Charmyard Ziggy Pop xx menehtyi 29.9.2014

Charmyard Ziggy Pop xx

ERJ-III, XLA-II, YLA2

 
Täyttää 4 vuotta 11.02.2012 || Tämä on virtuaalihevonen

Virallinen nimi:
Kutsumanimi:
Sukupuoli:
Syntymäaika
Rotu:
Säkäkorkeus:
Charmyard Ziggy Pop xx
Ziggy
tamma
12.03.2011, ikä
englantilainen täysiverinen
166cm
Rekisterinumero:
Koulutus:
Painotus:

Kasvattaja:
Omistaja:
VH12-006-0252
Ko He B, Re 160cm
kenttä/este

Charmyard Stud
Nora (VRL-02066)
Luonnekuvaus

Charmyard Ziggy Pop xx, kotona pelkkä Ziggy on lahjakas ja hyväsukuinen, estepainotteisista täysiverisistä polveutuva tamma, joka osaa olla niin sympaattinen rapsuttelukaveri, kuin kisakenttien superlahjakkuuskin - tutustumisen arvoinen hevonen siis.

Käsiteltäessä tamma on hyväkäytöksinen ja ihmisiä kunnioittava. Vaikeutta hoitamiseen tuo kuitenkin käsitellessä esille tuleva Ziggyn ujo luonne, uusien ihmisten käsittelyssä se jännittyy ja on hermostunut. Melko pian ruunikko kuitenkin varmojen ja rauhallisten otteiden seurauksena rentoutuu, jolloin käsittely on mutkatonta, kunhan vain välttää liian äkkinäisiä liikkeitä. Sitominen harjauksessa on kuitenkin tarpeen, sillä muuten ei Ziggyltä saa hetken rauhaa, se kun tykkäisi nuuskia ensin tutut ihmiset läpikotoisin (ja etsiä kaikki herkut), sekä kun seisominen alkaa kyllästyttää, alkaa tamma liikuskelemaan levottomana. Suojiakin laittaessa täysiverinen nostelee jalkojaan, mutta malttaa kyllä pitää kaikki neljä kaviota tukevasti maassa, kun sitä vähän komentaa. Myös taluttaessa ruunikko kuuntelee ihmistä ongelmitta.

Ratsastaessa Ziggy on melkoinen pakkaus, se on näyttävä ja elegantti liitokavio koulukentillä, mutta samaan aikaan myös energinen ja valtavan hyppykapasiteetin omaava estehevonen. Ratsastaessa tamma ei ole joka tytön hevonen, vaan vaatii rauhallisen, mutta samalla napakan ratsastajan. Kovakourainen käsittely ja Ziggy ovat epäsopiva yhtälö, sillä vain pehmeällä ratsastuksella saa ruunikon rennoksi ja kuuliaiseksi. Kovista otteista se sen sijaan hermostuu ja kaahottaa menemään muistuttaen enemmän hirveä kuin vaativan tason kouluratsua. Myös kunnon lämmittelyt ovat tarpeen, sillä alkuun tamma tuppaa olemaan hyvinkin tahmea. Kouluratsastuksessa tamman valttikortteja ovat ehdottomasti sen suuret ja pitkät askeleet, jotka tuovat näyttävyyttä täysiverisen menoon.

Esteillä tulee esille Ziggyn täysverimäinen nopeus ja ketteryys, jotka luovat myös vaikeuksia ratsastajalle - pahaa aavistamaton ratsastaja pääsee helposti maistelemaan hiekkaa Ziggyn tehdessä äkkinäisen kieltäytymisen esteelle tai tamman singahtaessa tykinkuulan lailla seuraavalle esteelle. Hypätessä ruunikko ei ole varmimmasta päästä, vaan varma ja rauhallinen asenne on ratsastajalta paikallaan. Ziggyn kanssa jokainen este pitää ratsastaa, eikä selässä ole varaa menettää keskittymistään hetkeksikään, sillä tamma ajautuu helposti liian lähelle estettä tai kieltää viime hetkellä. Kaiken tämän korvaa kuitenkin valtava potentiaali esteille, sillä Ziggyltä löytyy kaikki mitä esteratsastukseen tarvitaan - räjähtävää energisyyttä, taitoa ylittää järkälemäisetkin esteet, sekä kyky säästää aikaa radalla nopein käännöksin. Maastoillessa Ziggy on täpinöissään ja nauttii etenkin päästessään vetämään kiitolaukkaa pitkällä suoralla, mutta rennommiksi päiviksi hyvää ajanvietettä ovat myös rauhalliset kävelylenkit, niin maasta kuin selästäkin käsin. Ziggy on melko maastovarma, mitä vähän vauhti voi kiihtyä, mutta kyllä tamma käsissä pysyy.

