kuin onnettomuus kenttäkokeen maasto-osuudessa vei tamman vihreille niityille. Rohkeus koitui tamman kohtaloksi.

Emänemä Ronalda Fifteen Lis xx on ruunikko, 160cm tamma. Tämä tamma ei tiettävästi koskaan ehtinyt kilpaikentille, vaan sen kanssa keskityttiin kolmen varsan verran jalostukseen. Tamma on syntynyt helmikuussa 2008 ja syyskuussa 2009 se on kantakirjattu kolmannella palkinnolla. Luonteeltaan tamma on rento ja ystävällinen. Se työskentelee mielellään, mutta koskaan siitä ei ole oikein kisakentille ollut. Emänemänisä Ronalda Abott Abnar xx jaksoi yllättää jokaisen sitkeydellään. Punaruunikko ori meinasi kuolla syntyessään, mutta jotenkin ihmeen kaupalla se löysi elämänhalunsa. Alkukankaudesta huolimatta se kasvoi 167cm korkeaksi. Nuori ori oli tulinen ja sitä oli vaikea käsitellä. Tammat kiinnostivat sitä enemmän kuin ihmisen kanssa työskentely ja orin keskittymiskyky ei riittänyt juuri ollenkaan mihinkään. Kuitenkaan jalostusarvon takia sitä ei haluttu ruunata, mutta ei häseltävää oria kovin moni tahtonutkaan käyttää jalostukseen. Kuitenkin hevosta kerettiin käyttämään kuudelle tammalle ennen kuin se todettiin toivottomaksi. Emänemänemä Ronalda Lizzie Liz xx oli 159cm korkea ruunikko tamma. Hevonen on kiertänyt monissa näyttelyissä ja sen tilillä komeileekin muutamia luokkavoittoja. Tamma on suuri persoona ja varsin miellyttävä tuttavuus. Lizzie Liz tunnettiin erityisesti siitä, että sen selkään saattoi laittaa pienen lapsenkin pelkäämättä. Tamma oli mainio yleisratsu. Kisakentille se ehti seuratasolla kisata muutamia kilpailuita, mutta se päätettiin astuttaa. Valitettavasti ensimmäinen astutus koitui tamman kohtaloksi ja se kuoli synnytyksen komplikaatioihin varsan selvitessä kuitenkin hengissä.

© SierraJälkeläiset


15.05.2012 xx-o. Jawburn Ring xx (i. Hey! Jawbreaker xx)
18.11.2012 xx-o. Quiero's Blizzard xx (i. Quiero's Stormrider xx)
02.07.2014 xx-t. Rhonda Ring xx (i. Escorant Admiral xx)
Kilpailumenestys


KERJ - 38 sijoitusta


17.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 1/30
16.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 3/34
17.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 4/34
23.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 3/30
20.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 4/40
28.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/10
25.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 1/38
28.04.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC2 - 4/38
20.05.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 1/13
24.05.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 2/55
25.05.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 4/55
26.05.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 3/30
22.06.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 2/14
27.06.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 2/14
10.10.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 3/27
11.10.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 1/27
06.11.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 5/26
07.11.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC4 - 2/26
20.11.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC3 - 1/50
26.11.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 1/30
17.11.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 3/50
21.11.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 2/50
16.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 1/50
21.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 6/50
28.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 6/50
02.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 4/50
25.11.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 1/42
04.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 5/30
10.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 7/50
11.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 6/50
13.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 6/50
23.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 6/50
17.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 3/30
21.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 4/60
19.12.2012 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 2/30
06.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 5/50
09.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 7/50
10.01.2013 - Kutsu - KERJ CCI/CIC5 - 4/50


MEJ - 23 sijoitusta + 3 Cup-sijoitusta

13.04.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 1/26
25.04.2012 - Kutsu - MEJ 110cm - 1/47
26.04.2012 - Kutsu - MEJ 110cm - 2/47
26.11.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 1/21
29.11.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 2/21
20.11.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/22
20.11.2012 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/16
21.11.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/22
22.11.2012 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/22
17.01.2013 - Kutsu - MEJ 130cm - 3/11
18.01.2013 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/13
20.01.2013 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/13
21.01.2013 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/13
22.01.2013 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/13
24.01.2013 - Kutsu - MEJ 120cm - 2/13
18.02.2013 - Kutsu - MEJ 130cm - 1/17
20.02.2013 - Kutsu - MEJ 120cm - 3/21
25.02.2013 - Kutsu - MEJ 130cm - 4/17
08.02.2013 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/30
09.02.2013 - Kutsu - MEJ 120cm - 1/30
10.02.2013 - Kutsu - MEJ 100cm - 5/54
06.02.2013 - Kutsu - MEJ 110cm - 3/30
16.01.2014 - Kutsu - MEJ 100cm - 3/25

15.11.2012 - Kutsu - MEJ-Cup 130cm - 1/22
15.09.2012 - Kutsu - MEJ-Cup 130cm - 3/28
20.01.2013 - Kutsu - MEJ-cup 110-120cm - 2/8
20.01.2013 - Kutsu - MEJ-cup 130cm - 1/16
15.02.2013 - Kutsu - MEJ-cup 110-120cm - 3/25
Päiväkirja & valmennukset

