Robina v.d. Synvilla menehtyi 13.9.2014

Robina v.d. Synvilla

KTK-III, YLA2

 
Täyttää 4 vuotta 31.07.2010

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Robina v.d. Synvilla
Robina
tamma
31.03.2010, ikä
shetlanninponi
99cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH-0000
Ko He B, Re 70cm
yleis

Nora
Nora, Harharetki
YLA2 saavutettu 22.06.2011, pistein 30+23+29+35 = 117p
KTK-III saavutettu 25.10.2011, pistein 16+15+15+15 = 61p

Kuvagalleria


   
© Kuka kuvasi?

Sukutaulu


I. Rowan v. Synvilla
she-o, 99cm
II. Tomtenisse TIP
she-o, 99cm
Ch, KRJ-II, ERJ-III, ERL III, YLA2, SHLA-II
III. Champion Peanut
she-o, 101cm
IIE. Voguet Lumier
she-t, 96cm
IE. Mandaray
she-t, 101cm
KRJ-II, ERJ-III, YLA2, SHLA-II
IEI. Stargazer
she-o, 100cm
IEE. Bijou
she-t, 97cm
E. Jaylou v.d. Jewel
she-t, 97cm
KTK-III, YLA2, SHLA-II
EI. Jazzking
she-o, 99cm
VIR MVA Ch
EII. Millfield's Bajazzo
she-o, 99cm
EIE. Cessna of Rodwell
she-t, 97cm
EE. Lynnig SWE
she-t, 104cm
KTK-II, ERJ-II, SHLA-I
EEI. Egönnign Klar
she-o, 99cm
EEE. Emateria SWE
she-t, 96cm


E. Jaylou v.d. Jewel on vaalea ja nätti shetlanninponitamma Jewel Poniesista. Sillä on hieno suku, jokainen hevonen on pärjännyt hienosti alallaan. Jaylou on tulevaisuuden ehdoton kilpaponi ja haluttu siitostamma.

Ei. Jazzking on hurmaava musta ori Jewel Poniesista. Tämän este- ja koulupainotteisen orin on kasvattanut Sadie Willis. Luonteeltaan tämä pikkuhurmuri on pomottaja tyyppiä, mutta orista löytyy myös pehmeitä puolia. Kingi on kilpaillut pääsääntöisesti esteiden parissa, mutta kouluradoiltakin on muutama sijoitus. Kingi on hienorakenteinen shetlanninponi, joka toivottavasti periyttää tätä rakennetta myös jälkeläisilleen.

Eii. Millfield's Bajazzo on hieno kilpaori Ruotsista. Ori on väritykseltään musta, kuten suurin osa jälkeläisistäänkin. Luonteeltaan Bajazzo on rauhallinen oriksi, mutta sisua ponilta kyllä löytyy. Bajazzo on kilpaillut esteillä ja koulussa saavuttaen useita voittoja ja sijoituksia. Rakenteeltaan ori edustaa hyvää ratsutyypiä ja se on hyväksytty Ruotsin kantakirjaan ensimmäisellä palkinnolla.

Eiii. Millfield's Bart on yksi tunnetuimmista shetlanninponioreista Ruotsissa. Orin jälkeläisiä on ympäri maailmaa ja se on ollut yllättävän kova nimi ponien sukutauluissa. Nuoruudessaan Bart menestyi hyvin esteradoilla, mutta myös koulupuolelta orilla on mainittavia voittoja ja sijoituksia. Hyvää rakennetta edustava poni periyttää ratsutyypin rakennetta, joka on nähtävissä siitä, että yli puolet sen kantakirjatuista jälkeläisistä on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla.

Eiie. Millfield's Jazzmine on monien Millfieldin kasvattien tavoin menestynyt kilpaponi. Tamma on painottunut lähinnä kouluun, josta sillä onkin hienoja suorituksia. Valjakkoajossakin tamma kilpaili vuosia sitten, mutta ei menestynyt niin hyvin kuin siltä odotettiin. Luonteeltaan Jazzmine on kärsimätön, mutta kiltti tamma. Jazzmine viettää jo eläkepäiviään, eikä tulevaisuudessa ole odotettavissa enää lisää jälkeläisiä noiden kuuden lisäksi.

Eie. Cessna of Rodwell on Englannista tuotu mukava sukuinen shetlanninponitamma. Rodwell on yksi Englannin suurimmista ja hienoimmista shetlanninponisiittoloista, josta kuulemma kaikki hienot ponit on peräisin. Cessna ei ole poikkeus, vaikkei se vielä hirveästi ole saavuttanut kilparadoilla. Tulevaisuudessa tamma nähdään aktiivisesti koulu- ja esteradoilla. Tammalla on vasta yksi jälkeläinen Jazzking, mutta siitosponina se on varmasti haluttu kunhan se siihen elämänvaiheeseen pääsee.

Eiei. Coco ei ole tunnettu ori, eikä se ole pitkän elämänsä aikana kilpaillut lainkaan. Coco on ollut varsasta asti ruotsalaisen perheen perheponina. Sillä on ajettu ja harrastettu muuta mukavaa. Ori omaa hyvän rakenteen, mikä on yksi syy miksi se haluttiin Rodwellin kasvatin isäksi. Joskus nuoruudessaan Coco kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle ja se on luonteeltaan myös oikea helmi. Jalostusorina Coco ei koskaan ole toiminut, vaan on astunut satunnaisia tammoja ihan ilmaiseksi.

Eiee. Waconda of Rodwell eli Walma oli upea vanha siitostamma. Tamma kuoli vuosi sitten vanhuuteen ja sitä jäi suremaan melkoinen joukko ihmisiä. Tamma oli monelle tärkeä. Luonteeltaan Walma oli maailman kiltein ja ihanin hevonen. Ratsuna se toimi erittäin hyvin ja nuoruudessaan oli kova vastus kilparadoilla. Tamman päälajina oli koulu - ja esteratsastus. Jälkeläisiä Walma jätti jälkeensä vajaat kymmenen kappaletta, joista Cessna jäi viimeiseksi.

Ee. Lynnig SWE on Ruotsista tuotu Elena Welssonin kasvattama shetlanninponitamma. Tämän tamman luonne ei ole maailman ihanin, jos pitää kilteistä ja rauhallisista poneista. Tamma on energinen ja täynnä tulta ja tappuraa. Kilpaponina Lempi on menestynyt, mutta sen kisakalenterista löytyy vasta estekisoja, vaikka tamma yleispainotteinen onkin. Rakenteeltaan Lempi on ihanne poni, se on kantakirjattu hyväksytysti toisella palkinnolla.

Eei. Egönnign Klar on esteponi parhaimmillaan. Klar on kimo väritykseltään ja potentiaalia tästä ponista kyllä löytyy. Esteillä se on omiaan ja sijoittuukin lähes joka kisoissa. Klar on vielä tuore jalostusori, eikä ole astunut kovinkaan monta tammaa. Rakenteeltaan ori ei ole kummoinen, mutta se ei ole haitannut tähän mennessä vielä ketään. Luonteeltaan ori on rauhallinen tilanteessa kuin tilanteessa.

Eeii. Kladerbarn oli hieno kouluori muutama vuosi sitten. Luonteeltaan ori oli leikkisä ja siinä oli kyllä haastetta ihan jokaiselle. Ratsuna Kladerbarn oli vaikea, mutta oikean ratsastajan alla se oli ihan unelma. Koulukentillä ori menestyi ja menestyi, mikään ei näyttänyt olevan sen tiellä. Eräänä kohtalokkaana iltana ori kuitenkin sai pahan ähkyn ja menehtyi. Ennen kuolemaansa se ehti astua vain viisi tammaa, joten jälkeläisistä on suuret odotukset.

Eeie. Ytlig SWE on kiltti ruunikko shetlanninponitamma. Nuorena siitä yritettiin tehdä raviponia, mutta huomattiin, että sillä oli lahjoja enemmänkin ratsupuolelle. Alkoi tamman ahkera kouluttaminen huippu kilpaponiksi. Huippua siitä ei kuitenkaan tullut, mutta pärjäsi pienissä kisoissa vallan mainiosti. Näyttelymenestystä kertyi vuosien varrelta paljon ja tamma kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla. Jälkeläisiä Lillillä on jo kahdeksan kappaletta ja se on siirtynyt jo eläkkeelle.

Eee. Emateria SWE on hieno yleisponi. Tamman lajeina on ollut este- ja kouluratsastuksen lisäksi valjakkoajo, sillä sen emä oli Ruotsin tunnetuin ja menestynein valjakkotamma. Luonteeltaan Emma on rauhaton ja vaikeahko käsitellä. Ratsuna tamma kuitenkin antaa kaikkensa ja sen takia menestyskin on ollut suurta. Varsoja neidillä on vasta kaksi, molempien kohdalla odotukset ovat suuria.

Eeei. Pika RNP oli nuoruudessaan menestynyt raviponi. Ori voitti lukuisia lähtöjä ja se astui monia ravisukuisia tammoja. Jalkavamman takia ori siirtyi kevyempään käyttöön ratsastuskouluun, jossa se ruunattiin. Ennen ruunausta ori kantakirjattiin toisella palkinnolla ja siitä otettiin muutamia pakesteita. Ratsastuskoulussa orista paljastui myös hieno ratsu ja se periyttikin jälkeläisilleen niin ratsun kuin raviponinkin ominaisuuksia.

Eeee. Fråmstell's Benig on Ruotsin menestynein valjakkoponi kautta aikojen. Tamma kilpaili myös esteillä ja koulussa nuorempana, mutta myöhemmin painottui täysin valjakkoajoon. Lyhyen ajan kuluessa tammasta tuli kuuluisa sen voitettua monet kisat peräkkäin. Myös arvokisoista tamma on vienyt pääpotit. Tämä sisukas pieni poni kantakirjattiin kolmannella palkinnolla ja siitä tuli suosittu siitosponi. Vielä edelleen tamma muistetaan kaikkien aikojen hienoimpana valjakkotammana, vaikka se on viettänyt hiljaiseloa eläkkeellä jo monta vuotta.

I. on vielä melko raaka shetlanninponiori Rowan v. Synvilla. Rowan on kilpaillut kyllä hyvinkin menestyneesti koulu- ja esteradoilla, mutta laatuarvosteluun ei olla vielä ehditty orin kanssa. Jälkeläisiäkään Rowanilla ei vielä ole kuin yksi kappale.

Ii. Tomtenisse TIP on ruunikko ponteva oriherra, joka on kilpaillut koulussa ja esteille niittäen menestystä. Tomi on kiertänyt näyttelyitä saaden irtosertiä, joten tarkoituksena olisikin anoa champion arvonimi. Laatuarvosteluissakin oria on käytetty ja muutama palkinto onkin jo takataskussa.

Iii. Champion Peanut oli kaikkien rakastama, todella suloinen ja hyviä jälkeläisiä maailmaan jättänyt ori. Pieni ori (101cm) pärjäsi hyvin myös niin koulu- kuin estepuolellakin. Monia sijoituksia kahmineena Champion Peanut sai Tomin jälkeen vielä yhden varsan, ennen kuin se jouduttiin lopettamaan suolisolmun takia. Iie. Voguet Lumier, oli erittäin kiltti ja rakastettava tamma. Voguet toimi lasten terapiaponina eräällä tallilla ja rakastuipa Voguetin vakioratsastaja tammaan niin, että sai ylipuhutuksi vanhemmat ostamaan ponin itselleen. Voguetin jäätyä liian pieneksi tytölle, hän päätti ottaa tamman siitos käyttöön. Varsoja tamma saada parisen kymmentä, ennen kuin tyttö lopetti ponin päästäen tämän vihreämmille laitumille 25-vuoden iässä.

Ie. Mandaray on hyväluonteinen shetlanninponitamma. Manda on kilpaillut myöskin yleispainotteisena kilpaponina este- ja kouluradoilla menestyen hyvin. Nyt tamma viettääkin kisaeläkettään synnyttäen varsoja ja kiertäen vielä vähä näyttelyitä tavoitteenaan vielä laatuarvostelut.

Iei. Stargazer on kaunis liinaharjainen shetlanninponiori. Säkäkorkeutta Gazeriksi kutsutulla orilla on tasan yksi metri. Pienestä koostaan huolimatta orilla on kilpailtu jopa 70cm -esteluokissa. Ryhdikkään ulkomuodon omaava Gazer on siittänyt seitsämän jälkeläistä, joista useilta löytyy niin este- kuin kouluratsastuskilpailuiden voittoja ja sijoituksia. Luonteeltaan oripoika on todella mukava ja tasainen, ponimaisia ajatuksia ilmaantuu vain hyvin harvoin.

Iee. Bijou on Ranskasta kotoisin oleva pienikokoinen shetlanninponi. 97cm korkea tamma tottelee nimeä Jojo, ja se kerää lähes täydellisellä ulkonäöllään uskomattomia näyttelysijoituksia. Poni ei ole koskaan kilpaillut muissa lajeissa, mutta osaa kärryajelun salat. Luonteeltaan Jojo on ihmisystävällinen ja kiltti, mutta osaa toki olla myös ponimaisen jääräpäinen. Jojo on väriltään ruunikonkirjava, ja se elelee pienellä shetlanninponisiittolalla Etelä-Suomessa.Jälkeläiset


10.10.2010 she-t. Sadie v. Synvilla (i. AFF Baldomero)
19.12.2010 she-o. Rocce v. Synvilla (i. JW's Ticroas)
19.12.2011 she-o. Rorich v. Synvilla (i. Patrich v.d. Jewel)
04.12.2012 she-t. Rihana v. Synvilla (i. Breezy Theonor)
05.06.2014 she-t. Rimina v. Synvilla (i. AFF Baldomero)

Kilpailumenestys


KRJ - 46 sijoitustaERJ - 54 sijoitusta
28.08.2010 - Kutsu - KRJ He C - 7/50
21.08.2010 - Kutsu - KRJ He C - 7/100
28.08.2010 - Kutsu - KRJ He C - 1/80
27.08.2010 - Kutsu - KRJ He C - 1/60
03.09.2010 - Kutsu - KRJ He C - 2/50
03.09.2010 - Kutsu - KRJ He B - 3/50
04.09.2010 - Kutsu - KRJ He B - 7/100
04.09.2010 - Kutsu - KRJ He C - 5/94
01.09.2010 - Kutsu - KRJ He B - 4/100
07.09.2010 - Kutsu - KRJ He C - 5/50
13.09.2010 - Kutsu - KRJ He C - 5/50
24.10.2010 - Kutsu - KRJ He C - 9/100
26.10.2010 - Kutsu - KRJ He C - 3/100
02.11.2010 - Kutsu - KRJ He C - 7/50
03.11.2010 - Kutsu - KRJ He C - 3/50
16.12.2010 - Kutsu - KRJ He C - 3/60
20.12.2010 - Kutsu - KRJ He C - 4/60
23.12.2010 - Kutsu - KRJ He C - 5/60
04.01.2011 - Kutsu - KRJ He C - 7/60
29.12.2010 - Kutsu - KRJ He B - 4/29
29.12.2010 - Kutsu - KRJ He B - 4/29
30.12.2010 - Kutsu - KRJ He B - 5/29
29.12.2010 - Kutsu - KRJ He C - 6/70
28.12.2010 - Kutsu - KRJ He C - 2/50
14.12.2010 - Kutsu - KRJ He C - 5/50
14.12.2010 - Kutsu - KRJ He B - 3/50
17.12.2010 - Kutsu - KRJ He B - 4/50
03.01.2011 - Kutsu - KRJ He B - 6/99
21.02.2011 - Kutsu - KRJ He C - 6/50
26.02.2011 - Kutsu - KRJ He C - 2/50
28.02.2011 - Kutsu - KRJ He C - 1/50
20.02.2011 - Kutsu - KRJ He B - 4/40
17.02.2011 - Kutsu - KRJ He B - 1/100
26.02.2011 - Kutsu - KRJ He C - 6/40
26.02.2011 - Kutsu - KRJ He B - 6/40
21.02.2011 - Kutsu - KRJ He C - 4/40
15.02.2011 - Kutsu - KRJ-Cup He C - 7/119
14.03.2011 - Kutsu - KRJ He C - 4/40
14.03.2011 - Kutsu - KRJ He B - 2/30
20.03.2011 - Kutsu - KRJ He B - 5/40
18.04.2011 - Kutsu - KRJ He B - 3/50
08.04.2011 - Kutsu - KRJ He C - 4/40
12.04.2011 - Kutsu - KRJ He C - 6/40
02.05.2011 - Kutsu - KRJ He C - 7/100
05.05.2011 - Kutsu - KRJ He B - 9/100
11.06.2011 - Kutsu - KRJ He B - 10/100

Muut sijoitukset - 7 sijoitusta
21.01.2011 - Kutsu - MEJ 40cm - 5/29
22.01.2011 - Kutsu - MEJ 40cm - 2/29
23.01.2011 - Kutsu - MEJ 40cm - 4/29
24.01.2011 - Kutsu - MEJ 40cm - 3/29
31.01.2011 - Kutsu - MEJ 40cm - 1/29
05.02.2011 - Kutsu - MEJ 40cm - 3/29
08.02.2011 - Kutsu - MEJ 40cm - 4/29
25.10.2010 - Kutsu - ERJ 40cm - 3/29
09.12.2010 - Kutsu - ERJ 60cm - 6/60
05.12.2010 - Kutsu - ERJ 60cm - 6/50
08.12.2010 - Kutsu - ERJ 60cm - 6/50
16.01.2011 - Kutsu - ERJ 50cm - 7/50
06.02.2011 - Kutsu - ERJ 50cm - 7/100
13.03.2011 - Kutsu - ERJ 60cm - 4/40
15.03.2011 - Kutsu - ERJ 60cm - 4/40
30.03.2011 - Kutsu - ERJ 50cm - 4/34
31.03.2011 - Kutsu - ERJ 50cm - 2/39
28.03.2011 - Kutsu - ERJ 60cm - 2/95
29.03.2011 - Kutsu - ERJ 60cm - 4/95
16.04.2011 - Kutsu - ERJ 60-70cm - 6/50
16.04.2011 - Kutsu - ERJ 50cm - 1/33
25.04.2011 - Kutsu - ERJ 60cm - 4/74
26.04.2011 - Kutsu - ERJ 70cm - 8/74
16.05.2011 - Kutsu - ERJ 50-60cm - 2/94
28.05.2011 - Kutsu - ERJ 60cm - 7/60
02.06.2011 - Kutsu - ERJ 50cm - 4/30
23.06.2011 - Kutsu - ERJ 60cm - 1/40
13.07.2011 - Kutsu - ERJ 50-60cm - 7/100
19.07.2011 - Kutsu - ERJ 60cm - 4/40
22.08.2011 - Kutsu - ERJ 60cm - 1/60
19.08.2011 - Kutsu - ERJ 70cm - 3/30
23.08.2011 - Kutsu - ERJ 70cm - 4/30
23.08.2011 - Kutsu - ERJ 70cm - 2/30
22.08.2011 - Kutsu - ERJ 40-50cm - 1/27
05.09.2011 - Kutsu - ERJ 60cm - 5/100
07.09.2011 - Kutsu - ERJ 70cm - 6/100
15.09.2011 - Kutsu - ERJ 70cm - 2/40
01.01.2012 - Kutsu - ERJ 70cm - 1/96
03.01.2012 - Kutsu - ERJ 70cm - 6/100
24.01.2012 - Kutsu - ERJ 70cm - 7/58
25.01.2012 - Kutsu - ERJ 70cm - 1/63
27.01.2012 - Kutsu - ERJ 70cm - 8/65
16.02.2012 - Kutsu - ERJ 50cm - 3/50
17.02.2012 - Kutsu - ERJ 60cm - 7/50
16.02.2012 - Kutsu - ERJ 50cm - 5/100
17.02.2012 - Kutsu - ERJ 50cm - 10/100
18.02.2012 - Kutsu - ERJ 70cm - 3/100
04.02.2012 - Kutsu - ERJ 50cm - 2/40
08.02.2012 - Kutsu - ERJ 50cm - 6/40
08.02.2012 - Kutsu - ERJ 60cm - 2/40
05.03.2012 - Kutsu - ERJ 70cm - 2/50
06.03.2012 - Kutsu - ERJ 60cm - 6/40
28.02.2012 - Kutsu - ERJ 50cm - 5/57
16.03.2012 - Kutsu - ERJ 50cm - 4/40
18.03.2012 - Kutsu - ERJ 60cm - 6/40
25.03.2012 - Kutsu - ERJ 60cm - 1/40
28.03.2012 - Kutsu - ERJ 50cm - 4/40
20.03.2012 - Kutsu - ERJ 60cm - 5/60
25.03.2012 - Kutsu - ERJ 60cm - 3/60
12.04.2012 - Kutsu - ERJ 50cm - 5/30
13.04.2012 - Kutsu - ERJ 50cm - 3/30


30.04.2010 - NJ - Kutsu - pt. Hanna M-T. - BIS5, irtoSERT, JS
23.05.2010 - NJ - Kutsu - pt. Iina A. - BIS4, irtoSERT, JS

Päiväkirja & valmennukset


22.06.2010 Robinasta on kasvanut hurjan kaunis shetlanninponitamma. Ratsukoulutus on hyvällä mallillaan ja odotammekin jo innolla kisakauden alkua. Kesällä emme ole tamman kanssa harrastaneet hurjasti aktiviteetteja, vaan neiti on saanut vain oleskella laitumella. Muutamissa näyttelyissä olemme ehtineet kyllä käymään ja menestystäkin on tullut ihan mukavasti.

25.10.2011 Robina kantakirjattiin kolmannelle palkinnolle. Tässä vielä kommentteja, jotka tamma sai tuomareilta:
Ryhditön, etupainoinen. Lyhyt kaula, paksu liittymä. Piirteetön säkä. Hyvä takaosa.
pohja © Jeremy   |   muokkaus ja koodaus © Milja