Kisapaikoille matkustaminen tamman kanssa on kuin lastenleikkiä, sillä Ziggy omaa erinomaisen trailerikäyttäytymisen. Tutun ihmisen rinnalla hevonen kulkee traileriin kuin traileriin ilman erikoisempia temppuja. Myös matkan aikana osaa tamma käyttäytyä nätisti, eikä kisapaikkakaan tee tähän muutosta. Meluun ja hälinään tottuneen täysverisen suoritusta radalla harvemmin häiritsevät ulkoiset tekijät, melko täydellinen kisaheppa siis! Tiivistettynä Ziggy on lahjakas, mutta hieman ujo ja kuumahko täysiverinen, jolla on varmasti lupaava tulevaisuus edessään.Kuvagalleria


   
© Jessica M.


Saavutukset

ERJ-III saavutettu 25.08.2014
Pisteet: 5 + 50 + 14,5 + 15 + 10 = 94,5p

XLA-II saavutettu 20.09.2014
Pisteet: 19 + 15 + 28 + 25 + 12 = 99p

YLA2 saavutettu 25.09.2014
Pisteet: 26,5 (18+8,5) - 31 (21+10) - 17 - 13 - 5 = 92,5p
Sukutaulu


I. Pennyhill Echo xx
xx-o, 168cm
Klass I
II. Jacksmith xx
xx-o, 170cm
III. Colada xx
xx-o, 172cm
IIE. Jam xx
xx-t, 159cm
IE. Pennyhill Luna xx
xx-t, 166cm
IEI. Calamar xx
xx-o, 167cm
IEE. Moontales xx
xx-t, 160cm
E. Burrow's Hunky Dory xx
xx-t, 164cm
ERJ-III, YLA2, XLA-II
EI. Viva la Vida xx
xx-o, 167cm
EII. Voltaire xx
xx-o, 170cm
EIE. Tiger Lily xx
xx-t, 166cm
EE. Modern Love xx
xx-t, 164cm
EEI. Morsmordre xx
xx-o, 166cm
EEE. Bad Romance xx
xx-t, 165cm

I. Pennyhill Echo xx on vasta nuori täysiveriori, mutta ikäisekseen se on hyvin kokeneen oloinen. Tämä ruunikko ori tuotiin marraskuussa 2010 Suomeen suoraan kasvattajaltaan. Se oli silloin vielä hyvin nuori ja kokematon, mutta palatessaan takaisin maahantuojalleen Charmyard Studiin, siitä oli kuoriutunut hieno kilparatsu. Orilta löytyykin jo reilu 20 sijoitusta esteradoilta. Luonteeltaan Ekuksi kutsuttu ori on vilkas ja orimainen, mutta on kuitenkin erinomainen käsitellä. Ori omaa upeat ja lennokkaat liikkeet, sekä loistavan hyppytekniikan. Jälkeläisiä Ekulla on vasta yksi, meidän Ziggy.

II. Jacksmith oli suurkikokoinen punarautias ori, joka kilpaili puhtaasti esteratsastuksen parissa. Se oli erinomainen kilpahevonen jo pelkästään rohkean ja yritteliään luonteensa vuoksi. Ori jätti kilparadat vasta 16-vuotiaana ja sen siitosura jäi lyhyeksi, sillä Pennyhill Echo jäi sen ainoaksi varsaksi. III. Colada on maailmalla melko tuntematon nimi, mutta ori lukeutui aikanaan kotiseutunsa legendoihin. Suurikokoinen tummanverikkö voitti arvostettuja esteratsastuskilpailuja urallaan ja kiersi kilpailuita hyvin tiuhaan tahtiin ennen kuin jouduttiin lopettamaan onnettomuuden seurauksena. IIE. Jam oli vaatimaton punarautias tamma, joka ei saavuttanut mainittavaa menestystä kilpaurallaan. Sen jälkeläiset kuitenkin menestyivät hyvin kilparadoilla. Tammaa käytettiin täysiverikasvatuksen ohella myös ratsuponikasvatukseen.

IE. Pennyhill Luna tulee harvinaisista sukulinjoista, minkä vuoksi sitä on käytetty paljon jalostukseen. Se kilpaili nuorena pari vuotta menestyen ja tuoden ruusukkeita kotiin lähes poikkeuksetta kilpailusta kuin kilpailusta. IEI. Calamar oli kevytrakenteinen tummanruunikko ori, joka tunnettiin erityisesti hankalasta luonteestaan, mitä se on jättänyt myös jälkeläisilleen. Toisaalta kova luonne taisi olla avain orin ja sen varsojen menestykseen kilparadoilla IEE. Moontales oli monipuolisesti lajiin kuin lajiin sopiva tamma, joka kilpaili päälajinsa esteratsastuksen lisäksi muun muassa kouluradoilla ja vaellusratsastuksessa. Se jätti kolme varsaa, joista ainoa puhdas täysiverivarsa on Pennyhill Luna.

E. Burrow's Hunky Dory xx on punaruunikko estehevonen. Tamma tuotiin kesällä 2010 Suomeen ja on siitä asti ollut nykyisellä omistajallaan ja maahantuojallaan koulutettavana ja kilpailutettavana. Tamman suku on täynnä upeita este- ja kenttätäysiverisiä, joten ei ole epäilystäkään mistä tamma on saanut lahjansa. Tamma on herkkä ratsastaa, joten se tarvitsee taitavan ratsastajan. Luonteeltaan tamma on yleisesti hieman ujo, mikä on vain suloinen piirre kyseisessä hevosessa. Sijoituksia Doorikseksi kutsutulla tammalla on reilut 50 esteradoilta. Parhaimmillaan Dooris on sijoittunut ja voittanut 160cm luokkia. Tammalla oli jo yksi varsa ennen Ziggyn syntymää ja tuleekin luultavasti tulevaisuudessa toimimaan siitostammana.

Ei. Viva la Vida xx on hyvin sulavalinjainen punarautias ori, joka kilpailee Iso-Britanniassa niin maasto- kuin rataestekilpailuissa. Orilla on hyvin pitkät jalat, jotka edesauttavat sitä hyppäämään aina 150cm luokkia. Kansallisella tasolla saakka tunnettu herra on saavuttanut monia luokkavoittoja, vaikka luonteeltaan se onkin hieman äksyilevä ja todella energinen. Eii. Voltaire xx sen sijaan on tunnettu enemmän rataestepuolella. Myös tällä herralla on useita luokkavoittoja ja sijoituksia, jonka vuoksi se on ollut melko kysytty jalostuksessa. Siltä löytyykin jo liuta hienoja jälkeläisiä, joista useimmat ovat perineet orin energisen, mutta ihmisystävällisen luonteen. Eie. Tiger Lily xx pysyi ikänsä lähinnä siitostamman pestissä, mutta nuorena se kilpaili rataesteillä sijoittuen muutamaan otteeseen. Tammalla kuitenkin oli liikaluu, joka esti sen kilpauran. Sillä on kuitenkin todella upea suku, jolloin sillä on jalostusarvoa joka tapauksessa. Luonteeltaan se oli hyvin neitimäinen; se ei mielellään mennyt esimerkiksi veteen ja kuraan.

Punaruunikko ee. Modern Love xx on kenttäpuolelle painottunut eloisa ja yhteistyöhaluinen tamma. Se työskentelee mielellään ja aikoinaan se kilpaili vain koulupuolella, mutta näytti potentiaalia myös estepuolelle. Näin ollen sillä alettiin kilpailla kenttäpuolella ja onkin pärjännyt siellä hyvin aina vaativa B-tasolla. Tamma myös hyppää kevyesti 130cm esteet. Eei. Morsmordre xx ei nuorena laisinkaan näyttänyt mitään kykyjä vaikean luonteensa takia, mutta ori rupesi aikuistumaan seitsemän vuoden iässä. Tällöin se osoitti valtavaa potentiaalia estepuolelle ja orilla on hypätty jopa 160cm esteitä. Se on hyvin lahjakas ja myös ulkomuodoltaan ykköspalkinnon ori. Jälkeläisiä sillä on liki sata. Eee. Bad Romance oli hieman tyttärentyttärensä kaltainen: ujo ja sisäänpäinkääntynyt. Tammalla keskityttiin enemmän kenttäpuolelle, mutta kilpailtiin sillä myös yksittäisissä rataestekilpailuissa. Hyvin tarkka hyppääjä, joka kuitenkin välillä ei suostunut erikoisia esteitä hyppäämään.Jälkeläiset


29.09.2011 xx-t. Zircon Ring xx (i. Dealer Ring xx)
09.04.2012 xx-o. Redian Ring xx (i. Red Fox SWA xx)
10.11.2012 xx-t. Zaida Ring xx (i. Primo André xx)
28.08.2014 ish-o. Space Oddity CO (i. Foxvale Warpaint)
KilpailumenestysERJ - 56 sijoitusta

21.08.2011 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/60
23.08.2011 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/60
24.08.2011 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/60
10.09.2011 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
27.09.2011 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/30
10.09.2011 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/60
11.09.2011 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/60
12.09.2011 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/60
27.09.2011 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/30
10.09.2011 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/60
11.09.2011 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/60
12.09.2011 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/60
29.11.2011 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
28.01.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/30
21.01.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/30
22.01.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/30
24.01.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/30
24.01.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
09.02.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/50
26.02.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 4/50
26.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/60
27.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/60
29.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/60
30.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 7/60
21.03.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/30
21.03.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/30
22.03.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/30
24.03.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/30
12.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/30
16.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
30.03.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/40
30.03.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/40
01.04.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/40
01.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/40
22.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
23.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 1/30
03.05.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
09.05.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/30
11.05.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
11.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/40
14.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 6/40
25.03.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/60
08.04.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 6/38
17.05.2012 - Kutsu - ERJ 160cm - 3/30
04.05.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/50
07.05.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/50
29.06.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 2/30
02.07.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/30
02.07.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 3/30
30.06.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/30
02.07.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 6/40
06.07.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 1/40
06.07.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 5/40
28.06.2012 - Kutsu - ERJ 150cm - 4/60
13.02.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 2/41
15.02.2013 - Kutsu - ERJ 160cm - 5/46


Muut sijoitukset


19.05.2012 - Kutsu - 100cm - 1/21
24.05.2012 - Kutsu - 80cm - 2/25
24.05.2012 - Kutsu - 100cm - 4/21

07.01.2014 - Kutsu - KERJ Helppo - 3/55
06.01.2014 - Kutsu - KERJ Helppo - 1/54
09.01.2014 - Kutsu - KERJ Helppo - 3/54
05.01.2014 - Kutsu - KERJ Helppo - 5/62
13.01.2014 - Kutsu - KERJ Helppo - 3/62
05.01.2014 - Kutsu - KERJ Helppo - 6/42
07.01.2014 - Kutsu - KERJ Helppo - 1/42
14.01.2014 - Kutsu - KERJ Helppo - 2/42
07.01.2014 - Kutsu - KERJ Harraste - 4/29
08.01.2014 - Kutsu - KERJ Aloittelijaluokka - 4/24
10.06.2014 - Kutsu - KERJ Helppo - 1/50
27.05.2014 - Kutsu - KERJ Helppo - 4/35
30.05.2014 - Kutsu - KERJ Helppo - 4/35
31.05.2014 - Kutsu - KERJ Helppo - 5/35
08.06.2014 - Kutsu - KERJ Helppo - 1/60
05.07.2014 - Kutsu - KERJ Helppo - 3/30
06.07.2014 - Kutsu - KERJ Helppo - 5/30
Päiväkirja & valmennukset


12.03.2011 Pieni tummanruunikko varsa syntyi maailmaan. Itse olin seuraamassa synnytystä kasvattajan luona, sillä olin varannut tämän varsan jo aikaisemmin. Tammahan varsasta lopulta paljastui ja nimekseen se sai Charmyard Ziggy Pop. Varsa vaikuttaa ujolta kuten emänsä, mutta samalla myös vilkkaalta, joten se on tullut myös isäänsä. En malta odottaa varsan vieroittamista, jotta saan sen omaan talliin asumaan ja muihin varsoihin tutustumaan. Ziggystä tulee meidän uusi estetähtönen!

06.04.2011 Ziggy on asustanut meillä Specissä jo parisen viikkoa. Aluksi tammavarsa ujosti muita hevosia, eikä oiken halunnut ottaa kontaktia muihin ihmisiin kuin minuun. Olinkin touhunnut varsan kanssa kaikista eniten, joten olin tullut sen verran tutuksi sille. Parin päivän päästä pieni tammamme kuitenkin uskaltautui tutustumaan muihin varsoihin ulkoilun merkeissä ja eikä aikaakaan kun se jo leikki riemuisasti muiden kanssa. Ziggy on hienosti sopeutunut tallin rutiineihin ja ympäristöön. Tamma on vielä niin nuori, että koulutusta ei ole vielä aloitettu, mutta hiljaa hyvä tulee.

12.04.2011 Vaihdon Ziggylle kuvat, koska en voinut enää sietää vanhoja kuvia. Uudet miellyttävät omaa silmääni enemmän, vaikka tamma onkin takakorkea. Sukuselvityksen kirjoitan itse, kunhan sopiva inspiraatio syntyy. Koulutus ja treenaaminen ovat sujuneet todella hyvin ja voinkin ilmoittaa tamman pian ensimmäisiin kilpailuihin. Harjoittelemaan sinne tietysti mennään, mutta olisihan se kiva kantaa kotiin ruusuke! Potentiaalia tammasta ainakin löytyy sukunsa puolesta, joten kyllä tästä vielä ruusukehai tulee.

28.06.2011 Taas tamman kuvat vaihtuivat, en vaan meinaa millään tyytyä mihinkään. Ziggy pääsee pian kilparadoille, vaikka onkin nuori, mutta nyt alkaa vapautua tilaa kisalistoillani. Lisäksi tamma on kaikin puolin valmis ottamaan askeleen kohti kilparatsun uraa. Treenit ovat menneet hyvin ja Ziggy on todellakin mukava ratsastaa. Olen jo pikkuhiljaa suunnitellut tammalle varsaa kun se on vähän vanhempi. Varsa jää luultavasti meille Special Ringiin kasvamaan.

06.09.2011 Syksy alkaa pikkuhiljaa saapua tänne Saksaankin, vaikka vielä on kohtuullisen lämmin. Ziggy on aloittanut uransa kilparadoilla hyvin, muutama sjoitus onkin jo isoilta radoilta. Neiti on kisoissa osoittanut kyllä taitonsa ja potentiaalinsa. Tavoitteena olisi vielä päästä world cuppeihin kisaamaan, katsotaan nyt miten neiti kehittyy. Olen päättänyt myös Ziggyn tulevan varsan isän, joka on upeaakin upeamman Foundationsin poika Dealer Ring xx. Varsan jätän ehdottomasti itselleni!

29.09.2011 Ziggy tyttönen sai ensimmäisen varsansa tänä aamuna. Orina toimi nuori orini Dealer Ring xx. Maailmaan syntyi pieni rautias tammavarsa, joka sai nimekseen Zircon Ring xx eli tutuille vain Sirkku. Tämä pikkutamma jää Speciin kasvamaan ja myöhemmin tietenkin kilparatoja valloittamaan. Synnytys sujui hyvin ja Ziggy on osoittautunut lempeäksi emäksi. Innolla odotamme jo seuraavia vauvoja!

15.10.2011 Hyvin alkanut kilpaura keskeytyi vähäksi aikaa, kun kuljetusautomme päätti hajota pahemman kerran. Muutaman kirosanan ja vihaisen puhelun jälkeen totesin, että ehkä tämä olikin hyvä juttu. Nyt hevoset saavat pienen hengähdystauon ja voimme treenata kotona paremmin. Hevoset eivät ole siis päässeet kisoihin vähään aikaan, mutta nyt auto on saatu korjattua ja pääsemme taas normaaleihin rutiineihin. Ziggylle tämä ei tullut pahaan aikaan, vaikka se olikin juuri hyvässä iskussa. Nyt olemme treenanneet kotona niitä asioita, joissa vielä oli puutteita. Nyt sitten entistäkin ehompana takaisin kilparadoille!

17.10.2011 Ilmoitin Ziggyn tämän vuoden Power Jumpiin. Vaikka tamma on vielä nuori ja kokematon, on se mielestäni valmis vähän suurempiikin kisoihin hyvin alkaneen kisauran ansiosta. Saa nähdä miten meidän käy. Kilpailemme luokassa 160cm ja uskon, että Ziggy pärjää oikein hyvin. Kotitreenit ovat sujuneet hyvin ja siksi odotankin innolla kovia sijoituksia Power Jumpista. Kova tasohan siellä tulee olemaan, mutta otamme tämän ehkä enemmänkin harjoituksen kannalta.

23.12.2011 Ziggy-neitosen sivuille vaihdettiin uusi ulkoasu. Tamma on saanut lomailla muiden hevosten tapaan ja vuoden vaihteessa aloitetaan uusi aktiivisempi kilpakausi. Ziggylle loma on tehnyt hyvää ja kotitreenit ovat alkaneet sujua entistä paremmin. Ensi vuoden puolella luvassa on myös näyttelyissä kiertämistä ja laatuarvosteluja. Ziggystä on myös tullut tallityttöjen suosikki ja se saakin paljon herkkuja päivittäin. Täytyy varmaan pikkuhiljaa rajoittaa tyttöjen lellimistä, muuten tamma on pian lihavassa kunnossa...

15.03.2012 Olemme Ziggyn kanssa kiertäneet melko aktiivisesti estekisoissa ja parin kuukauden sisällä tamma onkin saanut paljon sijoituksia. Tavoitteena on reilut 70 sijoitusta, joten siihen on vielä matkaa. Tamman kisaura on kuitenkin alkanut niin hyvin ettei sen kauaa enää tarvitse kisoissa kiertää. Sitten Ziggy onkin valmis siitoskäyttöön ja laatuarvosteluihin. Ensimmäisenä tähtäimessä on tietenkin esteratsastusjaoksen laatuarvostelu, mutta treeniä ja valmisteluja tarvitaan vielä paljon. Ziggyn pitäisi myös saada pari jälkeläistä laatuarvostelua varten.

05.08.2012 Ziggyllä on jo niin reilusti ERJ sijoituksia, että se saa siirtyä sivuun nuorempien hevosten tieltä. Tamman kanssa käydään vielä muutamissa pienemmissä villeissä kisoissa keräämässä sijoituksia yleislaatuarvostelua varten. Lähitulevaisuudessa ilmoitan Ziggyn ERJ laatuarvosteluun, mutta sitä ennen jälkeläisnäytöt täytyy saada kuntoon. Taidankin joku päivä käydä katsomassa Ziggyn jälkeläisiä ja sitten sen pohjalta suunnitella vielä yhtä varsaa ennen laatuarvostelua. Ziggy voi hyvin ja on kyllä elämänsä kunnossa. Tamman kanssa on ollut uskomatonta työskennellä ja kilpailla, tällä hevosella on todella suuri sydän!

Webdesign © melissa     Kuvat © Jessica M. & DVPonyClub