13.01.2012 Roosa syntyy
Upea tuleva kenttäkilpurini syntyi tänään! Tammavarsaa olikin jo pitkään odotettu syntyväksi ja vihdoin koitti riemun hetket kun tämä neitokainen syntyi Yedidan kodikkaaseen talliin. Rautias varsa sai nimekseen Rosaburn xx eli tutuille Roosa. Tämän varsan isä on muotovalio-ori ja hienosti pärjännyt kenttäradoilla. Samoin emä on kiva luonteinen kilpahevonen, joka sekin on näyttänyt kyntensä kenttäradoilla. Roosasta odotetaankin kapasiteetikasta kenttähevosta, joka siitä varmasti tulee. Neidille löytyykin meidän tallista jo sulhanen.

05.05.2012 Kilpaura alkaa mukavasti
Roosa on nyt päässyt kokeilemaan muutaman kerran kenttäkisoja ja maastoestekisoja. Hyvin tamma onkin pärjännyt ja sijoituksiakin on saatu jo muutama. Tamman kilpaura on siis lähtenyt hyvin liikkeelle. Samoissa kisoissa olemme nähneet myös Roosan vanhemmat, joten tamma kirjaimellisesti seuraa vanhempiensa jalanjäljissä. Edessä on treenaamista ja kilpailemista sekä ensimmäinen varsakin pistetään alulle viimeistään syksyllä. Tämä varsa jää todennäköisesti meille Speciin kilpailemaan kenttäratsastuksessa.

20.02.2013 Kisaeläkkeelle
Muutama viikko sitten saimme Roosan kenttäkilpailu-uran päätökseen, sillä kotona tamman palkintokaapissa on jo ihan tarpeeksi ruusukkeita ja pokaaleja. Ehkä hieman haikea olo jättää tamma kisaeläkkeelle, koska sen kanssa on ollut mahtava kilpailla ja neiti itsekin rakastaa kilpailujen tuomaa jännitystä. Käymme toki jatkossa satunnaisesti maastoestekisoissa, mutta kenttäradat jäävät nyt kokonaan taaksepäin. Roosa teki hienon uran kenttähevosena ja nyt se saa siirtyä täyspäiväiseksi siitostammaksi. Roosalla on vasta kaksi varsaa, joten aion varsottaa tamman ainakin pari kertaa vielä. Tietenkin tammalla on edessä vielä laatuarvostelut, joista ensimmäisenä suuntaamme todennäköisesti Kenttäratsastusjaoksen laatikseen. Myös näyttelyissä haluaisin tammaa käyttää, joten katsotaan millaista menestystä tulevaisuus tuo tullessaan.

03.11.2013 Sairaslomailua
Roosan oikea etunen alkoi vaivaamaan jonkun aikaa sitten, joten näin parhaaksi kutsua eläinlääkärin paikalle katsomaan sitä. Tamma oli muutenkin ollut alakuloinen jo hetken aikaa, joten aloin jo pelkäämään jotain vakavampaa. Taluttelin ja juoksutin Roosaa kun eläinlääkäri seurasi tilannetta. Tamma ontui selvästi varsinkin ravissa ja tutkittuaan jalan eläinlääkäri totesi, että jalassa on pieni tulehdus, joka korjaantuu antibiooteilla ja levolla. Onneksi Roosa on jo kisaeläkkeellä eikä varsaakaan ole mahassa tuomassa lisäpainoa jalalle. Nyt vaan lepoa ja paljon rapsutuksia tammalle, ja pian se jo pääsee viettämään normaalia hevosen elämää. Tuntuu kurjalta jättää Roosa sisälle seisomaan kun muut hevoset viedään tarhaan, mutta parempi että jalka saadaan kerralla kuntoon.

29.04.2014 Jenny Gastin maastoestevalmennus (kirjoittaja Nora)
Tulin pitämään Noralle ja hänen kenttätammalle Roosalle maastoestevalmennusta. Noran mukaan Roosa ei hetkeen ole päässyt hyppäämään maastoesteitä, joten oli aikakin päästää tamma maastoon hyppäämään. Nora oli valmiiksi kentällä verryttelemässä Roosaa ja suuntasimme yhtä matkaa maastoradalle. Pyysin Noraa lämmittelemään tammaa kunnolla ja ratsastamaan sitä paljon eteenpäin, jotta saataisiin hevosen takaosakin toimimaan paremmin. Ratsukko laukkasi kevyessä laukassa ylämäkiä ja tammaan saatiin paljon uutta puhtia. Aloitimme varsinaiset esteharjoitukset hyppäämällä pientä rengasestettä, jolloin Roosa innostui esteet nähdessään huomattavasti. Tamma heitteli ilopukkeja esteen jälkeen ja Nora ei voinut muuta kuin nauraa tilanteelle. Lopulta Roosakin alkoi keskittymään verryttelyesteeseen ja pääsimme hyppäämään kymmenen esteen rataharjoitusta. Loppua kohden Roosalta meinasi puhti loppua ja kehotin Noraa ratsastamaan tammaa kunnolla eteen ennen estettä. Roosa veti radan kunnialla loppuun kun sitä vähän kannusti eteenpäin.
Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub